★★★★★

Vorige week bespraken we dat de meesten (zo niet alle) van ons een soort trigger hebben, iets dat ons op een negatieve manier in de war brengt. En ik heb beloofd dat we deze week triggers zouden behandelen.

Onlangs vertoonde een van mijn kinderen dezelfde reactie op iets dat ik zei,  denkend  (of misschien  is voelen  een beter woord) dat ik ze 'dom' noemde. Wat ik had gezegd, kwam natuurlijk niet in de buurt van ze dom te noemen. Wat ik had gedaan, was een vraag stellen, ze iets vragen waardoor ze  het gevoel kregen dat ik ze zo noemde. Dus stopte ik en vroeg: "Wie noemde jou vroeger dom?" Daarna ging hij verder met het delen van dit getuigenis met hen.

Jaren geleden werd ik ervan beschuldigd dat ik Een Wijze Vrouw-  werkboek NIET volgde, wat ik in de vele hoofdstukken schreef, en daagde me uit door te zeggen: "Als iemand echt wist wie de echte Erin was, zou iedereen uit een gaan!!!" In het begin deed ik hetzelfde als alle anderen, ik voelde me veroordeeld, maar werd echt veroordeeld of beschuldigd (maar op dat moment besefte ik niet dat het negatief was, ik moest het bij de Heer brengen). Dus in plaats daarvan werkte ik harder, probeerde ik beter te worden, meer te doen en mezelf te verlossen. Triest hè?

Op een dag werd 'werken' gelukkig gewoon te veel voor mij. Nogmaals, omdat ik het gewoon had moeten doen, maar helaas niet wist hoe ik het moest doen - uitgeput en op mijn breekpunt (ik weet zeker dat je het begrijpt), VRAAG IK HET HEM gewoon .  “Heer, is het waar? Volg ik de WW niet? Als anderen de 'echte' ik zouden kennen, zouden ze dan wegrennen of vreselijk over me denken?"

Wat er daarna gebeurde zal ik nooit vergeten. Liefdevol, langzaam, alsof de wereld daar stopte, vroeg Hij me beginnend met het allerlaatste hoofdstuk van het WV-boek:

Erin, train je je kinderen zoals je zegt in "Jouw Moeders Leringen?"

Ik stopte met nadenken en moest zeggen: "Ja, Heer."

Erin, vertrouw je Mij je vruchtbaarheid toe? Heb je überhaupt iets gedaan om zwangerschap te voorkomen?

Ja, Heer, ik heb alleen op U vertrouwd.

Erin, werk je buitenshuis? Heb je je ook maar enigszins verleid gevoeld toen je lucratieve en belangrijke functies aangeboden kreeg?

Heer, U weet dat ik niet zou dromen of overwegen om buitenshuis te werken.

Hij vroeg maar door totdat we bij Eerste Liefde kwamen...

Erin, wie is de eerste in je leven?

Oh schat, dat ben je!

Erin, waar wordt je huis herbouwd?

Op U Heer, U bent mijn Rots.

Door van hoofdstuk naar hoofdstuk te gaan, mijn liefste, heb ik me bevrijd door de waarheid te onthullen. Vanaf dat moment stopten de beschuldigingen; de angst om te werken om  te krijgen  wat ik  dacht  (of voelde) dat ik miste, was verdwenen - samen met elke 'trigger'. Toen ik later door dezelfde persoon werd beschuldigd en later - door een groot aantal mensen in de komende jaren. Niets waarvan ik werd beschuldigd (hiermee verband houdend) dat ooit werd gezegd, heeft me gefaseerd of dezelfde reactie teweeggebracht.

Het is alsof je sterft aan jezelf. Als dat ding in jou dood is, kan iedereen erop schoppen of spugen, net zoals je op een dode zou kunnen schoppen of spugen, maar niets zou hem in fase brengen, toch?

Waren er tijden dat ik iets naar de Heer bracht waar ik NIET onschuldig aan was? Natuurlijk! En daar gaan we het volgende week over hebben.

Maar voordat je wegrent, STOP en neem even de tijd om alleen te zijn met de Heer en Hem te vragen naar eventuele "triggers" waarop je  reageert.

We hebben allemaal leugens tegen of over ons gezegd die Hij heel graag wil ophelderen door ons liefdevol de waarheid te laten zien. Als Hij de trigger als waar onthult, blijf dan gewoon open en loop nooit weg van Zijn liefde die onvoorwaardelijk is. Bedenk dat het was "toen we nog zondaars waren" dat Hij ons koos om Zijn bruid te zijn.

Onze reactie zou op dezelfde liefdevolle manier moeten zijn als Zijn antwoord wanneer Hij ons onze fouten laat zien. We hoeven NIET op ons gezicht te vallen, om vergeving te smeken, onze  geestelijke  kleren te scheuren of as over onszelf te gooien. We hoeven ook niet naar Zijn bebloede kruis te rennen. In plaats daarvan wil Hij Zijn armen om ons heen slaan. Hij wil gewoon de last die we dragen optillen, net zoals een liefhebbende Echtgenoot dat zou doen.

Dus nogmaals, STOP en ga het goed maken. Zoals Hij zegt: “Neem Mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart; en je zult rust vinden voor je ziel. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht” (Matt. 11:29). Hij wil je lasten verlichten en wil gewoon dat ongemakkelijke juk breken.

Beloof vandaag dat je vanaf dit punt, elke keer dat er iets ongemakkelijks naar boven komt, het naar Hem zult brengen - zodat Hij je kan bevrijden van de LEUGEN of van de last van onbeleden zonde.

Hoewel ik een stap wil zetten om ieder van jullie te helpen vrij te zijn van zonde, zullen de meesten van jullie die op je Herstelreis met de Heer hebben gereisd, al de gebrokenheid hebben ervaren die nodig is (de overgave en het hebben geweend over de voeten van de Heer als Maria Magdalena deed), heb ik echt het gevoel dat de meeste van onze triggers en "pijnlijke" plekken helemaal geen zonde zijn. Dus daarom voel ik dat Hij wil dat we wat meer over de aanklager praten en hoe hij ons op slimme wijze het gevoel geeft dat we een zondaar zijn door verleiding, wat volgende week onze Levende Les zal zijn.

 

Plaats UW Lof  of  Journal

De WAARHEID ontketenen