★★★★★

Vorige week sloten we het wekelijkse bericht af met deze waarheid:

De meeste slachtoffers blijven achter met een schuldgevoel, waarbij ze ten onrechte de schuld op hen laten vallen en bij hen blijven - zodat de persoon die vergeving nodig heeft nooit het volledige effect van hun zonde voelt.

Dus nogmaals, als je schuldgevoelens op je hebt genomen die niet van jou zijn - hoe groot of hoe klein ook - en als je er niet in slaagt jezelf ervan te ontdoen (niet in staat zijn om ervan verlost te worden), dan is het deze week, ben ik opgewonden om nog MEER waarheid te delen, zowel verbazingwekkend als diepgaand. Je zult zien waarom de vijand het SLACHTOFFER kan blijven kwellen, zodat de persoon die gezondigd heeft onaangetast lijkt.

Op de vlucht naar huis, nadat mijn gastvrouw en ik naar de plek waren gereden waar ze was verkracht, waar deze man woonde en naar andere locaties waar ze niet in de buurt kon komen voordat de Heer haar van haar valse schuld genas, vertelde Hij me:

Er is slechts EEN REEKS negatieve emoties per zonde. Dus als je ze verkeerd opvat, voelt de echte zondaar geen spijt. En zonder wroeging hoeft een zondaar zich niet te bekeren - daarom blijft de zondaar een zondaar en, erger nog, hij herhaalt de zonde en overtreding vaak keer op keer.

We krijgen keer op keer te horen dat we moeten vergeven, toch? En niet alleen als iemand spijt heeft, maar meteen. God die de wereld en alle principes en wetten heeft geschapen, vertelde ons hoe belangrijk dit was en dat was om vele redenen. We kunnen in de eerste plaats niet genezen van wat ons is overkomen. Hoewel onze geest het misschien niet vergeet, heb ik ervaren dat ik erover kan nadenken en mijn ervaring met anderen kan gebruiken, maar zonder enige negatieve emotie. Er is helemaal geen pijn of schaamte.

De andere reden die net zo belangrijk is om te vergeven, is dat we liefde kunnen uiten voor degene die tegen ons heeft gezondigd. Want als we vergeven, zijn we bevrijd van de schuld (van wat we wel of niet hadden moeten doen), en als de vergeving is gegeven, kan de zondaar het gewicht van zijn zonde volledig VOELEN.

Er zijn zoveel voorbeelden die door mijn hoofd vliegen, maar laat me slechts een van mijn favorieten nemen waarvan ik hoop dat deze je zal helpen het vermogen te verwerven om zelfs de ergste zondaars te vergeven.

Toen ons gezin in Pensacola woonde, waar HHI werd opgericht, was er een brug van 3 mijl die erg gevaarlijk was. Zelfs mijn zwager verloor zijn neef toen hij werd aangereden door een dronken bestuurder op de brug het jaar voordat ook hij stierf. Dus telkens als we hoorden over een ongeval op de 3-mijl brug, was dat groot nieuws.

De tragedie trof een dierbare familie die heel dicht bij ons stond en die fulltime in de bediening stond. Het was dit stel van wie God me altijd zoveel leerde over dienen. Op een dag kregen ze het telefoontje waar alle ouders bang voor waren: hun zoon had een auto-ongeluk gehad op de 3-mijl brug, was voor het leven gevlucht en de politie was bij hen thuis om hen naar het ziekenhuis te brengen. Terwijl ze aan de andere kant reden (het tegemoetkomende verkeer doordat de andere kant werd tegengehouden door het wrak van de betrokken auto's), met loeiende sirenes, zagen ze wat er over was van de auto van hun zoon en dachten dat hij het niet had kunnen overleven. Het was niets minder dan een wonder dat hij het overleefde, maar hij loopt nu duidelijk en uitgesproken mank en kan zijn rechterarm niet gebruiken.

MAAR het is wat het nieuws zei (zowel op televisie als in de krantenkoppen) en wat in de krantenkoppen in het hele land werd herhaald dat ieders aandacht trok. De man was niet alleen dronken, maar gebruikte ook drugs en was een herhaalde 7-voudige DUI-overtreder en reed zonder rijbewijs. Toch vroegen deze ouders om de man in de gevangenis te spreken - om hem te laten weten dat ze hem hadden vergeven en dat zelfs als hun zoon het niet redde, hij zichzelf niet de schuld moest geven. Het nieuws meldde dat de man instortte en huilde, en de vader van deze man die zich aan het leven vastklampte reikte naar hem toe en omhelsde hem terwijl hij huilde. Omdat deze ouders deze recidivist konden vergeven, voelde hij het volle effect van wat hij had gedaan. En tijdens het proces hebben deze ouders een verklaring afgelegd en de rechtbank om genade gevraagd.

Door deze buitensporige daad van vergeving kon de pers ook de manier horen om gered te worden, wat gebeurde tijdens een van de latere bezoeken aan de gevangenis. Elke dag nadat ze hun zoon hadden bezocht, gingen ze als koppel op bezoek bij deze man in de gevangenis om: hem te verzekeren dat hun zoon uit de coma was, aan het praten was, en wanneer hij zijn ledematen weer begon te bewegen. En vanwege hun voorbeeld van mededogen, was de eerste stop van hun zoon, toen hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, hoewel hij niet kon lopen, de gevangenis om deze man persoonlijk te vergeven - wat ook het nieuws haalde!

De meesten van ons zullen nooit geroepen worden om zoiets geweldigs en zo openbaars te doen, maar elke dag kunnen we leven zoals Hij zegt dat we zouden moeten en de levens veranderen van de mensen die ons leven observeren, die de brief van ons leven lezen . .

Kanttekening: dit echtpaar had een hersteld huwelijk! Toen ik mijn vriendin ontmoette, was haar man al jaren fulltime in de bediening en runde hij de plaatselijke gaarkeuken die ook een opvangcentrum en een programma had voor vrouwen die hun kinderen hadden verloren door tussenkomst van de rechtbank (waar ik vrijwilligerswerk deed en lesgaf). Mijn vriendin vertelde me dat ze was gered van een wild leven, terwijl ze getrouwd was, en daarna bad ze voor haar man om een ​​"Damascus" -ervaring te hebben. Hij deed het. Toen God hem onmiddellijk daarna aanraakte, begon hij hun enorme familie Bijbel overal mee naartoe te nemen. En het meest verbazingwekkende gebeurde: God gaf hem de gave om alles wat hij las woord voor woord vast te houden.

In die tijd had hij een klein restaurantje en begon hij elke avond eten te geven aan daklozen als het gesloten was. Het leidde tot de opening van een gaarkeuken en later gaf de stad hen al het land onder de snelweg om uit te breiden. Maar, zoals ze me vertelden: 'Erin, je zult de zegeningen niet geloven en hoe je leven zal veranderen als je eenmaal voltijds gaat dienen. Maar vergeet niet dat dit is wanneer je beproevingen beginnen, niet wanneer ze eindigen.

Het is weer tijd om nu te STOPPEN (of later een afspraak te maken) om te  selah  wat je hebt geleerd, met andere woorden, over alles te mediteren. EN zorg ervoor dat je gewoon niet  nadenkt  over wat je hebt geleerd, maar dat je een afspraak maakt met je man om alleen met hem te zijn en  hem VRAAGt  om met je te delen hoe deze boodschap op jou van toepassing is en al het andere dat je kunt  VRAGEN  Hem. Ga dan rustig zitten en luister 😉 En houd je liefde levend door dagelijks zo te leven.

Plaats UW Lof  of  Journal

De WAARHEID ontketenen