FAL-NEW-FRONT-COVER2

"Gij omgeeft hem (mij) met welbehagen als met een schild."

—Psalm 5:12

Het lijkt alsof ik minstens één keer per dag op zoek ben naar veiligheid: om mezelf te beschermen, of het nu emotioneel, fysiek, financieel of op een andere manier is.

Proberen bescherming te vinden loopt ook over op het willen beschermen van mijn kinderen. Welke moeder probeert haar kinderen niet te beschermen? Toch heb ik gemerkt dat mijn bescherming (voor mezelf en ook voor mijn kinderen) in feite helemaal geen bescherming is wanneer ik in een hoek wordt geduwd.

Als je in een situatie van misbruik hebt geleefd, weet je dat je leven doorspekt is met plannen om veiligheid en bescherming te vinden. Of dat misbruik nu verbaal, emotioneel, fysiek of seksueel is, je probeert op de een of andere manier te proberen om wat of wie dan ook tegen jou (en/of je kinderen) te stoppen.

Pas toen iemand me echt confronteerde met mijn overtuigingen over misbruik, en misbruik van de ergste soort voor een moeder (wanneer een vader zijn eigen kind mishandelt), hoorde ik wat de Heer die door mij sprak toen het licht van wijsheid werd ingeschakeld! Ik zei: 'Een moeder kan haar eigen kind niet beschermen; niet als het haar man is (of op een ander gebied van het leven van een kind), aangezien ze niet altijd bij hen kan zijn - alleen God kan hen beschermen! Als we de positie van bescherming wegnemen van God, dan stellen we het kind open voor aanvallen die de Heer had kunnen voorkomen als we het aan Hem hadden gegeven.”

Deze openbaring die de Heer me gaf, zorgde ervoor dat ik stopte om terug te kijken op mijn eigen leven, waar ik heel duidelijk kon zien dat toen ik het uiteindelijk opgaf om mezelf te beschermen, de Heer het overnam en ik de veiligheid en zekerheid vond die ik had gemist!

Toen ik terugkeek wat Hij had gedaan, kreeg ik meer vertrouwen tot het punt dat ik een paar jaar later met mijn kinderen kon gebruiken. De eerste keer was toen mijn man mijn kinderen vertelde dat hij van me ging scheiden, en later toen hij ze voorstelde aan de andere vrouw voor wie hij me had verlaten. Er is niets dat jij of ik kunnen doen om dit soort blootstelling te stoppen dat, als we de keuze hadden, voor onze kinderen dit niet zouden toestaan. Eerlijk gezegd, als je je in mijn positie bevindt en je hebt scheidingspapieren waarin staat dat jouw man deze rechten volgens de wet heeft, moet je onthouden dat zelfs zonder een schriftelijk document, God onze kinderen aan beide ouders heeft gegeven (aan jou en hun vader ). Dus wat gebeurt er als dingen in een richting gaan die we niet hadden gepland, en de angst begint toe te slaan?

Veel vrouwen lopen tegenwoordig weg: soms "in het belang van de kinderen" en soms voor hun eigen veiligheid. Maar eerlijk gezegd, wie van ons wil een voortvluchtige zijn, weglopen van zijn huis, vrienden en familie, en constant op de vlucht zijn en bang zijn gevonden te worden door degene voor wie we vluchten? Vrouwen rennen weg omdat ze het gevoel hebben dat het hun enige keuze is, maar is dat ook zo? Kan God echt worden vertrouwd om ons te beschermen als we ons vertrouwen op Hem stellen? En soms is er een moeilijkere vraag: kan God onze vriend, zus of mijn kind, iemand anders van wie we houden, echt beschermen als we ons vertrouwen alleen op Hem stellen?

We weten uit de Bijbel dat David de slechte gewoonte kreeg om te gaan rennen. Hoewel hij de Heer had zien helpen om Goliath te doden, vluchtte hij voor koning Saul en jaren later vluchtte hij voor zijn eigen zoon. De meesten van ons zijn er geweest. We rennen, en toch zijn er anderen die ervoor kiezen om op te staan ​​en te vechten. Persoonlijk geloof ik dat geen van beide opties ons als vrouw beschermt. Vrouwen verlangen en hebben het nodig om beschermd te worden. Dus nogmaals, kunnen we echt op God vertrouwen om ons te beschermen?

Velen van ons hebben Hem onze eeuwige bestemming toevertrouwd, toen we Hem als onze Verlosser aanvaardden, maar kan Hij ons nu echt redden van wat ons tegenkomt, of tegen degenen van wie we houden en die we willen beschermen? Het antwoord is Ja, absoluut, Ja. Het enige dat nodig is, is wandelen in ons geloof, ons geloof IN HEM, om die bescherming werkelijkheid te zien worden.

Bescherming door het geloof is net als elk ander vertrouwen: het vereist dat we het volledig in Gods handen overlaten. Als we op de Heer vertrouwen voor redding, is Hij degene die het doet, niet wij "opdat niemand zou opscheppen" - we accepteren het gewoon. Het is niets dat we doen - we accepteren gewoon Zijn gratis geschenk en geloven dat Hij het heeft gedaan. We lopen er gewoon in en vertrouwen erop dat we gered zijn.

Als we onze financiën aan de Heer toevertrouwen, is Hij Degene die voorziet in ‘al onze behoeften naar zijn rijkdom in Christus Jezus’. Als we zo dwaas zijn om Hem te helpen, ontdekken we dat onze financiën al snel niet genoeg zijn om de rekeningen te betalen. Er is vertrouwen voor nodig. Is Hij te vertrouwen?

Ik denk dat om die vraag op een nieuw gebied van ons leven te beantwoorden, het helpt om terug te kijken naar hoe Hij ons op andere gebieden van ons leven heeft beschermd. Als we de tijd nemen om onze zegeningen te tellen, en de vele manieren waarop Hij ons in het verleden heeft beschermd, door ze een voor een te tellen en te benoemen, helpt dat om ons geloof op te bouwen. Dit is wat ik heb gedaan, in combinatie met terugkijken op de keren dat ik het zelf probeerde te doen, en jammerlijk faalde.

Laten we beginnen met financiën, aangezien dit een groot gebied is voor velen van jullie die alleenstaande moeders zijn. Toen ik voor dit dilemma stond, met zoveel thuiswonende kinderen en geen alimentatie, nam God eerst de kansen tegen mij op door mijn nichtje bij ons te laten wonen, daarna mijn oudere zus. Weet je, we zouden nooit verrast, geschokt of verbijsterd moeten zijn als dingen worden opgestapeld, aangezien dit een patroon is bij God. Het is Zijn manier waarop Hij ons Zijn ontzagwekkende kracht laat zien!!

Op dat moment zal Hij tussenbeide komen en het onmogelijke beginnen te doen. Maar het moet eerst onmogelijk lijken. De keren tellen en benoemen dat Hij me beschermde: toen mijn financiën vreselijk werden aangevallen, raakte ik mijn huis niet kwijt, noch daalde de levensstandaard van mijn gezin - in plaats daarvan verbeterde het !! Pas toen ik echt grip begon te krijgen op onze financiën en begon te proberen de dingen onder controle te houden, begon ik bang te worden en begonnen onze financiën langzaam af te nemen. Toen nam het een positieve wending toen ik de beslissing nam om niet te kijken of het uit te zoeken (wat zo moeilijk was om te doen) dat ik ontdekte dat mijn bankrekeningen weer vol en overvol waren. Kan God ons financieel beschermen als we Hem vertrouwen (en gehoorzamen)? Het antwoord, als je het volledig aan Hem geeft, is: "Ja."

Gehoorzamen

Je weet dat gehoorzaamheid ook een grote rol speelt in onze bescherming. Zo vaak gaan we "om door een gebrek aan kennis". Als we keer op keer een Bijbelse principe overtreden (dat is een spirituele wet, zoals de wet van de zwaartekracht), geloven we ten onrechte dat God ons niet beschermt, terwijl wij het in feite zijn die onszelf in die gevaarlijke plaats hebben gebracht. .

Aangezien we het bijvoorbeeld over financiën hadden, als we niet op de hoogte zijn van het gebod dat we tienden moeten betalen en als we dat niet doen, stelen we van God, we bevinden ons al snel in een financiële puinhoop. Voor degenen onder ons die de zegen en de belofte van tiende hebben geleerd, en we hebben gehoorzaamd (ook al leek het alsof we het ons niet konden veroorloven), en we vertrouwden gewoon op God — we hebben Hem getrouw en vol gunst bevonden zoals Hij ons omringt met de verlangens van ons hart, en niet alleen voorzien in onze behoeften!! Ik heb persoonlijk ontdekt (zoals zovele anderen me ook hebben verteld) dat hoe meer ik op God vertrouw en geef (niet uit overvloed, maar heel vaak als er niet genoeg leek te zijn) dat de vensters van de hemel opengingen en regenbuien van zegeningen over mij uitgestort!

Hoeveel ik ook op de Heer vertrouwde voor mijn financiën, dat vertrouwen zou niet in overvloed hebben geresulteerd als ik niet eerst had geweten dat mij werd verteld om tienden te geven en te geven (zelfs als ik op papier niet genoeg zou hebben), en dan om de stap van het geloof te nemen en het te doen. Hoezeer je ook gelooft dat de Heer jou kan redden, pas als je jouw leven overgeeft en op Hem vertrouwt, verander je in een nieuwe schepping. Zo is het ook met jouw bescherming.

Eindelijk was ik op een punt gekomen waarvan ik wist dat ik het niet kon: mezelf beschermen of mijn kinderen beschermen. Ik geloof dat als we op de Heer vertrouwen (voor onze kinderen of voor onszelf), Hij ons niet altijd zal "verlossen" van de beproeving of crisis. God belooft niet om het kwaad dat tegen ons opkomt te verwijderen , maar Hij belooft wel om het voor ons welzijn te gebruiken als we er doorheen gaan.

Meestal roept Hij ons op om door het vuur te gaan, de nacht door te brengen in de leeuwenkuil en door de rode Zee. Hoewel we ervoor kunnen kiezen om deze situaties te vermijden, maken ze ons uiteindelijk tot nieuwe creaties die anderen laten zien hoe anders we zijn en hoe we zijn veranderd. Door een scheiding gaan (de tweede of derde keer voor mijn oudere kinderen) is wat mijn kinderen anders heeft gemaakt dan de rest van de menigte. Het is wat hen, mijn kinderen, het overduidelijke goddelijke karakter heeft gegeven (hoe ze diep van binnen zijn, achter gesloten deuren, en hoe ze reageren als ze met hun rug tegen de muur staan). Dit goddelijke karakter is wat ik wil voor mijn kinderen; daarom laat ik los, geef ik mijn controle over hun situaties op en stel ik AL mijn vertrouwen in de Enige die kan worden vertrouwd - mijn Geliefde!

Hoe kan ik dwaas geloven dat ik mijn kinderen ooit beter zou kunnen beschermen dan dat ik weet dat de Heer dat kan?

Onlangs voelde ik me gedwongen om mijn zus met speciale behoeften te beschermen, die door de directeur van haar assistentiewoningen in een psychiatrisch ziekenhuis werd gedreigd. Het was midden in een van onze vrouwenconferenties, en ik had gewoon geen tijd voor dat proces! Dus toen ik naar het vliegveld reed, sprak ik er met de Heer over, nadat ik tevergeefs had geprobeerd mijn zus zelf te beschermen. Dat was het moment waarop mijn Geliefde me eraan herinnerde hoe HIJ, toen ik de kans kreeg (omdat ik mijn bescherming aan Hem had overgedragen in plaats van mezelf te beschermen), mij beschermde, en dat Hij hetzelfde zou doen voor mijn zus. Ik verliet mijn geloof en heb niet geprobeerd haar reputatie te beschermen of tegen het onderzoek dat (als God niet de controle had) haar in een psychiatrisch ziekenhuis zou kunnen doen belanden.

Als ik God niet kan vertrouwen, wie kan ik dan vertrouwen? Het enige dat ik zeker weet, is dat Hij trouw is, en wat misschien nog beter is, is de vrede die voortkomt uit het loslaten en overgeven aan Hem. Hoe kunnen we er serieus voor kiezen om ons in plaats daarvan zorgen te maken en/of ergens aan te werken, als we weten dat we het niet kunnen bereiken, als we het Hem gewoon kunnen geven in plaats van ervoor te kiezen het zelf te doen?

Velen vertellen me graag over een situatie die resulteerde in een tragedie toen iemand God 'zogenaamd' vertrouwde. Toen ik ze echter ondervroeg, gaven ze al snel toe dat de persoon naar wie ze verwezen vaak de controle terug zou nemen en zichzelf zou proberen te beschermen - doen we dat niet allemaal? Ik denk dat het daarom meestal de situatie van iemand anders is die ervoor zorgt dat we ons niet veilig voelen om God te vertrouwen, en dit veroorzaakt meestal ook verwarring. Niemand weet echt wat er in het leven van een ander gebeurt, zelfs niet als die persoon een familielid is of onze eigen kinderen.

Maak niet de fout om te kijken naar wat je dacht te zien in het leven van iemand anders of wat je hoorde. Niemand behalve God kent hun hartconditie en de hele situatie. Degenen die hun geloof beslissingen nemen op basis van een getuigenis uit de tweede hand, lopen het gevaar een grote fout te maken, wat resulteert in gemiste zegeningen en kwetsbaar zijn voor onnodige ontberingen.

Toen ik het eenmaal opgaf om mijn reputatie te beschermen, nam mijn reputatie een sprong in het diepe in plaats van wat er had moeten gebeuren, gezien de situatie. Toen ik stopte met proberen mijn emoties te beschermen, voelde ik de liefde van de Heer om mijn hart heen, ook al kwamen er zoveel dingen tegen: echtscheiding, een andere vrouw en mijn kinderen die deelnemen aan het huwelijk van mijn echtgenoot. In de echte wereld zou dit een vrouw en moeder zoals ik hebben verwoest. Maar omdat ik de Heer vertrouwde (en alleen omdat ik erop vertrouwde dat Hij mijn hart zou beschermen), bloei ik op en heb ik me in plaats daarvan nog nooit zo geliefd gevoeld!

De Heer heeft een aantal jaren op dit gebied van mijn leven gewerkt. Het is waarschijnlijk meer dan twee jaar geleden dat mijn leven een wending nam toen ik uiteindelijk weigerde mezelf te beschermen tegen alle vormen van misbruik die gebeuren wanneer een echtgenoot niet gelukkig is. Een ongelukkige echtgenoot gelooft vaak dat het de schuld van zijn vrouw is en reageert dit op haar af. (Hetzelfde geldt voor een ongelukkige vrouw die haar man de schuld geeft). Veel vrouwen met een goed en zuiver hart proberen wanhopig hun man een plezier te doen, maar het probleem ligt vaak niet bij hen om het op te lossen.

Mezelf veranderen (door de principes met een zuiver hart te volgen) en mezelf beschermen (ongeacht welke methode ik ook probeerde) heeft nooit gewerkt. Pas toen ik het opgaf en het aan God gaf, kreeg Hij toestemming om mij te beschermen, en toen verloste Hij mij. Ik weet echter dat als ik in mijn eentje was was weggelopen of was blijven proberen, ik nog steeds bang zou zijn en tevergeefs zou zoeken naar veiligheid en geborgenheid. De zegen van het doorstaan ​​van die beproeving is dat ik nu weet dat God een God is die beschermt, zodat ik mijn kinderen aan Hem kan toevertrouwen. Hallelujah!!

Beste lezer, het maakt niet uit hoe GROOT je proces, of dader, of vijandelijke aanval is, God is GROTER. Hij is niet verbijsterd of bang of bezorgd over dat ding of die persoon die achter je aan zit. Hij is in staat om er het goede van te maken en in elke situatie zolang je alles aan Hem overgeeft en Hem vertrouwt voor je bescherming (voor jezelf en voor iedereen die je liefhebt).

Elk vuur verfijnt en zuivert. Elke leeuw kan zijn bek houden. En elke zee, hoe groot ook, kan met slechts één woord van God tot rust worden gebracht of worden verdeeld.

Hoofdstuk Epiloog

Sinds ik dit heb geschreven, heeft God al actie ondernomen namens mijn zus - laten we Hem prijzen!

Ten eerste lieten we allebei los (waaronder mijn zus die het geloof en de geest van een kind heeft) en vertrouwden we de directeur (die probeerde haar te laten vastleggen) om de afspraak te maken die het potentieel had om haar naar een psychiatrisch ziekenhuis te brengen. Ik heb niet gebeden of gevast (niet omdat ik niet geloof in bidden en vasten, maar omdat ik niet "geroepen" was om te vasten - ik vertrouwde gewoon op God), en het resultaat? De dokter vertelde haar dat hij dacht dat ze geen geestelijk onderzoek nodig had!!

Alsof dat nog niet genoeg was, vertelde mijn zus me vandaag dat de directrice, die zo wanhopig probeerde haar te laten opnemen, VERTREKT. Gewoon zo!!! Ze vroeg om overplaatsing. WAUW.

Is God te vertrouwen? ABSOLUUT!!