FAL-NIEUW-FRONT-COVER2

"Daarom verlangt de HERE ernaar u genadig te zijn ,

en daarom zal Hij Zich verheffen om Zich over u te ontfermen,

 Want de HERE is een God van recht;

welzalig allen die op Hem wachten."

—Jesaja 30:18

De sleutelboodschap voor ons in dit openingsvers is iets dat me nog NOOIT eerder is opgevallen. Meer dan een jaar lang heb ik deze vers elke dag gelezen, maar de ware boodschap was me ontgaan. Pas toen ik op de plek kwam waar ik in staat was om te zeggen (en mijn leven in te lopen) – “ Jij bent alles wat ik nodig heb, Jezus!” – de boodschap? Hoe gezegend zijn zij die naar Hem VERLANGEN!

Eerder op deze nieuwe reis had ik gemerkt dat er staat dat Hij wachtte om mededogen te hebben, wachtte om genadig te zijn en zelfs wachtte om namens ons op te treden als een God van gerechtigheid, maar ik heb nooit begrepen waar Hij op wachtte - maar nu weet ik het.

Onze dierbare Bruidegom wacht op ons om ook alleen naar Hem te verlangen en te hunkeren ! Maar in plaats daarvan verlangen en hunkeren we naar iets of iemand anders. We zijn ontrouw met onze genegenheid terwijl onze Geliefde ons blijft verleiden, vriendelijk tegen ons blijft spreken en alles doet wat Hij kan om de Baäls (andere goden die we op een altaar in ons hart hebben geplaatst) uit onze mond en ons hart te verwijderen. (Hosea 2:13-15).

In onze samenleving is de grootste god onder vrouwen (van een jonge tiener tot een oudere vrouw) hun obsessie met mannen. Jong en oud, nooit getrouwd, getrouwd, uit elkaar of gescheiden: vrouwen willen en geloven dat ze een man in hun leven nodig hebben en moeten hebben. De feministen kozen hun remedie voor deze obsessie door mannen te haten en ook te proberen als mannen te zijn, allemaal om dit verlangen naar een man niet te hebben en evenmin zo kwetsbaar te zijn als vrouwen voor mannen lijken te zijn. Dit loste het probleem echter niet op, omdat ze niet naar de wortel of bron van hun dilemma gingen.

Vrouwen zijn gemaakt om te verlangen naar slechts Eén. Toen Eva zondigde, werd ze vervloekt: “Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermeerderen de moeite uwer zwangerschap; met smart zult gij kinderen baren en naar uw man zal uw begeerte uitgaan, en hij zal over u heersen.”' (Genesis 3:16). Jezus verbrak niet alleen de vloek van de zonde die over ons heerste, Hij verbrak elke vloek toen we eenmaal geloofden. Als vrouwen hoeven we niet langer pijn te lijden tijdens de bevalling (lees a.u.b. Supernatural Childbirth van Jackie Mize), noch hoeven we te verlangen en te verlangen naar een man, of iemand die "het niet heeft", zoals we hebben geleerd in het laatste hoofdstuk.

In plaats daarvan, als we ervoor kiezen om onze passie en dorst te keren naar Degene die ons heeft geschapen, en Zijn bruid te worden, dan zullen we gevuld zijn met goede dingen, alle goede dingen, aangezien we echt - Zijn - Zijn trouwe bruid zijn. Maar helaas hebben maar weinig vrouwen deze plek van volledig genot voor Hem bereikt. In plaats daarvan jagen ze achter datgene aan waarvan ze denken dat het hen geluk zal brengen. Weet je nog dat er in Psalm 37:4 staat: "verlustig u in de Here; dan zal Hij u geven de wensen van uw hart."?

Of het nu een jong tienermeisje is dat haar vriend mist of een vrouw die gescheiden is van haar man (die haar heeft verlaten of zij heeft hem verlaten en er nu spijt van heeft), er is een obsessie om een ​​man te hebben die ons, als vrouwen, maakt bijzonder kwetsbaar en ten prooi aan pijn, afwijzing, lijden, eenzaamheid, en de lijst gaat maar door. De echte tragedie is dat het geluk waarvan vrouwen denken dat het hun leven zal veranderen, dat volgens hen te vinden is in het hebben van een man, niet eens bestaat.

Wij vrouwen, ook al zijn we volwassen en geen kinderen meer, geloven in sprookjesromans. We lazen de verhalen als kleine meisjes en later als jonge vrouwen in romantische romans. We kijken naar fantasie paren in films en op televisie, en zingen zelfs liedjes over liefde. Maar dit soort romances bestaan ​​niet, evenmin als de verhalen van Sneeuwwitje of Assepoester .

Er is maar één echt liefdesverhaal en dat staat in de Bijbel en in onze Schepper, onze Geliefde.

God schiep elke vrouw om te verlangen naar het soort liefde waar we over lezen als kleine meisjes - maar het kan NOOIT gevuld zijn met menselijke liefde. Het soort liefde dat we nodig hebben, kan alleen vervuld worden met Zijn liefde, de agape en onvoorwaardelijke liefde die Hij voor ons bewees op Golgotha. Niets anders zal ons bevredigen, laat staan ​​dat ons hart sneller gaat kloppen.

In de loop van dit jaar, toen ik veel kerk zendelingen en zelfs HHI-leden ontmoette die in andere delen van de wereld wonen, heb ik gezien dat de meeste vrouwen tranen hebben of verlangen naar hun man, maar zelfs als gelovigen niet hetzelfde verlangen naar hun Bruidegom. Wanneer vrouwen over hun echtgenoten praten, zelfs de meest professionele en machtige vrouwen, worden ze onmiddellijk gereduceerd tot gebroken, betraande vrouwen die uit elkaar vallen. Deze vrouwen verlangen naar een persoon die echt een hekel aan ze heeft! Het is dit soort zielige vrouw dat de feministische beweging zo'n wijdverbreide aantrekkingskracht heeft verworven bij de vrouwen van vandaag. Dit soort verlangen is niets anders dan tragisch. Voor mij is het hartverscheurend. Nu zijn er jonge meisjes die ervoor kiezen om in gewelddadige relaties te blijven nadat ze hun moeder hetzelfde hebben zien doen.

Maar het antwoord is niet om een ​​huwelijk met een mishandelende man te verlaten, maar om in plaats daarvan een minnaar te vinden. De man die haar zal beschermen, wat ik heb gehoord, gebeurt keer op keer omdat Hij trouw is! Aan de andere kant zeg ik wel tegen jonge meisjes die ik ontmoet dat ze nooit genoegen moeten nemen met een man die ze niet koestert, als ik mijn eigen getuigenis kan geven.

Als gelovigen moeten we ons afkeren van de vreselijke obsessie die we voor mannen hebben door ons hart en onze passie voor meer van Zijn liefde te richten op Degene die in staat is om onze gebroken harten te genezen. De vrouwen die zijn afgewezen, "'Want de Heer heeft u geroepen, als een vrouw, verlaten en bedroefd van geest, zelfs als een vrouw van iemands jeugd wanneer ze wordt afgewezen', zegt uw God," moeten dit niet alleen horen les maar zie het in ons eigen leven.

Alleen als we ons tot Hem wenden, zullen we zeggen: "Laten wij blijde zijn en vreugde bedrijven en Hem de eer geven, want de bruiloft des Lams is gekomen en zijn vrouw heeft zich gereedgemaakt; " (Openbaring 19:7). Als we allemaal kunnen horen: 'En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En wie het hoort, zegge: Kom! En wie dorst heeft, kome, en wie wil, neme het water des levens om niet.' (Openbaring 22:17) alleen dan zullen we echt zien wat er wacht en voorbereid is voor ons die van Hem houden.

Wanneer wij, als gelovigen, het soort vreugde tonen dat alleen Hij ons zal schenken, wat voortvloeit uit de toewijding en trouw om alleen de Heer te willen, zullen we in staat zijn om een ​​leven te leiden en een gezicht te tonen dat gloeit als een baken in een steeds donkerder wordende wereld. Het is dit soort leven dat elke vrouw die in voortdurende en eindeloze stormen in haar leven leeft ertoe zal brengen om te willen en te verlangen naar wat we bezitten, Zijn liefde.

Het is met ongelooflijke vreugde om te zien dat velen van ons die de bediening ontdekten die Erin oprichtte, en die zich nu kunnen concentreren op het bemoedigen van elkaar, nog hoger opklimmen naar deze oproep, "voor een tijd als deze" (Esther 4:14 ). Eens gepassioneerd voor herstel en door de principes te volgen die tot herstel leiden, gaan we nu allemaal naar deze hogere roeping - pas nadat we gepassioneerd zijn geworden voor slechts Eén. Veel vrouwen die HHI vinden, bekennen dat ze niet langer op zoek zijn naar herstel, maar in plaats daarvan alleen de Heer nastreven! En de meeste vrouwen worden op dit punt hersteld; maar sommige zijn dat niet. En ik geloof dat sommigen niet worden hersteld omdat ze veel meer genezing nodig hebben.

Onlangs las ik een lovend verslag van iemand die enorme genezing nodig had van haar verleden van misbruik als kind. De meeste mensen komen hier nooit overheen, maar toch werd deze dappere vrouw Zijn geliefde en bruid, en was ze zelfs in staat haar dader te vergeven. Als ze niet alleen was gelaten, zelfs nadat ze de voogdij over haar eigen kinderen had verloren, ben ik ervan overtuigd dat ze nooit de genezing zou hebben gevonden die ze nodig had en verdiende!

Voor degenen die zijn hersteld en zoals ik zijn, kunt u worden geroepen om uw herstelde leven op te geven om te gaan zorgen voor de zielen van de mannen in ons leven die onze Heiland ook nodig hebben. Deze mannen moeten naar de Heer kijken en hun behoeften door Hem laten vervullen, want net zoals mannen niet in onze behoeften als vrouw kunnen voorzien, zo kunnen ook wij vrouwen nooit in de behoeften van een man voorzien.

“'Indien iemand achter Mij wil komen, die verloochene zichzelf en neme zijn kruis op en volge Mij. Want ieder, die zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar ieder, die zijn leven verloren heeft om Mijnentwil, die zal het vinden. ” (Matteüs 16:25).

Zodra we allemaal de bruid van de Heer worden, als Zijn bruid, zullen we deze liefde voor iedereen uitstralen.

Getuigenis

Toen ik een paar dagen geleden op een luchthaven was, maakte de dame aan de balie een opmerking over mijn mooie ring. Voorafgaand aan mijn scheiding had ik gebeden over een ring om te dragen, zodat mannen zouden weten dat ik niet beschikbaar ben en uiteindelijk kocht ik een prachtige ring die me uiteindelijk niets kostte. Maar dit is een heel andere getuigenis die ik later hoop te delen; misschien later aan het eind van dit boek.

De dame aan de balie op het vliegveld vroeg me of ik een 'pasgetrouwde' was, omdat ze naar beneden keek en zag dat de ring die ik droeg nieuw was. Ik zei: "Nou, een soort van," en ik keek op en glimlachte. Ze zei toen opgewonden dat ze meteen kon zien dat ik "smoorverliefd" was omdat mijn gezicht gewoon gloeide! Toen ik wegliep, had ik het gevoel dat mijn hart zou barsten van de vreugde en liefde die voor de Heer overstroomden dankzij Zijn onbeperkte liefde die Hij over en door mij heen uitstortte. Toen sprong ik in gedachten naar het besef hoe de meeste vrouwen eruit zien en voelen na een recente scheiding - gebroken en oud, en opnieuw wilde ik mijn nieuw gevonden Minnaar met hen delen.

Enkele weken voordat ik vertrok om door het noordoosten van de VS te toeren, gestuurd door mijn kerk (voor wat voor mij voelt als de huwelijksreis waar ik alleen maar van had gedroomd), had ik een reeks shows op televisie gezien waarvan het doel was om helpen een vrouw er tien jaar jonger uit te laten zien. De show begon altijd met het tonen van foto's uit het verleden van de vrouw (waar ze er ooit jong en gelukkig uitzag) en dan vroegen ze wat er was gebeurd waardoor ze eruitzag zoals ze er nu uitzag (neerslachtig en oud). Keer op keer zei de vrouw dat het kwam door 'een pijnlijke scheiding'. Elke vrouw zei dat haar dromen waren verbrijzeld toen de dingen niet liepen zoals ze had gepland. Kostbare - dat doen ze nooit!

Nogmaals, God heeft ons geschapen om geliefd te worden door Eén, en slechts Eén. En als we Hem ontrouw zijn, eindigen we met precies hetzelfde gebroken leven alsof we ontrouw waren in ons aardse huwelijk en een overspelige vrouw waren geworden. Dingen lijken in het begin misschien leuk en gelukkig, maar later worden ze altijd lelijk - net zoals ons huwelijk lelijk werd omdat we naar de verkeerde man verlangden. Al snel zijn ons gelaat en uiterlijk ook lelijk geworden, vaak als gevolg van bitterheid die voortkomt uit onvergevingsgezindheid, terwijl we dwaas liefde zochten bij degenen die dat niet hadden en het gewoon 'niet hebben'.

In plaats daarvan moeten we streven naar meer van God en intiemer worden met onze geliefde Echtgenoot. Om Hem alles voor ons te laten zijn: Voorziener, Minnaar, Vriend, Trooster en Beschermer. Het betekent bewegen van wat we zien, naar het niveau van geloof waar we in de Geest leven. Voor een vrouw die dit streven voor haar leven kiest, zal ze haar pijn inruilen voor vreugde en het zal haar immuun houden voor de kwalen, het kwaad en de lasten van deze wereld.

Als Jezus stierf om ons een overvloedig leven te geven, waar is het dan, lieverd? Zeker niet in het leven van de meeste christelijke vrouwen vandaag de dag! En ons leven, ons dwangmatige verlangen naar 'onze man' voedt deze obsessie bij onze dochters en de jonge vrouwen in ons leven die toekijken. We bewijzen, door onze tranen en door onze gesprekken (die ALTIJD draaien om de man van wie we hopen en bidden dat hij op een dag van ons zal houden), dat het doel in het leven een man is, in plaats van de Mensenzoon. Voor vrouwen die door hun man zijn afgewezen of in de steek gelaten, is herstel en verzoening het enige waar ze aan kunnen denken en meestal het enige waar ze over praten, en dit kost al hun energie.

Is het dan verwonderlijk dat onze Heiland nog steeds in de hoogte wacht om ons genadig te zijn?

Beste lezer, als jij en ik eenmaal onze liefde voor onze geliefde Bruidegom hebben bewezen, dan zal Hij de omstandigheden in ons leven goed maken om ons te zegenen op alle gebieden van ons leven: relaties (van je kinderen tot je broers en zussen, ouders, schoonfamilie, echtgenoot en zelfs op uw werk), financiën (van altijd geld tekort komen tot zelfs uw harte wens vervullen, niet alleen uw behoeften bevredigd), gezondheid (omdat vreugde gepaard gaat met een goed gevoel en niet langer vatbaar zijn voor ziekte; genezing vindt plaats in de geest en in het lichaam), en elk ander facet van ons leven.

Geen man in je leven kan dat! Er is er maar Eén die de macht en de middelen heeft om ons het Overvloedige Leven te geven als we echt Zijn geliefde bruid worden!

Hoe heb ik deze obsessie losgelaten? Het was gewoon intiemer worden met Degene die daar was, mij verleidde en vriendelijk tegen mij sprak - net zoals Hij verleidt en vriendelijk tegen jou spreekt! Er is geen formule voor intimiteit. Net als al het andere, is het gewoon iets waar je Hem om VRAAGT. Voor mij zei ik gewoon tegen de Heer dat ik dichterbij wilde zijn, dichterbij dan enig mens die op aarde had rondgelopen... maar ik wist niet hoe, en ik vroeg Hem om het te doen. Als resultaat van mijn simpele vraag word ik elke dag meer en meer verliefd op de Minnaar van mijn ziel. Ik kan elke dag zien hoe Hij niet alleen in mijn behoeften voorziet, maar ook in de verlangens van mijn hart!

Een ander voorbeeld was ook tijdens het reizen. Ik bracht een paar dagen door in Canada in een prachtig resort, helemaal alleen, met mijn Geliefde. Hij bracht me daar om uit te rusten van het reizen naar verschillende steden in slechts één week. Daar zag ik met eigen ogen dat Hij niets van mij verwachtte, niets anders dan mijn liefde voor Hem. Ik bracht mijn dagen niet door met het lezen van mijn Bijbel of zelfs maar bidden. Ik ging daar niet heen om te vasten (hoewel ik thuis de laatste tijd bijna elke dag aan het vasten ben en alleen een avondmaaltijd eet). Alles wat ik deed was daar zijn om te rusten in Hem en in Zijn ontzagwekkende liefde. Toen ik naar een romantische film op mijn computer keek, bleef ik Hem bedanken dat ik niet langer bedrogen was (geloven dat wat ik aan het kijken was echt was), maar in plaats daarvan geboeid was door het gevoel dat ik alleen met Hem kon hebben en ervaren, net zoals elke vrouw dat zou kunnen!

Geliefden, we moeten elke vrouw aanmoedigen om haar pijn achter zich te laten en haar te helpen gemoedsrust te vinden, en dan van die vrede naar totale vreugde te gaan - allemaal door Hem te kennen en te ervaren. Het is voor ieder van jullie meer dan mogelijk om hetzelfde te ervaren, vooral als je op dit moment pijn hebt of bent afgewezen. Dit betekent dat we simpelweg onze focus verleggen van de man in ons leven naar de Mensenzoon en Minnaar van onze ziel. En als we Hem beginnen te achtervolgen, zullen we merken dat mannen ons zullen gaan achtervolgen! Maar ik zal nooit achterom kijken. Niemand zal ooit nog mijn hart winnen (alleen om het te breken en me te laten ontbreken), niet wanneer er Iemand is die Zijn leven neerlegde zodat ik weer kan leven!! Zelfs een getrouwde vrouw moet haar hart voor haar Heiland standvastig houden. Dit betekent dat haar verlangens en elk geheim van haar hart verteld moeten worden aan haar Hemelse Echtgenoot,

Tijdens een van mijn recente gesprekken met mijn ex-man had hij me opnieuw achtervolgd voor verzoening. Zowel hij als ik waren verrast toen ik hem vroeg hoe hij dacht dat hij kon wedijveren met wat ik nu heb bij de Heer! Hij had niets te zeggen, en in mijn hart kon ik zien hoe juist wat ik zei was. Geen mens op aarde kan wedijveren met wat je zult hebben als je de intimiteit, liefde en bescherming krijgt die jouw Bruidegom je zal geven als je echt naar Hem verlangt en hunkert. En wanneer ons verlangen naar de ware is, dan zal een echtgenoot naar ons verlangen en dat blijven doen. Pas wanneer een echtgenoot ook verlangt naar de Enige die in zijn behoeften kan voorzien, zal hij vrede en vreugde ervaren en de voldoening die de meeste mannen missen.

Dit soort liefdesaffaire is een reis die begint met één stap. Alle relaties worden ontwikkeld en groeien op basis van de tijd en aandacht die we eraan besteden. Het kan beginnen met het lezen van uw Bijbel, zijn liefdesbrieven aan u, of met het zingen van liefdesliedjes voor Hem. Hoewel lof- en aanbiddingsliederen inderdaad geweldig zijn, ben je goed op weg naar een liefdesrelatie waar vrouwen jaloers op zullen zijn en die ook willen hebben als je begint te bewegen naar liefdesliedjes die intimiteit bevorderen. Er zijn veel liederen die gezongen worden op christelijke bruiloften die mijn hart pijn deden; nu zijn dit precies de liedjes die mijn hart laten zingen, wetende dat ik geliefd en gekoesterd ben om wie ik ben door mijn Geliefde.

Noch jij, noch ik hoeven er beter uit te zien of er anders uit te zien dan wij - dat geeft zoveel vrijheid! God heeft ons geschapen zoals we zijn en Hij kan niet meer van ons houden als we meer zouden handelen in overeenstemming met wat een christen zou moeten zijn. Zijn liefde is de volmaakte liefde die alle angst verdrijft. Als die angst dan weg is, laat het meer ruimte voor Hem over en zal het op je gezicht beginnen te verschijnen.

Laten we geen tranen meer hebben om je (toekomstige, huidige of vroegere) echtgenoot of ex of vriend, maar laat heel je hart zijn voor Degene met wie je verloofd bent als Zijn geliefde bruid.

Laten we de opwinding over ons aardse herstel opzij zetten en ons concentreren op de relatie die we nu hebben met onze ware Echtgenoot - onze Heer, Heiland en onze Vriend.

Laten we geen tranen meer hebben over verloren liefde, maar in plaats daarvan met Hem naar de toekomst kijken. We hebben geen behoefte meer aan het vinden van liefde of begrip, we kunnen elke dag beginnen te leven als het geschenk dat Hij ons heeft gegeven.

Voor ieder van jullie die gekwetst, angstig of eenzaam is, heb je gewoon meer van Zijn liefde nodig. Dat is het. Er is niets anders dat elk probleem in je leven zal oplossen, behalve meer van Hem.

Ook als je kinderen hebt, raak opgewonden als ze vertrekken om hun vader te bezoeken, omdat je meer tijd met Hem kunt doorbrengen. Dan mis je ze niet meer.

Getuigenis 2 

Toen mijn kinderen onlangs hun vader gingen bezoeken om de andere vrouw beter te leren kennen, hield ik mezelf tegen om ze te vertellen dat ik ze zou missen. In plaats daarvan zei ik: "Wow, je gaat zo'n geweldige tijd hebben met papa!" Ik vertelde ze dat ze zich nooit zorgen om me hoefden te maken, omdat ze wisten dat ik altijd gelukkig was, waar ik ook was. En dat vanwege de liefde die we voor elkaar hadden, ze mij ook niet hoefden te missen, en gewoon de beste tijd met hun vader moesten hebben, aangezien ze hem helemaal voor zichzelf hadden. Weet je hoe bevrijdend dit is voor een kind? Om zich niet schuldig te voelen omdat ze het naar hun zin hebben en niet worden belast met hoe verdrietig hun moeder is, helemaal alleen, thuis?

Je kunt je ook afvragen of ik me zorgen maak over hun blootstelling aan de levensstijl van hun vader nu of de andere vrouw in het leven van mijn ex-man (en haar invloed). Het antwoord is nee." Ik weet dat God belooft dat alles zal samenwerken voor mijn welzijn en het welzijn van mijn kinderen! Dat is genoeg voor mij om me geen zorgen te maken of er nog eens over na te denken. Als ik Zijn Woord en Zijn belofte aan mij over redding geloof, dan kan ik Hem gemakkelijk alles in dit leven toevertrouwen. En daardoor kan ik genieten van mijn leven en een overvloedig leven leiden.

Reizen voor mijn kerk of als ambassadeur voor Erin's bediening, terwijl ik voor langere tijd weg ben van mijn kinderen, baart velen zorgen die mijn gezond verstand en zelfs mijn liefde voor mijn kinderen in twijfel trekken. De helft van elke maand weg zijn is natuurlijk extreem, maar nogmaals, God beloofde dat Hij iets goeds zou brengen van alles wat ik doe. Niet alleen omdat ik gehoorzaam ben aan waar Hij me roept, maar zelfs als ik het per ongeluk verpruts – Hij beloofde me te zegenen!! Waarom zou iemand van ons er met dat soort zekerheid voor kiezen om ons zorgen te maken als we in plaats daarvan vreugdevol kunnen zijn? En het heeft mijn kinderen ook voldoende tijd gegeven om bij hun vader te zijn die bij ons thuis blijft terwijl ik weg ben.

Een kleine waarschuwing, wees ervan verzekerd dat de vijand zijn best zal doen om schuldgevoelens over je nieuw gevonden vrijheid te gieten met gedachten als: "Je geeft niet echt meer om je kinderen!" Zet die gedachten gewoon neer. In plaats daarvan is het gewoon zo dat je prioriteiten nu duidelijk zijn en dat God je beloont zonder pijn of zorgen meer. Je kunt dit zelfs horen van vrienden, familie en collega's. Weersta gewoon om achteruit te gaan (door deze gedachten te koesteren) en gebruik die tijd en energie om hogerop te komen.

Na slechts een paar maanden zo te hebben geleefd, zou ik nooit een stap terug kunnen doen. In plaats daarvan heb ik mijn leven gezworen om elke vrouw in deze wereld aan te moedigen ja te zeggen tegen God en de bruid van de Heer te worden. Het is mijn gebed dat dit hoofdstuk, en de rest van dit boek, iets in je zullen aanwakkeren dat de vlammen van passie zal aanwakkeren voor Degene die fluistert: "Trouw met mij."