FAL-NIEUW-VOORKAP

"Zo zullen zij dan in een hun land dubbele vergoeding bezitten . . .

Ik zal hun stip hun loon geven."

—Jesaja 61:7–8

Eerder deze week trof de "aanval van de goddelozen" ons huis met beschuldigingen, spot, belachelijk making, wrede woorden en veroordeling, wat onvermijdelijk tot angst leidde. Helaas was het mijn ex-man die deze aanvallen naar mijn jongste dochter en naar mij slingerde.

Begrijpelijkerwijs was mijn dochter buitengewoon verbaasd, behalve dat ze gekwetst was. Dus toen ik eenmaal in staat was mijn dochter te troosten en alle soorten emoties in mij een korte tijd te laten bezinken, zocht ik de Heer voor wijsheid en begrip. Hij herinnerde me aan wat ik in dit hoofdstuk aan het schrijven was. God bevestigde dit principe voor mij: "zij, de anderen, hebben het niet."

De Heer liet me zien dat het tij van vriendelijkheid van mijn ex-man lelijk werd omdat hij, voor het eerst sinds hij voor het eerst om de scheiding vroeg, al het vragen had gedaan en ik al het geven had gedaan . Die dag had ik dwaas om hulp gevraagd met drie kleine dingen: voor website links voor enkele gezondheidsproducten die hij vroeger gebruikte om voor het gezin te kopen, voor de computer die hij niet gebruikte zodat onze kinderen die voor hun studie konden gebruiken, en om hem wat telefoontjes te laten plegen naar de kinderen, omdat ze me hadden verteld dat hun vader niet meer om hen gaf. Dingen werden lelijk omdat ik naar hem toe ging en hem dat vroeg, dat veranderde deze ooit vriendelijke man in een boze en vechtende man.

De eerste keer dat God me dit zeer belangrijke principe liet zien, "ze hebben het niet", was aan het einde van een zeer lange reeks van frustrerende en tijdrovende ontmoetingen met onze magazijn lidmaatschapsclub. Hier kocht ik veel van onze boodschappen en kantoorbenodigdheden voor de bediening. Elke keer dat ik probeerde een aankoop te doen, werden er zoveel fouten gemaakt dat het vermoeiend werd. Tijdens één incident kostte het ze bijvoorbeeld meer dan een uur om iets te repare ren, terwijl mijn diepvriesproducten (die altijd in bulkformaat zijn) smolten.

Toen ik de volgende keer naar binnen ging om te winkelen, stond ik weer bij de balie van de klantenservice omdat mijn lidmaatschapskaart niet werkte. Toen ik aan de balie zat, noemde ik de geruïneerde diepvriesvoedsel van de vorige maand, waarbij de manager zich verontschuldigde en zei dat ik mijn bonnetje voor het geruïneerde diepvriesvoedsel bij mijn volgende bezoek moest mee brengen, wat ik deed. Maar in plaats van een terugbetaling, vertelde de manager van die dag me dat hij ook de lege dozen nodig had om mij de terugbetaling te kunnen geven. Dat was het moment waarop ik voelde dat ik mijn rust verloor, en in plaats van over te lopen van vriendelijkheid en geduld, voelde ik in plaats daarvan frustratie en zelfs woede — hoewel, God zij geprezen, ik het niet toonde of uitte. Niettemin, alleen al het voelen van deze vreselijke emotie was genoeg om me grote zorgen te maken.

De volgende keer dat ik aan de kassa stond, werd ik weer doorverwezen naar de balie van de klantenservice, maar deze keer moest ik hardop lachen. Terwijl ze probeerden te begrijpen waarom mijn kaart niet correct werkte, sprak ik met de Heer en vroeg Hem wanneer deze problemen met mijn kaart allemaal zouden eindigen. Hij zei heel duidelijk: "Als je er geen last meer van hebt." Au. Dus terwijl hij nog steeds aan de toonbank stond, herinnerde Hij me aan een vers dat Hij me die ochtend had laten zien tijdens mijn tijd alleen met Hem. “In plaats van smaad zullen zij jubelen over hun deel; zo zullen zij dan in hun land dubbele vergoeding verkrijgen, blijvende vreugde zal hun geworden. Want ik de Here, heb het recht lief.....Ik zal hun stipt hun loon geven"  (Jesaja 61:7-8). Heb je het gezien? Hij zei: ik zal het doen.

Hoewel de Heer het niet echt zei, was er een innerlijk weten dat ik naar de verkeerde bron had gekeken voor mijn beloning . Er stond niet "Zij zullen", maar er staat: Ik zal . Dat betekent dat de Heer zal…. 

Dus onmiddellijk in mijn hart erkende ik opnieuw dat Hij alles was wat ik wilde en alles wat ik nodig had. Ik had deze mensen of iemand anders niet nodig om dingen recht te zetten of me enige beloning te geven. Ook al hadden ze me heel veel problemen bezorgd of zelfs dat het resulteerde in honderden dollars beschadigd diepvriesvoedsel - ik had mijn Geliefde en Hij was alles wat ik nodig had. Op dat moment stopte ik niet alleen met zoeken naar hen om 'het goed te maken', ik wilde absoluut niets van hen - ik wilde dat alle zegeningen van mijn beloning van Hem zouden komen en van niemand anders.

Toen dat gevoel door me heen begon te stromen, herinnerde de Heer me eraan dat dit ook de gevoelens van Abram was. Het was toen de koning van Sodom hem een ​​beloning probeerde te geven door hem de "goederen" te geven die waren buitgemaakt toen ze Kedorlaomer versloegen. Abram weigerde, "Abram zei tegen de koning van Sodom: 'Ik heb gezworen aan de HEER, de Allerhoogste God, bezitter van hemel en aarde, dat ik geen draad of sandaal riem of iets anders van u zal nemen, uit angst dat u dat zou doen. zeg: 'Ik heb Abram rijk gemaakt'” (Genesis 14:22-23). Abram (die later Abraham wordt) wilde niets van Gods eer wegnemen door de koning de eer te geven voor iets van Abrams toekomstige rijkdom, die, zoals we weten, later in Abrams leven enorm toenam - die werd veiliggesteld dankzij zijn overtuiging om God de eer te geven.

Binnen ongeveer drie minuten na deze openbaring, daar bij de balie van de klantenservice, deed de Heer iets dat zo verbazingwekkend en grappig en ongelooflijk was, alleen maar om dit principe aan mij te bewijzen. Iets waarvan ik wist dat ik het met je moest delen. In een oogwenk vroeg de vrouw die me hielp me waarom mijn kaart slechts één procent cash-back had, in plaats van twee procent cash-back. Ik vertelde haar dat ik niet wist dat er twee procent cashback op aankopen werd aangeboden. Dus draaide ze het computerscherm om om me het bedrag te laten zien dat ik vorige maand had teruggekregen, en wat ik had moeten krijgen met het toegevoegde percentage. Het bedrag is verdubbeld! Op dat moment veranderde ze het onmiddellijk en ik zag hoe God me een dubbele beloning gaf, meer dan het dubbele van de kosten van het bedorven voedsel. Het gebeurde op het moment dat ik besloot om de Heer weer alles voor me te laten zijn!

En aangezien Hij dingen doet die verder gaan dan wat we vragen of denken, was het volgende dat ik wist dat diezelfde dame me allerlei promotionele producten begon te geven die ze cadeau doen aan hun nieuwe klanten!! Ik vroeg haar wat ze aan het doen was, en ze zei dat dit het minste was wat ze konden doen voor alle problemen die ik had doorgemaakt.

Zie je wat er gebeurde? Zodra ik stopte met proberen voldoening te halen uit de bron van mijn problemen (die 'het niet had') en me tot de Heer wendde die de ultieme Bron is van alles wat we nodig hebben, overspoelde Hij me met enorme gunst en een vermenigvuldigde beloning, die Hij aan ieder van ons belooft!

Dat is wat de Heer tot mij sprak in de auto die dag op weg naar huis vanuit het warenhuis - ze hebben het niet; ze hebben het simpelweg niet. Hij zei dat de mensen van deze wereld in alle opzichten bankroet zijn. Denk er over na. De mensen van de wereld (en de meeste christenen) missen mededogen, vriendelijkheid, liefde en iedereen heeft beperkte middelen, maar toch blijven we dwaas naar hen kijken voor onze behoeften. Al die tijd heeft onze Heer, onze Minnaar en onze Vriend een eindeloze bron van elke hulpbron die we nodig hebben en willen - voor ons beschikbaar - als we gewoon alleen naar Hem kijken!!

En elke keer dat we naar anderen kijken in plaats van naar Hem, merken we dat we in nog grotere nood verkeren als ze ons niet geven wat we nodig hebben, verdienen of willen. Dat is het moment waarop ook wij failliet gaan, want door naar anderen te kijken, hebben we de stekker eruit getrokken, de das doorgesneden, onze Bron, Hem, doorgesneden. “Ik ben de wijnstok, gij zijt de ranken; wie in Mij blijft, gelijk Ik in hem, die draagt ​​veel vrucht, want zonder Mij kunt gij niets doen” (Johannes 15:5).

Dus toen de Heer deze week het principe "ze hebben het niet" in mijn gedachten bracht, met betrekking tot mijn ex-man, wist ik dat ik er niet in was geslaagd om te zoeken wat ik nodig had van mijn ware Bron. In plaats daarvan had ik gezocht naar wat ik nodig had (en wat ik voelde dat mijn kinderen nodig hadden) van iemand die 'het niet had'. God liet me zien dat als de bruid van de Heer, Hij me meer geeft dan ik nodig heb, dus ik hoef aan niemand iets te vragen. In plaats daarvan wordt er van mij verwacht, als Zijn bruid, dat ik van mijn overvloed aan anderen in nood geef; mijn overvolle bronnen. En als we iets zoeken bij een bron die 'het niet heeft', merken ook wij dat we niet hebben wat we willen en nodig hebben en worden we onmiddellijk egoïstisch en gierig — niet een kenmerk van de bruid van de Heer.

Toen ik de Heer vroeg hoe ik het goed kon maken met mijn ex-man, zei Hij dat ik gewoon moest wachten en dat het allemaal deel uitmaakte van Zijn plan. Ik wist dat het zijn plan was om mij meer begrip te geven (zoals ik het in dit hoofdstuk opschrijf), maar om het ook in het leven van mijn ex-man te gebruiken om hem te verfijnen en te veranderen, zodat ook hij zijn liefde kan gaan ervaren. En het is ook Gods plan voor mij om dit principe uit te leggen en het aan mijn kinderen en elke vrouw die dit boek leest te leren.

De volgende ochtend vertelde ik de kinderen (die wisten van het incident met hun vader) dat het helemaal mijn schuld was. Dat ik had geprobeerd te 'nemen' in plaats van te 'geven' toen we alles hadden, omdat we God hadden die ons alles gaf wat we willen en alles wat we nodig hebben, en de Heer was mijn ultieme Echtgenoot en genereuze Vader voor hen. En dat hij (hun vader) op dit moment niets had. En ik ging verder met het uitleggen van het principe dat God ons een dubbele beloning geeft als we naar Hem kijken in plaats van naar anderen, en de getuigenis van mijn ervaring in het warenhuis.

Binnen een half uur nadat ik met mijn kinderen had gesproken, belde mijn ex-man mijn jongste dochter om het goed te maken. Nadat hij met haar had gesproken, vroeg hij om mij te spreken, en toen kon ik hem vertellen dat het incident de dag ervoor volledig mijn schuld was, omdat ik me gewoon tot de Heer had moeten wenden voor de dingen die ik nodig had, in plaats van hem vragen. Ik kon zien dat hij dit niet wilde horen omdat hij nog steeds probeert de weg terug naar huis naar mij te vinden (hoewel hij is gestopt om mij openlijk te achtervolgen). Dit gaf mij ook de gelegenheid om mijn ex-man te vertellen hoe God zorgt voor alles wat ik nodig heb en wilt omdat de Heer nu mijn Echtgenoot is. Op dat moment probeerde mijn ex-man me te geven waar ik hem oorspronkelijk om had gevraagd, te beginnen met de website links. Ik bedankte hem vriendelijk, maar zei dat ik ze niet nodig had. Toen zei hij dat hij ons misschien de computer kon geven, maar ik zei opnieuw dat als we er echt een nodig hadden, God er wel voor zou zorgen of dat de kinderen gewoon naar het kantoor van het ministerie konden gaan om daar een computer te gebruiken.

Toen vertelde hij me dat hij meer beschikbaar wilde zijn voor de kinderen, waarop ik antwoordde dat dit tussen de kinderen en hem was en eigenlijk niets met mij te maken had. Ik ging verder met te zeggen dat het verkeerd was om te proberen een betere relatie voor hen te krijgen, omdat de relatie die de Heer ons (de kinderen en mij) had gegeven meer dan genoeg was voor de kinderen, en dat blijkt uit de vreugde die er is. in ons huis en dat straalt van hun gezichten en stemmen af. Toen was het tij gekeerd en verliet de pijn mijn hart en doorboorde het zijne. Toen ik de Heer eenmaal terug op zijn rechtmatige plaats in mijn leven had gezet, omdat hij alles was wat ik wilde en alles wat ik nodig had, eerde Hij me nog meer!

Na de lunch, midden in een nieuwe minicrisis van de ministrie, werd ik naar een website geleid die ik vroeger gebruikte maar was vergeten. Daar op die ene site kon ik alle gezondheidsproducten vinden die ik nodig had, met korting en met verminderde verzendkosten (nu en in de toekomst)! Omdat ik alleen naar de Heer keek, had Hij me naar één website geleid in plaats van de drie of vier websites die mijn ex-man had gebruikt. Een paar minuten later ontdekte ik dat ik een bericht op mijn telefoon had van mijn ex-man (dat hij was vertrokken voordat ik met hem sprak toen ik de schuld op me nam). De voicemail was een nederige verontschuldiging voor de lelijkheid van mijn man tegenover mijn dochter en mij, en vroeg ons beide om vergeving!

Hier is hetzelfde principe in een vers dat de meesten van ons kunnen reciteren, maar waarvan zo weinigen dagelijks kunnen leven: "En mijn God zal in al uw behoeften naar zijn rijkdom, in heerlijkheid voorzien in Christus Jezus" (Filippenzen 4:19). Als we de Heer vertellen dat Hij alles is wat we willen en nodig hebben, moeten we dit laten zien met onze acties en reacties. Als iemand ons onrecht aandoet, wat elke dag, de hele dag lijkt te gebeuren, moeten we ons hart doorzoeken: van wie proberen we te krijgen wat we denken te "verdienen" - van God of van de mens? God heeft alles; de mens heeft niets (alleen wat God hem geeft).

En ja, het is waar dat God mensen en omstandigheden gebruikt om ons onze dubbele beloning te geven. Natuurlijk was ik dankbaar en zeer dankbaar voor de dame die me de dubbele procent cashback en de relatiegeschenken gaf, maar in mijn hart wist ik wie het had georkestreerd! Ik wist ook wie mijn ex-man had verzacht en zijn hart ertoe had gebracht te zeggen dat het hem speet.

De opwindende toevoeging aan dit principe is dat wanneer we in staat zijn om correct te handelen en te reageren, wat resulteert in overvloed, we dan kanalen van Gods goedheid kunnen zijn voor anderen die in nood zijn en die volledig bankroet zijn. "Velen dingen naar de gunst van de aanzienlijke, ieders is vriend van wie geschenken geeft " (Spreuken 19:6). Wanneer we worden gezocht en ervoor kiezen om royaal te geven, dan kunnen we anderen beïnvloeden, door ons voorbeeld, om God te zoeken en na te streven om hun Bron te zijn, wat evangelisatie en getuigenis aan anderen is - allemaal zonder een woord.

Dit is het probleem in de wereld van vandaag, met betrekking tot onze christelijke ineffectiviteit; het lijkt erop dat we veel te zeggen hebben, maar we staan ​​er niet achter met de manier waarop we handelen en reageren op anderen of omgaan met onze moeilijke omstandigheden. Dit maakt ons dus tot farizeeërs. Het drijft ook de spot met God en Zijn goedheid, en het heeft tot gevolg dat we ineffectief zijn in evangelisatie en dat anderen Hem ook willen leren kennen. Maar aan de andere kant, als we dit principe uit de weg gaan, zelfs als we een beetje verknoeien zoals ik deed, hebben we een geweldige kans om ons licht te laten schijnen en een zoutheid te creëren die anderen dorstig naar Hem maakt “Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken” (Matteüs 5:16). “Gij zijt het zout der aarde; indien nu het zout het zout zijn kracht verliest, waarmede zal het gezouten worden? Het deugt nergens meer toe dan om weggeworpen , en door mensen vertreden te worden” (Matteüs 5:13). Als je wordt vertrapt, betekent dit simpelweg dat je niet langer zout bent.

"Gelijk een hinde die naar waterbeken smacht, zo smacht mijn ziel naar U, o God" (Psalm 42:1). Vanwege mijn omgang met velen van jullie die ook HHI-partners zijn, wordt mijn dorst naar God elke dag sterker. Dit is hetzelfde effect dat jij (als je zout bent) zal hebben op degenen in jouw wereld. Ons leven zou moeten uitstralen van vreugde, voorspoed en gunst die wordt benijd door iedereen die ons kent of over ons iets weet. Alleen dan kunnen we een stap opzij doen en wijzen naar de ware Bron van ons geluk - onze Geliefde en Vriend, onze Heer en Hemelse Echtgenoot.

Deze Persoon is alleen echt als we Hem echt toestaan ​​in ons leven te zijn, als we echt Zijn bruid worden. En als Zijn bruid zal het ons aan niets ontbreken. Dit is de boodschap die ons leven, onze lippen en de vreugde in ons hart die we moeten vertellen door hoe we leven - dat Hij, onze Geliefde, alles is wat elke vrouw nodig heeft. Het is niet langer nodig om achter een man aan te rennen om iets voor ons te leveren of om ons te beschermen. En niet alleen zal aan onze behoeften worden voldaan boven en buiten wat we zouden kunnen hopen, vragen of zelfs maar denken, het zal allemaal komen zonder pijn of schaamte of spijt. Wauw!

"God is in staat om eindeloos veel meer te doen dan wij kunnen bidden of bedenken. Dat doet Hij door de kracht die in ons werkt. - oneindig veel verder dan onze hoogste gebeden, verlangens, gedachten of hoop" (Efeziërs 3 :20 BB).

"God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen. Dat blijkt uit de kracht die in ons werkt.- veel meer dan je je ooit in je stoutste dromen zou kunnen voorstellen of raden of vragen!" (Efeziërs 3:20 De Boek)

De liefde die je op televisie of in films ziet, of waarover in liedjes wordt gezongen, is niet echt. Het is gekunsteld vanwege onverlichte pijn, schaamte en afwijzing. En helaas laat het ons in meer te willen en in meer behoefte achter. In tegenstelling tot de liefde die beschikbaar is van onze Geliefde, de bron van alle liefde, die geen pijnlijke of ongewenste bijwerkingen heeft - en de Bron houdt nooit op!

En jij? Ervaar je nog steeds een behoefte in je leven? Dan is het alleen maar omdat je niet naar de ware Bron van alles bent gegaan.

Ervaar je nog steeds pijn, schaamte, schuld, veroordeling en tranen? Dan, lieverd, heb je simpelweg niet genoeg van Hem. De Heer roept je om Zijn bruid te zijn, niet Zijn vrouw. Hij wil je overladen met liefde, mededogen, vriendelijkheid en veiligheid tegen alle kwaad en alles wat hartzeer veroorzaakt. De enige tranen die je zou moeten vergieten, zijn de tranen die vloeien als je nadenkt over hoe goed God is en hoe Hij je heeft gezegend.

Neem vandaag, nu, de tijd om nog hechter en intiemer te worden met uw gezegende Bruidegom. Hij wacht gewoon om je te omhelzen en al je tranen en angsten weg te vegen. Dierbare bruid, Hij houdt van je!

Bezorgdheid Stillen

In dit en andere hoofdstukken heb ik gezegd dat mijn ex-man 'nog steeds probeert om bij mij thuis te komen' en ik vond het nodig om enig inzicht te delen. Hoewel jij of ik misschien willen dat mijn huwelijk weer wordt hersteld, heeft de Heer me laten zien (telkens als ik Hem hierover zoek) dat mijn ex-man en de vader van mijn kinderen een echte relatie met Hem nodig hebben. Als voormalig predikant, en een man die algemeen bekend is, zoals velen, leeft hij openlijk in zonde zonder berouw, vanwege zijn verbroken of nooit opgebouwde persoonlijke relatie met de Heer. En bij vele gelegenheden heeft hij me verteld dat God hem niet nog een keer kan vergeven, dus is hij bij Hem weggelopen.

En zelfs als sommigen mij misschien beoordelen, weet ik dat Wie ik nodig heb om er zeker van te zijn dat ik behaag, degene is die ik volg en waar ik naar luister op deze nieuwe, nooit eerder verkende reis.

God stond mijn nieuwe reis toe voor ons aller welzijn, voor mijn kinderen, voor mij om te leren, en vooral voor mijn ex-man - allemaal zodat ieder van ons Hem, Zijn liefde, kan vinden en Hem beter kan begrijpen. Zoals de meesten van jullie, vond ik pas toen ik alles verloor wat ik echt nodig had, namelijk een Redder, en later toen Hij mijn Heer werd, en nog later mijn Geliefde. Kan ik iemand dezelfde zegen ontzeggen? Heeft een man ook geen relatie met Hem nodig? Verdient een mens het niet om de Heer persoonlijk te kennen? Gaat het alleen om wat een vrouw nodig heeft of om HHI en wat volgens ons het doel van de bediening is? De waarheid is dat het doel van HHI altijd hetzelfde is geweest, namelijk elke vrouw en man helpen de Heer persoonlijk te leren kennen.

Ja, het is Gods verlangen om te herstellen, maar niet alleen huwelijken en gezinnen. Het herstelt elk van de betrokken individuen met wie elke persoon nodig heeft, Hem alleen.

'Hij leidt het overal heen, waar het Hem behaagt. . .” (Spreuken 21:1) en dit betekent dat ons hart, als vrouw, ook door Hem kan worden veranderd. Zodat de echtgenoot ook kan zeggen: “Vriend en metgezel hebt Gij van mij verwijderd; mijn bekenden zijn een en al duisternis.” (Psalm 88:18). Wat betekent dat als iemand, inclusief een man, zich niet tot Hem wendt, dan zullen ook zij zeggen: “Mijn bekenden hebt Gij van mij verwijderd, Gij hebt mij tot een gruwel voor hen gemaakt; ik ben ingesloten, ik kan niet ontkomen.” (Psalm 88:9).

Het echte gevaar is wanneer een vrouw (of wie dan ook) hun hart verhardt voor datgene waartoe Hij hen roept. Dus als predikant moet ik me nooit bemoeien met wat ik God bij anderen zie doen en ik hoop dat in het proces dat Hij me meeneemt op deze nieuwe reis, niemand probeert me tussenbeide te laten komen of te veroordelen. Ik moet geen milliseconde denken dat ik weet hoe Zijn plan moet worden uitgevoerd. “'Want Mijn gedachten zijnWant mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen, luidt het woord des HerenWant zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten. ” (Jesaja 55:8-9). In plaats daarvan zal ik, net als Job, zeggen: 'Ik weet, dat Gij alles vermoogt, en dat geen uwer plannen wordt verijdeld. „Wie is het toch, die het raadsbesluit omsluiert zonder verstand?” Daarom: ik verkondigde, zonder inzicht, dingen, mij te wonderbaar en die ik niet begreep. „Hoor nu, en Ik zal spreken;Ik wil u ondervragen, opdat gij Mij onderricht.” Slechts van horen zeggen had ik van U vernomen, maar nu heeft mijn oog U aanschouwd. Daarom herroep ik en doe boete in stof en as.” (Job 42:1-6).

Lees hoofdstuk 1 " Ze hebben het niet " 🌱van Hij heeft me genezen voor meer informatie.