FAL-NIEUW-FRONT-COVER2

"Want gelijk het lichaam zonder geest dood is,

zo is ook het geloof zonder werken dood."

—Jakobus 2:26

Toen ik de lunch bij mij thuis organiseerde voor het herstellen van huwelijken (en elke keer dat ik het genoegen had om leden van mijn kerk te dienen), heb ik gezien dat er maar heel weinig zijn die echt de soort relatie met de Heer hebben die ik nu aan het ervaren ben. Als vrouwen die ik als erg spiritueel zou beschouwen over hun man of ex-echtgenoot hoorde praten, stonden ze vaak op het punt van huilen vanwege hun verlangen naar hun, of als ze het hadden over het herstel van hun huwelijk, zouden ze bijna duizelig worden van de gedachte. Dit liet me zien dat hun hart niet voor de Heer was, maar heel erg stil was voor hun echtgenoot of VE (voormalige echtgenoot).

God ziet ook je hart als je verlangt naar iemand anders dan Zijn Zoon, en dat moet Hem nog meer verdriet doen dan mij. Ik wil dit zo graag overbrengen aan elke vrouw ter wereld - oh, dierbare; er is GEEN REDEN voor jou om pijn te doen, nooit niet. Er is geen reden voor jou om te verlangen naar een man die verlangt naar de wereld en de dingen van deze wereld. Je hebt een speciale Iemand die je zal koesteren en liefhebben, en je elke wens van je hart zal geven en als je genoeg van Hem hebt, zul je nooit meer die pijn van afwijzing of verlangen ervaren.

Degene waar ik het over heb zit nu op gebogen knieën met een voorstel op Zijn lippen! Hij wil niet dat je Zijn vrouw wordt, Hij verlangt ernaar dat je Zijn Bruid bent - voor altijd!! Een bruid en een vrouw zijn twee heel verschillende dingen. Een bruid wordt gekoesterd, is nieuw en is iemand die erg verliefd is ! Een vrouw is meer een hulp en een 'voltooier'. Als we getrouwd zijn, wordt ons verteld om onze echtgenoten te voltooien en te helpen. De Bijbel vertelt ons dat, en dat heb je ook geleerd in Een Wijze Vrouw - maar God wil meer voor je. Hij verlangt ernaar dat jij de bruid van de HEER wordt.

Onlangs kon ik uitleggen over dit soort liefde aan mijn VE toen hij me opnieuw vroeg om met hem te trouwen. Onze scheiding is nog geen twee maanden definitief, maar dit gesprek is zo vaak opgedoken en ik moet bekennen dat het me verdrietig maakt omdat ik weet dat hij gewoon niet kan begrijpen wat er met me is gebeurd. Wat ik niet vrij kan uitleggen, is dat hoewel ik overeenstemming moet zijn, de Heer me vertelde dat er een reden is waarom ik niet opnieuw kan trouwen, wat volgens mij is omdat ik nu bij Hem behoor (althans voor dit seizoen in mijn leven). ).

Tijdens deze intense gesprekken bleef mijn VE me onder druk zetten om hem te helpen weer gelukkig te zijn, hem terug te nemen, hem te vergeven. Ik vertelde hem dat ik hem natuurlijk vergeef, en ik ben heel blij dat we goede vrienden zijn, maar hoewel hij ZEGT dat hij van me houdt, is het geen echte liefde. Ik vertelde hem dat de liefde die hij heeft egoïstisch is, niet omdat hij per se egoïstisch is, want dat zijn we allemaal. Dat ieder van ons er alleen om geeft wat ons gelukkig maakt, niet wat anderen gelukkig zou maken.

Mijn VE wil dat ik mijn geluk opgeef dat ik nu bij de Heer heb om hem gelukkig te maken en dat is wat hij liefde noemt. Maar dat is geen echte liefde, niet het soort dat ik van de Heer krijg, noch wat hij met de Heer zou kunnen ervaren als hij de kans krijgt. Het soort liefde dat ik nu heb, is wat ik mijn VE kon geven tijdens de recente echtscheidingsprocedures.

De liefde die ik hem gaf (omdat ik die van de Heer had ontvangen) was niet egoïstisch, maar gewoon onzelfzuchtig geven. Het stelde me in staat om hem "vrolijk" de scheiding te geven die hij wilde (want God houdt van een blijmoedige gever) omdat Hij op deze manier aan ons geeft. Het stelde me in staat om mijn man los te laten omdat hij zei dat hij een andere vrouw wilde. En op het gebied van onze financiën, omdat Hij het aan mij gaf, was ik in staat om enthousiast de schuld van onze hele familie aan te nemen (dat waren honderdduizenden die voor mij verborgen waren gehouden) waarvan ik geen idee had hoe ik die ooit zou kunnen betalen, maar ik vertrouwde er gewoon op dat Hij me zeker zou geven wat ik nodig had.

De liefde die de Heer me geeft, stelde me in staat om gewillig de verantwoordelijkheid op me te nemen voor onze vijf kinderen die allemaal nog thuis wonen, hem gezamenlijk gezag te geven zodat hij ze kan nemen wanneer hij maar wil, en scheidingspapieren te ondertekenen waarvoor ik met hem moet overleggen elke beslissing die hen zal beïnvloeden (en zonder twijfel zullen de meeste beslissingen die ik neem onze kinderen beïnvloeden).

Dit soort liefde gaat verder dan wat gevraagd wordt en geeft dan meer dan gevraagd wordt. Het betekent mijn kinderen aan de andere vrouw geven (tijd en vriendschap met haar) en deze relatie aanmoedigen, want dat was wat mijn VE wilde dat ik deed. En deze lijst met wensen neemt dagelijks toe.

Nogmaals, deze week vertelde mijn VE me dat hij nu zo berooid is dat hij geen idee heeft wat hij gaat doen. Hij zei dat hij bereid zou zijn om onze kinderen thuisonderwijs voor mij te geven, en een 'huisman' te zijn die maaltijden kookt en het huis schoonhoudt als ik hem maar terugneem. Helaas verzekerde ik hem dat ik niet het soort huwelijk kon hebben dat hij had voorgesteld, maar ik bedankte hem dat hij zo vriendelijk en nederig was.

Toen mijn VE me vertelde hoeveel hij nog steeds van me hield en me smeekte hem te vergeven zodat we konden hertrouwen, vertelde ik hem dat ik hem zeker alles had vergeven en dat hij niets deed of zou doen dat mijn gunstige gevoelens voor hem zou veranderen. Hij hield echter niet van me met het soort liefde dat ik nu krijg en dat hij alleen kon vinden in Degene die evenveel van hem hield als van mij. En de liefde die hij zei dat hij voor mij had, was een egoïstische liefde die ieder mens bezit. En legde uit dat de liefde die hij nu voor mij voelt, en die hij tegenover hem kon uiten sinds hij voor het eerst zei dat hij wilde scheiden en mij wilde verlaten, het soort liefde is wat alleen de Heer kan geven.

Ik vertelde hem dat toen hij wilde scheiden omdat hij zei dat het hem gelukkig zou maken, ik dat vrolijk aan hem gaf. Toen hij wilde dat ik alle schulden en verantwoordelijkheid van de zorg voor de kinderen overnam, gaf ik die graag aan hem. Toen hij me vertelde dat de *AV degene was die hem gelukkig maakte, gaf ik hem aan haar en hielp hem een ​​betere relatie met haar te krijgen. Toen hij vervolgens een goede relatie wilde creëren tussen mijn kinderen en de AV die hun stiefmoeder zou worden, moedigde ik het aan en deed ik wat ik kon om ervoor te zorgen dat ze haar aardig vonden.

*AV: Tijdens mijn eerste herstelreis verwees ik naar de andere vrouw met behulp van DV, wat interessant genoeg ook "au" betekent, omdat het zoveel pijn deed om over haar te weten. Deze keer deed het echter helemaal geen pijn, omdat ik goed omringd was door Zijn liefde. Dus in plaats daarvan noemde ik haar gewoon "een andere vrouw", vandaar dat ik in plaats daarvan AV gebruikte.

Ik vertelde hem dat dit de manier is waarop God van mij heeft gehouden. Dat Hij me alles gaf wat ik wilde en nodig had, niets achterhield. En omdat ik Zijn soort liefde door me heen voelde stromen, was ik in staat om die onbaatzuchtige en liefdevolle liefde aan hem te geven.

De egoïstische liefde die mensen bezitten, leidt ertoe dat ze hun eigen geluk willen en niet geven om het geluk van iemand anders, wat hij niet begrijpt dat hij nog steeds doet door me onder druk te zetten om op te geven wat ik nu in mijn leven heb. Wat ik nu heb is pure vreugde en geluk door bij de Heer te zijn - Hij is alles wat ik wil en alles wat ik nodig heb, en dat heb ik mijn VE verteld.

Mijn VE was erg stil en erg somber toen ik klaar was met spreken. Toen bood hij zijn excuses aan omdat hij weer het leven wilde krijgen dat hij wilde ten koste van het nemen van het mijne, en hij zei dat hij begreep wat ik zei. Ik weet niet zeker of hij het echt begreep, maar zijn toon veranderde nadat we elkaar hadden gesproken. Ik hoop dat dit hem ertoe aanzet om echt te willen wat ik heb: een relatie met de Heer die hem van binnenuit zal veranderen en niets zal het doen wankelen.

De waarheid is dat mijn VE dacht dat het hem gelukkig zou maken om mij te verlaten en bij zijn middelbare schoolliefje te zijn. En omdat ik niets achterhield, maar bereidwillig alles gaf (zoals de Heer mij alles geeft), kreeg hij onmiddellijk wat hij dacht dat hij wilde en ontdekte dat hij opnieuw te kort kwam. Hij voelt zich nog ellendiger en nu heeft hij zich tegen de andere vrouw gekeerd. Nu wil hij me weer zodra hij mijn pure vreugde zag te midden van alles wat hij me heeft aangedaan, en de zegeningen die ik nu ervaar in mijn leven.

Het is omdat ik weet dat ik niet ben wat hij nodig heeft, net zo min als de andere vrouw. Net als hij hebben alle mannen Jezus net zo hard nodig als alle vrouwen, maar in plaats daarvan kijken ze naar vrouwen, sport, geld, roem, enz., die allemaal een man een leeg gevoel geven, net zo leeg als de vrouwen die naar hun echtgenoten (of gewoon mannen in het algemeen) en alle dingen van deze wereld om hen gelukkig te maken!

De Heer laat me zien dat, of ze nu getrouwd is of niet, IEDERE vrouw naar Hem moet smachten en verlangen. Dit is de boodschap die ik blijf delen met mijn dochters en de jonge vrouwen die ik in mijn kerk help. Ik hoop een zaadje te planten en het verlangen om deze zeer speciale en levenslange intimiteit met de Heer nu te verwerven, zodat ze hun ogen en hart niet op hun echtgenoten zullen richten (om hun behoeften en verlangens te vervullen), maar om elk "geheim van hun hart” bij de Heer, niet alleen nu, maar voor altijd.

Als ze trouw zijn aan de Heer en alleen achter Hem aan blijven rennen, zullen ze hun hele getrouwde leven stralen met de uitstraling van een nieuwe bruid! En dat zolang zij de Heer achtervolgen, en niet hun echtgenoten, hun echtgenoten hen zullen achtervolgen (maar hen nooit zullen inhalen) want hun harten zullen op Jezus gericht zijn! En dat als ze hun hart naar hun echtgenoten keren, hun echtgenoten hun hart zeker weer zullen richten op het nastreven van andere dingen (de wereld, DV, hobby's, externe vriendschappen of werk).

Dit is mijn boodschap aan alle vrouwen, jong en oud, en de boodschap die ik de rest van mijn leven zal delen met iedereen die wil luisteren! Mijn God zal in al onze behoeften voorzien! En een van onze grootste behoeften als vrouw is om intimiteit te hebben met iemand die onbaatzuchtig van ons houdt en die persoon is Jezus, onze Hemelse Echtgenoot.

Dus wat zal er gebeuren met alle mannen van de wereld als de vrouwen dit soort relatie beginnen te hebben met Degene die ons heeft geschapen? Ik denk dat het zeker hun aandacht zal trekken! Ik geloof dat zodra vrouwen STOPPEN met het achtervolgen van mannen, mannen zich ongemakkelijk zullen voelen. Ik geloof dat de wereld, en de andere dingen die ze nastreven, niet langer dezelfde opwinding zal hebben als ooit.

Ik geloof ook dat zodra onze dierbare Geliefde weet dat Hij ons hart heeft, Hij met plezier de harten van onze mannen naar ons terug zal keren, en dat ze ons zullen achtervolgen! Ik heb dit in mijn eigen leven zien gebeuren, en in het leven van de dames in onze kerk die dit krachtige concept beginnen te begrijpen en het in hun eigen leven gaan uitdragen!!

En terwijl we het uitlopen, zullen we stralen met een hemelse gloed omdat alle angst en pijn van onze gezichten zal worden verwijderd, en we zullen stralen met de liefde van de Heer!! Dit zal alle vrouwen ertoe brengen de Heer lief te hebben zoals wij, en dan de mannen, die hun vrouwen terug willen, naar God en een relatie met Zijn Zoon te keren!

Maar zelfs als ze ons willen, zouden ze ons nooit te pakken moeten krijgen (ze krijgen mij tenminste niet!). Elk liefdeslied dat ik nu hoor, zing ik voor de Heer (en ik zing het hardop als ik alleen in de auto zit!). Ik hou ervan om lieve woordjes te zeggen elke keer als ik aan Hem denk, de hele dag door, vooral als ik me klaarmaak om naar bed te gaan, als ik in bed glijd en als ik 's morgens wakker word.

Ik kan niet wachten om mijn ochtendkoffie te halen, zodat ik alleen met Hem naar een rustige plek kan gaan en mijn koffie kan delen terwijl ik luister naar mijn Geliefde die elke ochtend tegen me spreekt. Dan ga ik zitten om via e-mails naar mijn beste vrienden te schrijven om hen te vertellen hoe geweldig mijn minnaar is (net zoals ik nu met jou doe)! Mijn leven is om jaloers op te zijn, ook al ben ik in onze wereld zo ongeveer alles kwijtgeraakt. Met het schrijven van dit boek hoop ik een overweldigend verlangen en hunkering in elk van jullie harten te creëren om hetzelfde te hebben!

Ik zou graag willen weten dat je de hele dag door een soortgelijk gesprek met Hem hebt, elke dag, omdat je eindelijk beseft dat Hij naast je staat. In plaats van te denken aan dingen die je moet doen, vraag je Hem in plaats daarvan om voor alles te zorgen, want Hij IS je Echtgenoot! En raad eens? Hij zal! Ik leer nog steeds alles wat deze relatie te bieden heeft, want ik ben tenslotte een nieuwe bruid.

Toen ik onlangs een alleenstaande (nooit getrouwde) jongedame bediende, legde ik uit dat met dit soort "liefdesaffaire" met de Heer gaande in een huwelijk (dat vóór het huwelijk moet worden ontwikkeld), geen vrouwen ooit zou moeten lijden!

Stel je voor, als je wilt, als er een enorm banket van voedsel dat voor je wordt neergezet. Ga je honger lijden als de boterham met pindakaas die je normaal eet er niet is? Wat als uw bankrekening in de miljoenen liep, zou je dan zelfs een cheque van tien dollar missen die iemand jou niet heeft gegeven? Zo is het als je alles van Jezus hebt! Je zult nooit iets van iemand anders nodig hebben of willen. In plaats daarvan kun je je eten (dat nooit opraakt zoals de broden en vissen) delen met iedereen die honger heeft. Je kunt je rijkdom delen met iedereen die arm is. U kunt uw liefde aan uw kinderen of echtgenoot geven zonder dat hun liefde hoeft te worden beantwoord. Dit is de manier waarop God ons bedoeld heeft om te leven, en de reden waarom Hij zijn Zoon stuurde om onze Echtgenoot te zijn: om te leven, te sterven en de sleutels in handen te hebben van dood, sterven, tranen, pijn en schaamte.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat onze wereld vandaag de dag verarmd is en het is aan ons om ze te voeden met de waarheid. We kunnen echter aan niemand uitdrukken wat we zelf niet hebben, als we in armoede en nood leven! We moeten ons eerst vergasten aan de intimiteit die van ons is als we de tijd nemen om het te ontwikkelen. Er komt niets uit door erover na te denken - het komt door prioriteit te geven aan ons leven door eerst prioriteit te geven aan ons hart!

God staat op het punt de vrouwen van de wereld wakker te schudden en ik wil de eerste zijn om Hem te volgen. Toen ik aan de hemel dacht (ik zong een lied over het leven in het huis van de Vader waar veel kamers zijn), vertelde ik de Heer dat ik de kamer wilde die het dichtst bij de Zijne was. Ik zei Hem dat hij niet verbaasd moest zijn als ik daar bij Zijn deur zou slapen, omdat ik het niet kon verdragen om te ver weg te zijn. En dat ik liever aan het voeteneind van Zijn bed zou slapen, als Hij het me toestaat, als een kleine puppy die zijn baasje aanbad, in plaats van in het meest comfortabele bed in de hemel.

De waarheid is dat ik er niet echt in geïnteresseerd ben om mijn kroon aan Zijn voeten te werpen (hoewel Hij het verdient) of om te horen "goed gedaan, mijn goede en trouwe dienaar." Ik ben alleen geïnteresseerd in die lange omhelzing met Hem waarvan ik hoop dat die voor eeuwig zal duren.