LAL-NIEUW-FRONT-COVER-190x300-1

"Maar Ik zeg u, de boze niet te weerstaan..."

— Mattheüs 5:39

In het laatste hoofdstuk dat ik kort deelde, legde ik uit dat het berijden van de golf van tegenspoed betekent dat je met de stroom meegaat en je nooit verzet tegen het kwaad dat tegen je opkomt. En hoe het eigenlijk Jezus zelf was die uitlegde hoe we moeten reageren als mensen je zeggen iets te doen, en dat Hij ervoor zorgde dat je wist dat Hij het was die het zei: “Maar Ik zeg u... "Maar ik zeg u de boze niet te weerstaan, doch wie u een slag geeft op de rechterwang, keer hem ook de andere toe; en wil iemand met u rechten en uw hemd nemen, laat hem ook uw mantel; en zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem. Geef hem, die van u vraagt, en wijs hem niet af, die van u lenen wil.” (Matteüs 5:39-42).

Ik had ook bekend dat ik ervoor zorgde dat ik nooit dicht genoeg bij iemand zou staan ​​die me een keer had "geslagen" door hun woorden of daden, en als ik ze moest zien, had ik er ooit voor gezorgd dat ik me emotioneel terugtrok. Het lijdt geen twijfel dat het moeilijk is om gewoon dicht bij degenen te blijven die onvriendelijk zijn geweest, maar ik weet zeker dat we het er allemaal over eens zijn dat het bijna onmogelijk is om meer te doen of te geven dan wat deze zelfde persoon vroeg of eiste. . Maar dan komen al die "niets is onmogelijk"-verzen goed van pas. Laten we ze lezen:

"Jezus zag hen aan en zeide: 'Bij de mensen is dit onmogelijk, maar bij God zijn alle dingen mogelijk.'" (Matteüs 19:26).

“Jezus zag hen aan en zeide: Bij mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God.” (Marcus 10:27).

"Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn." (Lucas 1:37).

"Hij zeide tot hen: Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.' (Lucas 18:27).

Wat alles mogelijk maakt, is dat wanneer God ons zijn Zoon stuurde, om van ons te houden op de manier waarop een vrouw zich echt geliefd kan voelen - dit is wat alle dingen voor ons mogelijk maakt om te doen. Als we er niet in slagen om echt genoeg van zijn liefde te hebben, zal dat ons ervan weerhouden niet eens te overwegen om ons aan het principe te wagen om op de golf van tegenspoed mee te gaan. En zonder iets van Zijn liefde zullen vrouwen dwaas tegen tegenspoed vechten, alleen om nog dieper gekwetst te worden, of ze zullen ervoor wegrennen.

Wat ik ook mijn best voor gedaan heb om uit te leggen in het laatste hoofdstuk, was wat mij heeft veranderd. Opnieuw was het gewoon het vinden van mijn overvloedige leven - alles wat ik nodig had rechtstreeks van God krijgen, zoals wijsheid, en rechtstreeks van de Heer, zoals de liefde die ik zo hard nodig had.

Kunnen we het er eindelijk allemaal over eens zijn dat geven een ongelooflijk krachtige daad is, maar nog krachtiger wordt wanneer erom wordt geëist, gestolen of onvriendelijk om wordt gevraagd? Het is waar dat je misschien denkt dat het enorm pijnlijk is, maar de waarheid is dat als je eenmaal genoeg van zijn liefde hebt om over dit principe na te denken, je zult gaan beseffen dat tegenspoed, zoals ik het nu begrijp, eigenlijk de brandstof is die we nodig hebben, of zoiets. het zaad water geven dat een overvloedige oogst zal voortbrengen - de vele beloften waarop we hebben gewacht tot Hij ons zou geven. Je denkt misschien dat ik gemakkelijk praat, maar net als jij heb ik veel moeilijkheden in mijn leven meegemaakt, maar nu kan ik er eindelijk van profiteren.

Mijn vele jaren van bediening begonnen op dezelfde manier als die van Erin toen mijn man me ook verliet, en terwijl ik er doorheen ging, zoals velen van jullie, leidde hij me naar HHI en haar leringen. De Heer begon me toen veel van zijn principes te leren om mijn leven overvloedig te leiden, om me voor te bereiden op wat komen ging in mijn leven. Elk principe, zoals ik het uitvoerde, veranderde mijn leven aanzienlijk. Toch moet ik zeggen dat dit gloednieuwe principe een van de krachtigste moet zijn, wat ook een principe is waarvan ik me nooit kan herinneren dat ik het van een kansel heb gehoord of in een christelijk boek heb gelezen. En hoewel Erin het misschien ergens in haar boeken heeft genoemd, geloof ik dat ze dat deed, kan ik me nooit herinneren dat ik deze waarheid eerder heb begrepen.

Nu, aangezien ik het leef, moet dit voor mij het meest verbazingwekkende principe zijn om naar te leven, welke, dat beloof ik, je leven voor altijd zal veranderen. En de reden dat ik dit geloof, is omdat juist dit principe de manier was waarop Jezus zijn leven leidde. Een leven omringd door tegenspoed, haat, onbegrip, verraad, afwijzing en al het andere kwaad dat zijn zeer korte leven hier op aarde vormde.

De basis van dit principe is simpelweg dit: verzet je niet tegen het kwaad.

Er is niets zo natuurlijk, zo ingebakken in ons wezen, dan juist het tegenovergestelde te doen. We kunnen niet anders dan ons verzetten tegen het kwaad dat ons wordt aangedaan. In feite wordt de christen vanaf het allereerste begin van zijn christelijke wandel geleerd om weerstand te bieden aan en te vechten tegen elk kwaad en elke slechte persoon die tegen hem probeert op te treden of hem in de weg staat. Sommigen zullen deze twee verzen citeren om te bewijzen dat dit waar is:

"Onderwerpt u dus aan God, maar biedt weerstand aan de duivel, en hij zal van u vlieden." (Jakobus 4:7).

"want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten." (Efeziërs 6:12, NBG-51).

Hoewel we deze principe van weerstand bieden en worstelen in de Bijbel zien, gaat het niettemin over ons weerstaan ​​om kwaad te doen – niet om weerstand te bieden aan kwaad dat ons wordt aangedaan. Er is een enorm verschil tussen weerstand bieden aan de duivel die je verleidt om iets slechts te doen, en ook worstelen tegen overheden en de geestelijke slechtheid die ons vlees probeert te voeden. Dus als ik zeg dat we ons niet moeten verzetten tegen het kwaad, dan is het nogmaals elk kwaad dat ons wordt aangedaan.

Zijn Geest nodig hebben

Een beginsel dat ik van Erin heb geleerd, is de manier waarop we gemakkelijk kunnen meten of iets van de Heer komt of niet. Ergens leerde ze dat als we iets alleen kunnen, we in levende lijve werken. Terwijl het tegenovergestelde ook waar is: als we de hulp van de Heilige Geest nodig hebben, betekent dat duidelijk dat die van Hem komt.

Mag ik ook bekennen dat vechten tegen het kwaad vroeger ook voor mij vanzelfsprekend was (of ervoor weglopen). Zouden we daarom niet heel goed kunnen concluderen dat als iets 'natuurlijk' naar me toe kwam, het waarschijnlijk mijn eigen vlees was dat aan het vechten of rennen was? Het is ook waar dat wat veranderde, was dat ik wist dat het niet langer voelen van de behoefte om te vechten of vluchten te danken was aan wat Zijn liefde deed om mij te veranderen.

Maar misschien nog interessanter, een nog krachtigere en volledig over het hoofd geziene waarheid, is het feit dat Jezus zijn leven leefde zodat wij, vooral wij vrouwen, zijn voorbeeld konden volgen en daartoe ook daadwerkelijk werden "geroepen".

Want hiertoe zijt gij geroepen, daar ook Christus voor u geleden heeft en u een voorbeeld heeft nagelaten, opdat gij in zijn voetstappen zoudt treden;..... die, als Hij gescholden werd, niet terug schold en als Hij leed, niet dreigde, maar het overgaf aan Hem, die rechtvaardig oordeelt;” (1 Petrus 2:21-23). En de reden dat ik 'vooral vrouwen' zei, is omdat onmiddellijk volgend op dit gedeelte in 1 Petrus 2, specifiek aan vrouwen wordt verteld hoe ze zich moeten onderwerpen aan een echtgenoot die ongehoorzaam is aan het woord of in opstand komt. “Evenzo gij, vrouwen, weest uw mannen onderdanig, opdat, ook indien sommigen aan het woord niet gehoorzaam zijn, zij door de wandel hunner vrouwen zonder woorden gewonnen worden, door dat zij uw reine en godvrezende wandel opmerken.” (1 Petrus 3 :1–2). Nogmaals, als er een relatie is die moeilijk "op dezelfde manier" te lijden is, niet terug scheldt, ook al lijdt het, en geen bedreiging uiten (om weg te gaan of in de wereld van vandaag, de politie te bellen), dan is het in de relatie met een echtgenoot die we vertrouwden om van ons te houden, toch? En laat me dit ook zeggen, als je eenmaal in staat bent om het te doen in de man/vrouw-relatie, zolang je zo dicht bij Hem blijft en hetzelfde blijft doen in al je andere relaties en situaties, voelt het eigenlijk als een "fluitje van een cent" of "wandeling in het park." Oh, maar wacht, er schoot me net een gedachte te binnen.

Paniek en wanhopig

Er zijn tegenwoordig talloze vrouwen, en het aantal groeit, die meer dan bereid zijn om op deze manier te lijden, meer te geven, keer op keer de andere wang toe te keren. Maar helaas is hun motivatie totaal anders dan waar ik het hier in dit hoofdstuk over heb. De vreselijk beschadigde vrouw van vandaag brengt zichzelf in een wervelwind van pijn, geeft keer op keer meer dan gevraagd wordt, in de hoop dat ze daardoor de liefde zal krijgen waar ze zo wanhopig en wanhopig naar op zoek is! Sommige lieve vrouwen zijn er zo aan gewend om op deze manier te leven dat ze zich keer op keer tot hetzelfde soort man aangetrokken lijkt te voelen.

Het kan je niet genoeg schelen om deze cyclus voor jezelf te stoppen, maar wil je er wel lang genoeg over nadenken om deze vicieuze cirkel te stoppen in het belang van je dochter, of je zus, of je nichtje of collega, tante of neef? Totdat we bereid en dapper genoeg zijn om los te breken en de Liefde te vinden die de hoogste bergen van pijn en gekwetstheid en vernedering en emotionele littekens kan verzetten, hebben we geen hoop om iemand te bieden. Blijf dit hoofdstuk alsjeblieft niet lezen totdat je eerst echt begrijpt hoe belangrijk het voor je is om op deze manier te leren leven. En dan bereid zijn om deze hoop te bieden, door je eigen mislukkingen en pijn te delen, zodat wanneer de volgende vrouw in pijn en angst die gek is op liefde langskomt, ze de waarheid leert kennen. Help haar om eindelijk de diepte van Zijn liefde voor haar te leren kennen en wat dat voor haar leven zou betekenen.

Gewillig naar de schoonmakers gebracht

Nu een voorbeeld van hoe Hij me hielp dit principe te begrijpen door mijn eigen persoonlijke ervaring te delen over wat er gebeurde vanaf het begin van de kerkbrede aankondiging van mijn ex-man toen hij iedereen vanaf de kansel vertelde dat hij van me ging scheiden. Zonder dit principe op dat moment echt te begrijpen, leidde de Heer me om het kwaad niet te weerstaan, om mezelf niet te verdedigen toen tientallen bezorgde of verontwaardigde leden eisten dat ik mezelf uitlegde. Of het nu mijn ex-man was die zijn eisen voor de echtscheiding kenbaar maakte of de beledigingen en beschuldigingen van kerkleden, waarvan sommigen goede vrienden waren, alleen al vanwege zijn liefde - ik kon in plaats daarvan enthousiast instemmen met wat er werd gezegd, waarbij ik zijn voorbeeld van mijn mond niet openen, zoals mijn man die "zichzelf bleef toevertrouwen aan Hem (God) die rechtvaardig oordeelt."

Veel van de details van waar Hij me doorheen heeft geleid, staan ​​in het Voor Een Echtscheiding Staan- boek dat HHI aanbiedt als een van hun vele gratis bronnen, dus ik zal niet in details treden. (Als je het lezen van dit boek hebt gemist, ga dan naar hun website die achter in dit boek staat vermeld.) Mijn punt is dat gedurende die vroege dagen in het prille begin dat ik het overvloedige leven vond, Hij me leidde om de principe om het kwaad niet te weerstaan. Nogmaals, te beginnen met mijn ex-man die het me privé vertelde, daarna mijn kinderen, en dan zo ver dat ik het op zondag aankondigde, de dag dat hij zijn ontslag indiende.

Toch ben ik niet de enige die door tegenspoed wordt gesleept - ja, zo leerde de Heer niet alleen mij, maar ook Erin, die bereid was om alle vele principes te delen die we allemaal vonden (en blijven vinden) in de HHI-bronnen. En als je net zo lang in haar bronnen zit als ik, zul je zien dat er een gemeenschappelijke gouden draad is die ze allemaal met elkaar verbindt! Hoe alle vreugde ontstaat door onze intimiteit met Hem en door de Heer te zoeken om ons door al onze moeilijke situaties heen te helpen. Dit is de enige manier waarop ook wij principes zullen leren die ons leven ingrijpend zullen veranderen en het leven van anderen zullen helpen veranderen! Daarom kan dit principe niet bereikt worden door er alleen maar over te lezen, maar door er doorheen te wandelen, na Zijn liefde tot op deze hoogte ervaren te hebben.

In mijn eigen leven, vanaf het moment dat ik mijn man voor het eerst hoorde aankondigen dat hij van me ging scheiden, merkte ik dat het niet al te veel van mijn kant kostte om me niet te verzetten tegen het kwaad dat tegen me opkwam. Naarmate het jaar vorderde, leek het steeds gemakkelijker te worden. Door de jaren heen heb ik vermoed dat het vorig jaar (mijn moeilijkste jaar ooit) moet zijn geweest toen het begon. Dat jaar diende om al het vlees dat ik nog had te doden - zo leek het tenminste. Toen mijn vlees dood was, kon ik nog meer van Zijn liefde absorberen. Ik ontdekte ook dat mijn vlees duidelijk direct in het diepst van mijn hart zit als het om mijn kinderen en hun welzijn gaat. Ik weet dat jullie allemaal die moeder zijn, zich gemakkelijk kunnen identificeren als ik zeg dat als het om onze kinderen gaat, er iets ingebouwd lijkt te zijn dat ons instinctief ertoe aanzet om voor hen te vechten.

Maar zelfs dan heeft God een manier om ons hart op één lijn te brengen met het Zijne, wanneer Hij ons eraan herinnert wat er voor nodig was om Hem te leren kennen en ervaren - het was midden in tegenspoed, nietwaar? Dus voor mij is het belangrijkste in mijn leven (naast mijn intimiteit met mijn geliefde Heer) te zien dat al mijn kinderen een krachtige en intieme relatie met de Heer zelf hebben. Wat betekent dat ook zij een leven vol tegenspoed moeten leiden om Hem te ervaren. Ja, net als Erin: "Groter blijdschap ken ik niet, dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen." (3 Johannes 1:4).

Dus als ik niet alleen mij, maar ook mijn kinderen door tegenspoed wil laten slaan, zonder dat ik in de verleiding kom om tussen hen in te gaan staan ​​of zelfs maar de klap te verzachten die hen wordt aangedaan, dan moet ik ervoor zorgen dat ik ze de beginselen meegeef en leer. het voorbeeld voor hen om te zien hoe. Om mijn kinderen er doorheen te helpen, net zoals ik dat doe voor vrouwen die ik ontmoet in mijn kerk of in mijn bediening, moet ik dit principe kennen, naleven en delen. Hoewel ik weet dat ik moet overdrijven, voelt het vaak alsof er elke week minstens één nieuwe aanval op mijn kinderen komt, die het fundament van hun leven aantast, wat voor kinderen het gebied van veiligheid is .. Kinderen (en vrouwen) moeten weten dat ze veilig zijn en dat hen geen kwaad zal overkomen dat hen pijn zal doen. Dit is de zekerheid die kinderen nodig hebben om te groeien, en vrouwen hebben die nodig om te floreren.

We hebben allemaal gehoord over de effecten in veel tv-talkshows wanneer ze zich verdiepen in hoe dingen die in het verleden van een kind gebeuren, het natuurlijke volwassenheidsproces zeker zullen belemmeren of belemmeren en hen voor het leven littekens zullen hebben. Er wordt ons verteld hoe deze kinderen "emotioneel gehandicapt" worden achtergelaten en "met littekens bedekte" volwassenen zijn die vol problemen en worstelingen zitten die hun weg vinden naar elk facet van hun volwassen leven. Sommigen van ons zijn deze volwassenen. Dus hoe kunnen we in vredesnaam onze kinderen helpen, of onszelf helpen als gewonde volwassenen, als het lijkt alsof de hele wereld slechts één gigantische tegenspoed is die op ons afkomt zonder verlichting? In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen. ' (Johannes 16:33). Jezus was in staat om de wereld te overwinnen, geloof ik, door dit ene principe dat nooit wordt onderwezen, laat staan ​​weggelopen door de hedendaagse christen. Het is wat Hij ons leerde vanaf het begin van Zijn bediening:

Nogmaals, geef en luister wanneer Hij zegt: “Maar Ik zeg u,de boze niet te weerstaan, doch wie u een slag geeft op de rechterwang, keer hem ook de andere toe; en wil iemand met u rechten en uw hemd nemen, laat hem ook uw mantel; en zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem. ” (Matteüs 5:39-41).

Het allereerste gedeelte stelt het duidelijk, lees het nog eens - verzet u niet.

Laten we hier even over nadenken. Wat als Jezus zich had verzet tegen zijn dood aan het kruis, waar zouden we dan zijn? Herinner je hoe Petrus instinctief weerstand bood (door het oor van de bewaker af te snijden) en werd berispt door Jezus (die het oor van de man genas). Peter heeft ook gelogen. Hij rende weg en verstopte zich (zoals velen van ons doen) toen hem tegenspoed overkwam, ook al was hij een ooggetuige van Jezus en Zijn voorbeeld van het niet weerstaan ​​van het kwaad. Toch wist Jezus dat weerstand bieden natuurlijk is; daarom legde Hij van tevoren uit hoe Hij zou leven (door geen weerstand te bieden) en toonde vervolgens het ultieme bewijs van de kracht van dit principe door op de golf van tegenspoed helemaal tot aan het kruis te rijden.

Omdat Hij meer voor mij wil, ben ik geroepen om dit principe te leren, na te leven en te onderwijzen. Alleen dan kon ik nu in mijn eigen leven gaan inzien, en ook door het leven van Jezus van dichterbij te bekijken, dat we in plaats van weerstand te bieden, de tegenspoed daadwerkelijk kunnen gebruiken als een vlotte en gemakkelijke rit die ons regelrecht naar de zegeningen leidt en geeft ons ook een verhoogd platform dat we kunnen gebruiken om God de glorie te geven die Hij verdient en om pal te staan ​​om Zijn liefde met anderen te delen!

Een analogie

Toen ik op een dag (ergens) naartoe vloog, liet de Heer me een analogie zien van dit principe van het niet weerstaan ​​van het kwaad zoals een surfer die "een golf van tegenspoed" naar de kust drijft. Dit was voor mij gemakkelijk te begrijpen, aangezien ik een meisje uit Californië ben en ben opgegroeid met body surfen. Aangezien velen van jullie misschien niet aan zee grenzen, zal ik mijn best doen om je te helpen dit principe te begrijpen. Deze analogie heeft niet alleen mij geholpen, maar het heeft ook mijn kinderen geholpen dit principe te begrijpen en in hun leven toe te passen.

De Heer liet me een groep mensen zien die naar de oceaan komen, maar gewoon op het veilige zand zitten, ver weg van de onheilspellende golven. Ik herinner me deze als de toeristen die volledig gekleed kwamen en nooit echt van plan waren om te zwemmen. Toen zag ik een andere groep die met de voeten in het witte water stond dat heen en weer bewoog met het getij. Ik herinnerde me als klein meisje dat vrouwen vaak met opgerold broekspijpen stonden te praten terwijl ze net genoeg, maar niet te veel, van de oceaan genoten. Als ik naast ze stond, ontdekte ik dat als ik gewoon stilstond, het heen en weer spoelen van de golven er vaak voor zorgde dat mijn voeten begraven raakten totdat ik niet meer gemakkelijk kon bewegen. Interessant.

Vervolgens liet hij me de ietwat dappere zien die wat verder de golven in zou gaan. De ene golf na de andere zou hen raken en vaak neerslaan, aangezien ze niet hoger op het zand lagen zoals de dames, en ze waren ook niet ver genoeg in het water waar de golven zouden aanzwellen maar niet bovenop hen beuken. Hoewel ze dachten dat ze dichter bij de kust veiliger waren, in plaats van dieper te gaan, bevonden ze zich in feite precies in het pad van het gewicht van elke golf, wat ertoe leidde dat ze werden neergeslagen totdat ze versleten waren. Sommige van deze moedigere zielen zouden toekijken, terwijl andere zwemmers net onder de golven zouden duiken seconden voordat ze neerstortten. Maar zelfs deze betere, moedigere zwemmers zouden snel moe worden en naar de kust moeten terugkeren om uit te rusten en te herstellen na voldoende golven te hebben gedoken.

Eindelijk waren er die enthousiaste zielen die het geheim van deze ongunstige golven hadden geleerd. Deze zwemmers zwommen naar waar het diep was, draaiden zich dan om om naar de grote golven te kijken, en in plaats van ertegen te vechten, draaiden ze zich zelfverzekerd om en peddelden naar de kust, waarbij ze ervoor kozen om met de golf te werken en zijn woede te gebruiken om erop te rijden naar zijn bestemming. Ze waren eigenlijk "op de golf van tegenspoed aan het rijden" en maakten volledig gebruik van de kracht ervan, waarbij ze de woede voor hun bestwil gebruikten.

De Heer stopte Zijn allegorie daar niet. Ik stelde me verder langs de kust voor, waar een beperkt gebied was, waar geen zwemmers waren toegestaan, waar alleen de surfers met hun surfplanken de grootste golven mochten berijden - en ze waren niet alleen. Op de oever zaten de vele toeschouwers die zich verzamelden om te kijken of vol ontzag te staan. Dit, zo liet de Heer me zien, waren die heiligen die de golven van tegenspoed gebruikten als platform om Gods grootheid te tonen. In plaats van bang te zijn voor de grootste golven, zouden ze er vol verwachting naar op zoek gaan.

Dit is wat de Heer wilde dat ik zou gaan doen en ik wil je bemoedigen om naar uit te kijken in je eigen leven.

Platform om zijn grootsheid te tonen

Tijdens het reizen en spreken met vrouwen op individuele basis of voor een grote kerk, of ergens daar tussenin, merkte ik dat ik verschillende getuigenissen met hen deelde, hoewel ik dat niet van plan was. Hoe groter de golf van tegenspoed die ik deelde waarop ik was gereden, hoe groter hun opwinding toen ik het deelde. De twee golven van tegenspoed die uiteindelijk de grootste oooh's en ahhh's opleverden, waren degenen waar veel christenen me eigenlijk voor hadden bekritiseerd en bespot - omdat ze dwaas waren of zelfs in strijd met het woord van God. Een daarvan was toen ik de huwelijksreis van mijn ex-man betaalde en ook toen ik met mijn ex-man sprak (nadat zijn verloving was aangekondigd) en hem aanmoedigde om goed en geduldig te zijn met zijn nieuwe, aanstaande vrouw. Vooral de vrouwen in Afrika raakten enthousiast over die twee getuigenissen omdat ze heel duidelijk waren (zelfs de directeur van een enorme wereldwijde bediening die zich over alle naties van Afrika verspreidt), vertelden me dat als het hun man zouden zijn ze niet zouden betalen voor een huwelijksreis of hem aanmoedigen aardig te zijn tegen die andere vrouw, maar zouden in plaats daarvan iets groots en "dodelijks" vinden om hem (en de andere vrouw) mee te slaan!

Toch zijn het juist die golven van tegenspoed die deze zelfde christenen dwongen om na te denken over hun eigen leven en hoe ze leefden, en welke impact dit heeft op de verloren zielen van deze wereld. Wat de wereld 'getuigt' vertelt veel verschillende verhalen over Zijn leven en Zijn liefde of spreekt daar tegenin. Desalniettemin waren het niet de vrouwen (of mannen) in de kerk waar ik het meest enthousiast over was om mijn verhalen over 'op de golf van tegenspoed rijden' te delen. Het was toen ik gezegend was om ze te delen met vreemden, die vervolgens geïnteresseerd raakten in het leren kennen van "die God" van wie ze nog nooit hadden gehoord. Wat de Heer me liet zien, was dat dit het soort golven waren waar ik naar uit moest kijken en niet bang voor moest zijn, en net als de surfers op hun boards, moet ik er echt naar zoeken en opgewonden zijn om te rijden!

Ons voorbereiden

Om een ​​nieuw beginsel te leren, zijn natuurlijk altijd de juiste omstandigheden nodig om het toe te passen; gelukkig komen deze nu regelmatig in mijn leven en misschien ook in jouw leven. Er is de laatste tijd altijd een deining van een golf aan de horizon met betrekking tot de voogdij over mijn jongste kinderen. De volgende zal me binnen 24 uur bereiken wanneer mijn ex-man arriveert voor een "ongepland bezoek" waarvan mijn kinderen zeker weten dat het weer een ongunstige, mogelijk enorme golf zal betekenen.

Toch is de voogdij niet de enige voortdurende golf die me treft, want daarginds in de oceaan van tegenslagen zie ik duidelijk een tsunami met betrekking tot mijn financiën. Zoals veel surfers, als je de groten ziet, ben je allebei een beetje bang en tegelijkertijd een beetje opgewonden. Zal ik kunnen volhouden? Zal ik er gracieus langs kunnen manoeuvreren, wetende dat er zo velen kijken? Of zal ik in plaats daarvan kippenvel krijgen en in de richting van de aanzwellende golf peddelen (het heft in eigen handen nemen) en het platform missen om God te verheerlijken en te schreeuwen over de liefde van de Heer?

Om moed te krijgen, lijken mijn gedachten altijd terug te spoelen naar elk van de golven waar de Heer me tot dusver doorheen heeft geleid, wat me helpt om de moed te krijgen die ik nodig heb om 'ervoor te gaan'. Tegelijkertijd bestrijd ik, als mens, de gedachten die mijn geest proberen binnen te sluipen met de vele 'wat als'-scenario's die mij voorstellen, zoals 'uitroeien' - wat een surfer term is waarvan ik niet denk dat ik die moet uitleggen. Echter, slechts een korte wandeling door de gemarkeerde beloften in mijn Bijbel, of zelfs maar een kort moment van intimiteit met de Heer, en die visioenen worden vervangen door het vertrouwen dat ik nodig zal hebben. Voor mij om God nogmaals de glorie te geven die Hij verdient, en om echt de liefde te tonen die er is voor elke vrouw van haar man die stierf om haar zijn overvloedige leven hier op aarde te geven,

Het platform dat Hij speciaal voor jou en mij heeft gebouwd, is precies met het doel dat we een zegen zullen erven (en dit is wat ik verzamel om achter te laten als een erfenis voor mijn kinderen). Deze "golven van tegenspoed" worden gecreëerd om de aandacht van de ongelovige te trekken en ervoor te zorgen dat hij Jezus persoonlijk wil leren kennen, terwijl ze tegelijkertijd worden gebruikt om de gewone christen te motiveren om een ​​leven te leiden dat verborgen is in en gecultiveerd is in diepe intimiteit met Hem.

Welnu, dierbare lezer en beste vriend, raak opgewonden terwijl u zich klaarmaakt om op de volgende golf te rijden diejo uw kant op komt.