FAL-NIEUW-FRONT-COVER2

"Groter blijdschap ken ik niet, 

dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen."

—3 Johannes 1:4

In het laatste hoofdstuk 'Overgave' stopte ik met het overgeven van zoveel nieuwe gebieden van mijn leven aan de Heer. Iets waar ik me grote zorgen over maakte (voordat ik het aan de Heer overdroeg) was de opleiding van mijn jongere kinderen.

Zoals met alle gebieden die ik aan Zijn volbrachte werk heb overgedragen, is er altijd een wachttijd nodig voordat Hij begint te bewegen. Dit is een tijd van testen en rusten – en van vertrouwen. Terwijl we wachten, zal de vijand (of misschien is het gewoon ons vlees) ons verleiden om "iets!" Als we op de Heer vertrouwen voor ons gewichtsverlies, zullen we in de verleiding komen om "op zijn minst" meer water te drinken, geen snoep meer te eten of kleinere porties te nemen. Maar we moeten die verleiding weerstaan ​​en ervoor zorgen dat we de Heer vertellen dat we hulpeloos en hopeloos zijn zonder dat Hij voor dit gebied van ons leven zorgt.

Het was op dezelfde manier terwijl ik wachtte op de Heer om te verhuizen op het gebied van scholing van mijn kinderen. Ik was bereid ze naar school te sturen: privé of zelfs openbaar (iets waar ik me zo onvermurwbaar tegen had uitgesproken). Maar overgave betekent het opgeven van onze wil voor Zijn wil, wat betekent dat de vijand zal doen wat hij kan om in de weg te staan ​​van wat de Heer voor ons heeft gepland. Dus toen ik me eenmaal volledig had overgegeven, begon de vijand me te overtuigen met gedachten (onthoud dat onze strijd vaak wordt gewonnen of verloren in onze geest) dat de Heer, op wie ik vertrouwde, me door een schandalige scheiding had laten gaan, dus stuurde Hij mijn kinderen naar een openbare school was zeker het volgende op Zijn lijst.

Maar terwijl ik Hem prees voor zelfs die mogelijkheid, ook wetende dat, hoewel schandalig en spraakmakend, mijn scheiding onmetelijke zegeningen heeft gebracht die verder gaan dan iemand had kunnen hopen of denken dat mogelijk was! Dat was toen de Heer tot mij sprak dat net zoals Hij mijn kleine zusje had gezegend (die enigszins "intellectueel en emotioneel uitgedaagd" is om dichtbij te komen, dus ik kon een paar maanden eerder helpen met haar zorg), op dezelfde manier, Hij verzekerde me dat Hij mijn kinderen zou zegenen met iets geweldigs, iets waar ik nooit aan had gedacht! Dus ik deelde dit met mijn jongere kinderen en ze waren opgelucht en vol geloof en geloofden met mij terwijl we wachtten.

Het was slechts drie dagen voordat ik vertrok voor een Europese tournee (waarbij ik mijn kinderen drie weken achterliet zonder enig idee hoe ze hun school zouden oppakken terwijl ik weg was), dat de Heer begon te bewegen!!! Mijn zus, die, zoals ik al zei, wordt uitgedaagd, heeft veel geweldige gaven. En zodat ik zou weten dat dit zijn plan was, toen ik mijn zus vertelde dat ik op weg was naar Parijs (als een van mijn bestemmingen), begon ze kleine zinnetjes in het Frans tegen me te spreken. Een paar dagen later klikte het en ik vroeg of ze interesse had om de kinderen bijles te geven in 'een beetje Frans'. Toen herinnerde de Heer me eraan dat ze ook een paar jaar bij een gezin uit Mexico had gewoond en dat ze heel goed conversatie Spaans kon spreken. Ik vroeg of ze hen ook Spaans wilde leren als ze geen dingen meer wist die ze in het Frans kende.

Mijn zus was zo opgewonden en antwoordde dat ze ze graag bijles zou geven, maar dat haar echte liefde spelling was! Toen herinnerde ik me dat ze een ongelooflijke gave had voor spelling! Dus ik huurde haar in om ze bijles te geven in alle drie de vakken! Deze openbaring bracht me ertoe zijn voorbeeld te volgen en ik vroeg mijn nichtje (die een jaar bij ons kwam wonen), en die uitstekend is in wiskunde, om de kinderen bijles te geven als ze thuiskwam van school. Mijn nichtje was zo vereerd en ze stemde onmiddellijk toe en vertelde haar neven en haar ouders hoe belangrijk ze zich daardoor voelde. Dit bracht me ertoe om mijn oudste zoon (die een uitstekende schrijver is) te vragen om de kinderen bijles te geven in hun schriftelijke rapporten (wetenschap, geschiedenis en aardrijkskunde). ten slotte, Ik vroeg mijn zoon met speciale behoeften om de kinderen te helpen met lezen en hun vaardigheden als redenaar aan te scherpen (lezen of hardop spreken), aangezien hij zich onvoldoende voelt in deze onderwerpen. Dus anderen bijles geven zal hem ook helpen, net zoals hij zijn jongere broers en zussen helpt! Binnen slechts één dag (en slechts drie dagen voordat ik vertrok), bracht de Heer (niet ik) dit allemaal samen!!

De resultaten waren verbluffend. De eerste keer dat ik met mijn kinderen kon praten door middel van een praatje terwijl ik in Europa was, in mijn hotelkamer in Belfast, Ierland, net toen we afscheid namen, kwam mijn zoon dicht bij de camera en fluisterde: "Je t 'aime Maman, Je t'aime' (uitgesproken als za tem ma'ma). Het betekent: "Ik hou van Jouw Mama moeder, ik hou van je"! Dames, ik kon alleen maar huilen! Hoe kostbaar is onze lieve, lieve Echtgenoot - mijn hemel, we kunnen Zijn zorg voor ons gewoon nooit echt doorgronden! Oh de hoogten en diepten van Zijn liefde!!!

Loslaten

Nu dit getuigenis is gedeeld, wil ik tot jou spreken, beste lezer, over uw falen om het herstel van uw huwelijk los te laten, of om een ​​echtgenoot te vinden (voor degenen die nog niet getrouwd zijn), of om een ​​goed huwelijk te hebben (voor degenen onder u die nog steeds getrouwd zijn maar zich ellendig voelen). Erin deelt vaak hoe ze ernaar verlangt jullie allemaal meer te kunnen helpen, dus ik zou haar graag willen helpen omdat ze me zo goed heeft geholpen.

Als ik ervan overtuigd was dat God zeker zou toestaan ​​dat ik mijn kinderen thuisonderwijs zou blijven geven, en als ik de reële mogelijkheid had vastgehouden (niet losgelaten) om mijn kinderen naar een openbare school te sturen, dan zou ik nooit ruimte hebben gemaakt, noch zou mijn hart in orde zijn met het vertrouwen op God. Daarom zou Hij nooit in staat zijn geweest om op dit gebied van mijn leven te werken. Dat geldt ook voor jou die weigert de "belofte" los te laten die de Heer jou heeft gegeven met betrekking tot jouw huwelijk (huidig, verleden of toekomstig huwelijk).

De Heer gaf mij diezelfde beloften ook. Naarmate mijn intimiteit met Hem groeide, nam ook mijn verlangen naar Hem alleen toe. En op dat moment deed niets er meer toe, en alle beloften die Hij me gaf, gaf ik ze terug aan Hem. Wat Hij mij gaf, als vervanging, was het Overvloedige Leven dat ik nu leef. De manier waarop ik nu leef, daar ben ik voor gemaakt. Het was niets dat ik misschien had gewild of gepland, maar zoals we allemaal weten, zijn Zijn wegen en Zijn gedachten ver boven onze gedachten en plannen!!!

"Het hart des mensen overdenkt zijn weg, maar de Here bestiert zijn gang." (Spreuken 16:9).

“'Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.'” (Jeremia 29:11).

"Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.” (Jeremia 29:11 Basis Bijbel).

“'Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen, luidt het woord des HerenWant zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten.'” (Jesaja 55:8-9).

Als ik me bijvoorbeeld had gehouden aan de "belofte" van mijn huwelijksherstel (Hé, Heer, u beloofde!!), dan zou ik niet alleen dit leven hebben, maar ik zou ook pijn blijven ervaren, pijn na pijn! Erin blijft dit soort pijn zien in lovende rapporten en ik heb zelfs veel te veel pijn gelezen in andere dingen, geschreven door sommige leiders van het HHI - pijn die als normaal wordt geaccepteerd terwijl het gewoon niet Zijn plan is! En ik heb er met Erin over gesproken omdat ik weet dat het haar ook verdriet doet.

Zodra alle hartbanden zijn verbroken (voor elke behoefte op deze aarde: fysiek, materieel en emotioneel), en de belofte op het altaar is gelegd (elke en elke belofte), is dat het moment dat je begint te ervaren " geen tranen en geen verdriet meer.” Laat me je een voorbeeld geven.

Toen ik hoorde dat mijn ex-man een trouwdatum had, deed dat geen pijn, geen greintje. In plaats daarvan verheugde ik me oprecht, wetende dat mijn toekomst met mijn dierbare echtgenoot veiliger was dan ooit!! Toen ik hoorde dat al mijn kinderen eindelijk naar de plek waren gekomen waar ze niet alleen de bruiloft van hun vader zouden bijwonen, maar ook daadwerkelijk aanwezig zouden zijn bij zijn bruiloft met de AV, was dat ook een tijd om me te verheugen omdat ik kon zien dat ze volgden mijn voorsprong in het vertrouwen op God op gebieden die de meeste kinderen (en volwassenen) onmogelijk vinden. "Groter blijdschap ken ik niet, dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen." (3 Johannes 1:4).

Beste lezer, overgave betekent vrij zijn van zorgen, pijn, verwarring en eenzaamheid. Het is een plek van rust terwijl je wonderen voor je ogen ziet gebeuren. Het maakt je vrij zodat je meer tijd kunt doorbrengen en kunt genieten van een grotere intimiteit met de Heer, en dat is wat Hij van ons verlangt! Hij verlangt ernaar om tijd met ons door te brengen, niet om onze behoeften en problemen te bespreken, net zo min als dat soort gesprekken de intimiteit in een huwelijk tussen man en vrouw zou bevorderen!

Zonder je echter echt over te geven, zul je nooit de ware vreugde en de vrijheid ervaren die de Heer je wilde geven! Wat een tragedie !! Het is net zo hartverscheurend als degenen die nooit Zijn dood accepteren om hen te bevrijden van de hel en de eeuwige verdoemenis. Maar het kan nog hartverscheurender zijn voor onze dierbare Heiland die op zijn knieën zit en je vraagt ​​om zijn bruid te zijn. Wat verlangt Hij naar elk van jullie harten, maar jullie hart (je gedachten, waar je over praat, waar je over droomt en waar je over schrijft) gaat helemaal over je aardse echtgenoot of vriend. Kun je de twee echt vergelijken? Is iemand die je kunt zien zo nodig als er Iemand is die onzichtbaar is en die alle dromen die je ooit hebt gehad in je hele leven kan ontmoeten en overtreffen - en meer die zo ver boven je uitstijgen dat je ze zelfs nooit hebt gedroomd?

"Ja, van oudsher heeft men het niet gehoord noch vernomen, geen oog heeft gezien een God buiten U, die optreedt ten behoeve van wie op Hem wacht." (Jesaja 64:4).

"God is in staat om eindeloos veel meer te doen dan wij kunnen bidden of bedenken. Dat doet Hij door de kracht die in ons werkt!" (Basis Bijbel Efeziërs 3:20).

Nog maar twee avonden geleden sprak ik met de Heer over het blijven helpen met HHI, zoals ik had gedaan na het lezen van enkele lovende rapporten en columns die waren ingediend, maar nog niet op de website waren geplaatst. Het was duidelijk dat de meeste HHI-leden nog steeds boven alles hun huwelijk willen herstellen (en de jonge vrouwen willen een aardse echtgenoot, geen hemelse). Het lijkt erop dat dit onderwerp in elke column en lovend verslag naar me schreeuwt. En zo ja, wie ben ik om te helpen in leiderschap als ik eerlijk gezegd zelf echt geen herstel wil? Ja, dat is een waar statement. Ik ben volledig teruggegeven aan mijn Echtgenoot nadat ik een leven lang op Hem heb gewacht, en nu zie ik dat Hij meer is dan ik me had kunnen voorstellen dat een Echtgenoot zou kunnen zijn! Dus waarom zou ik willen afrekenen?

Dus elke keer als ik contact heb met een HHI-lid, die opwinding in haar stem en dromerigheid in haar glazige ogen uitstraalt, en ze me vraagt ​​of ik geloof dat mijn huwelijk weer zal worden hersteld, word mijn hart doorboord. Wat ik wil vragen is, als God ons de verlangens van ons hart geeft en jouw hart is voor God om mijn huwelijk te herstellen, hoe zit het dan met mijn hart en mijn verlangens? Mijn hart is voor mijn Hemelse Echtgenoot, mijn Geliefde! "Dus wie ben ik, Heer?" Ik vraag, "om te blijven en Erin te helpen een leider te zijn over dit lichaam van gelovigen (die hun huwelijk willen herstellen of een christelijke echtgenoot willen vangen)?"

Toen herinnerde de Heer me aan dit vers dat ik ongeveer tien jaar lang bijna elke dag heb gelezen. Pas een paar maanden geleden begreep ik eindelijk wat het betekende:

“indien gij uitspreekt wat waarde heeft, zonder vermetele taal, zult gij als mijn mond zijn. . .” (Jeremia 15:19).

"De dierbare", waar dit vers naar verwijst, lieverd, is de Heer - wat betekent dat al het andere waardeloos is! Dat betekent het herstel van jouw huwelijk (of het vinden van een christelijke echtgenoot), geld, reputatie, kinderen, positie, carrière, enz. Alles behalve Hij is waardeloos.

Dit betekent voor degenen onder jullie die boos op me zijn of teleurgesteld in me zijn, of zelfs oordelen dat ik tekortschiet als leider en gediskwalificeerd ben om Erin te helpen, onthoud dat het Jezus was die ons vertelde: "Hij die meer van vader of moeder houdt dan Ik ben Mij niet waardig; en wie meer van zoon of dochter houdt dan van mij, is mij niet waard' (Matteüs 10:37).

De Heer vertelde me dat toen ik ook dezelfde “passie” en “obsessie” voor huwelijksherstel deelde zoals ik zie in de HHI-bediening, ik niet geschikt was om Zijn woordvoerder te zijn. Maar nu ik eindelijk het licht heb gezien, net zoals Erin het ook heeft gezien, wetende wie Hij werkelijk is en wat Hij wil zijn in mijn leven (en in het jouwe), werd ik eindelijk Zijn woordvoerder en toen begon ik te reizen over de hele wereld!

Ja, dit zijn voor veel mensen moeilijke woorden om te accepteren, dus ik ben bereid om te zien dat velen weglopen van HHI, Erin beoordelen en mij mijden.

En Jezus, hem aanziende, kreeg hem lief en zeide tot hem: Eén ding ontbreekt u, ga heen, verkoop al wat gij hebt en geef het aan de armen, en gij zult een schat in de hemel hebben, en kom hier, volg Mij. Maar zijn gelaat betrok bij dat woord en hij ging bedroefd heen, want hij bezat vele goederen.” (Marcus 10:21-22).

Beter dan de rijkdommen van deze wereld,

Beter dan het geluid van de stemmen van mijn vriend,

Beter dan de grootste dromen van mijn hart,

En dat is nog maar het begin!

Beter dan krijgen wat ik zeg dat ik nodig heb

Beter dan het leven leiden dat ik wil,

Beter dan de liefde die iemand kan geven—

Jouw liefde is!

Je houdt me nu in je armen en laat me nooit meer gaan. . .

Ik kan niet stoppen verliefd op je te worden!

Ik zal nooit stoppen verliefd op je te worden!!!

Ik kan niet stoppen verliefd op je te worden!

Ik zal nooit stoppen verliefd op je te worden!!!