FAL-NIEUW-FRONT-COVER2

"Geeft en u zal gegeven worden:  

een goede, gedrukte, geschudde,  

overlopende,

maat zal men in uw schoot geven.

Want met de maat, waarmede gij meet,

zal u wedergemeten worden."— Lukas 6:38

Op dit moment zit ik in een lichte financiële crisis, dus wat is een beter moment dan nu om de ontzagwekkende principe te delen dat God mij in mijn leven leert? De meesten van jullie die te maken krijgen met echtscheiding en scheiding, zullen ook te maken krijgen met financiële crises, aangezien ze hand in hand lijken te gaan. En met de financiële crisis gebruikt angst het als een open deur om je te kwellen en je geloof aan te vallen. Hierover spreek ik uit persoonlijke ervaring.

Het goede nieuws is dat als we eenvoudigweg het principe van geven te midden van je nood begrijpen en omarmen, je net als ik zult ontdekken dat God echt beproevingen heeft ontworpen om te vergroten wat je hebt, niet alleen om je geloof op de proef te stellen. Laat ik het zo zeggen: wanneer er een "tekort" is in uw financiën (of enig ander deel van uw leven), wil God dat u geeft (zoals Hij je leidt), zodat Hij kan vermeerderen wat je hebt .

Natuurlijk wil ons vlees het tegenovergestelde doen; wanneer we in nood zijn, hebben we de neiging om te verbergen of op te potten wat we hebben. Dus zoals alle spirituele dingen, moeten we het vlees doden (door het niet te voeden) en in plaats daarvan in de geest wandelen, zodat de geest en ons geloof zullen toenemen. Met deze waarheid zul je nu de mogelijkheid hebben om je gemoedstoestand te veranderen, zodat je, wanneer er een tekort is, je zult verheugen wetende dat God deze behoefte heeft ontworpen om een ​​toename in je leven te bewerkstelligen!!

Toen mijn man aankondigde dat hij van me ging scheiden, vertelde hij me ook dat hij me de hele familieschuld zou nalaten (veel daarvan was verborgen) en dat hij geen kinderalimentatie zou betalen. Dames, wanneer u met uw rug de Rode Zee in wordt gedreven, wat, mag ik zeggen, ik vond het een prachtige plek om te zijn, is het niet het moment om in paniek te raken. Het betekent gewoon dat God op het punt staat te verschijnen! Ik geef eerlijk gezegd de voorkeur aan deze grote crises boven de andere kleine, omdat ik gemakkelijk kan zien dat God is Wie mij erin heeft geluisd. Ik dacht altijd dat het de duivel was of iets dergelijks (zoals die andere persoon die erop uit was mij te pakken te krijgen). En vanwege deze onwetendheid kan ik me niet voorstellen hoe vaak ik een van Gods zegeningen heb gemist sinds ik ertegen vocht - al die tijd dat Hij me probeerde te zegenen. Ik weet het nog steeds niet zeker, maar ik kan me niet herinneren dat iemand me ooit deze principe heeft geleerd,

Dus, laten we dit duidelijk maken, als je geconfronteerd wordt met een gebrek of als je iemand vindt die je naar een of ander gebrek lijkt te duwen, vecht er dan niet tegen en raak alsjeblieft niet in paniek; verheug je in plaats daarvan - God staat op het punt u te zegenen! Het vers dat me leerde wat ik moest doen, was dit: “Maar Ik zeg u, de boze niet te weerstaan, doch wie u een slag geeft op de rechterwang, keer hem ook de andere toe; en wil iemand met u rechten en uw hemd nemen, laat hem ook uw mantel; en zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem.” (Matteüs 5:38-40).

Maar hoewel Jezus ons vertelde wat we moesten doen, willen we in plaats daarvan ons shirt vasthouden of proberen het te verbergen. En God sta ons bij, we gaan geen mijl meer! Integendeel, zelfs christenen zoeken een advocaat om geld te verbergen en proberen misschien zelfs iets te krijgen van de andere persoon die op zijn beurt probeert te krijgen wat wij hebben. Dat is waar een advocaat voor wordt betaald, en daarom ben ik zo dankbaar dat Erin me al vroeg leerde om gewoon op de Heer te vertrouwen om onze strijd te voeren en advocaten vrij te laten.

Laten we eerlijk zijn, als we handelen zoals de wereld doet, tonen we onze onwetendheid over Gods Woord en Zijn wegen, en bewijzen we ook dat we niet Zijn kinderen zijn, want als we dat wel waren, zouden we niet zo ongepast handelen! En als we ons eenmaal gedragen zoals het een erfgenaam van onze Hemelse Vader betaamt, zullen we zo ongewoon vreemd blijken te zijn dat we het niet kunnen laten om de verlorenen op te merken en al snel worden ze gelovigen in Jezus. Kun je deze toegevoegde bonus aan onze toename geloven?! Dit is wat het betekent om te 'getuigen' van de verlorenen, niet hen een spoor te geven of de Romeinse weg naar verlossing op te zeggen. De verloren behoefte om te zien hoe we anders leven.

Dus na elke situatie van nood of gebrek die me de laatste tijd van alle kanten heeft geraakt, en ook met mijn lippen erkennen: "God, je staat op het punt me te zegenen!" Ik kan dan naar mijn gebedskamer gaan om met de Heer te praten om te weten hoe Hij wil dat ik met elke situatie omga.

Vorige week ontving ik bijvoorbeeld papieren van onze accountant waarin stond dat wij (wat nu "ik" is sinds ik ermee instemde de schuld op mij te nemen) duizenden achterstallige belastingen verschuldigd zijn. Hoe gek het ook klinkt, ik was best opgewonden om te zien wat God op het punt stond te doen, omdat ik wist dat Hij alles had opgezet om me te laten zien hoe machtig en trouw Hij is. De Heer houdt ervan om geprezen te worden, en net als elke echtgenoot wil Hij dat ik weet hoe geweldig Hij is als mijn Echtgenoot, aangezien ik nu Zijn nieuwe bruid ben (ik voel me tenminste als een nieuwe bruid)!

Omdat ik wist hoe gemakkelijk financiën (of het gebrek daaraan) angst kunnen oproepen, las ik de pagina's en pagina's met papierwerk niet al te zorgvuldig, en in plaats daarvan liet ik ze op mijn bureau liggen tot de volgende ochtend, zodat ik ruimschoots de tijd zou hebben om ze met de Heer te bespreken. Ik wilde weten wat Hij wilde dat ik zou doen, en zeker niet met een plan komen (niet mijn plan en ook niet dat van iemand anders, daarom bespreek ik mijn problemen ook nooit met iemand!). Laten we nooit vergeten dat God bij elke beproeving, test, verleiding of crisis al een plan heeft opgesteld met een zegen aan het einde. Hij wil niet dat we ons eigen plan bedenken om eruit te komen. In plaats daarvan wacht Hij gewoon tot we naar Hem toe komen, niet in een staat van paniek of smekend, maar vol vertrouwen, net zoals een kind naar een vader gaat die alles kan (en zou) oplossen!

Het was in mijn gebedskamer toen de Heer me verzekerde dat Hij me had "gedekt" en dat Hij me bij elke stap zou leiden met betrekking tot mijn belastingen. Zonder het echt te zeggen, herinnerde Hij me aan wat er een paar weken eerder was gebeurd toen ik deze principes begon te volgen: toen ik gaf terwijl ik niets had (en alleen omdat Hij de mogelijkheid gaf om te geven zodra ik Hem had gezegd dat ik dat zou doen), en toen zegende Hij me met een onverwachte zegen van duizenden dollars!

Nu terug naar de achterstallige belastingen. De volgende ochtend leidde hij me om mijn chequeboek te pakken en begon ik zorgvuldig de papieren te lezen die alle verschillende cheques voor de achterstallige federale en staatsbelastingen opsomden. Bij elke omslag van de pagina bleef het bedrag groeien totdat ik besefte dat ik tienduizenden schuldig was die dat mooie vangnet (de duizenden dollars die nog op mijn bankrekening staan) zouden wegvagen, en terwijl ik las, kon ik de Heer horen fluisteren: "Vertrouw je me?" en ik glimlachte met mijn antwoord, wat was "Natuurlijk!"

Dus leidde Hij me ertoe om de ene cheque na de andere uit te schrijven. Toen ik klaar was, leidde Hij me om de cheques daar op mijn bureau te laten liggen. Die avond en de volgende ochtend, elke keer als ik aan de achterstallige belastingen dacht, vertelde ik mijn Geliefde dat Hij alles was wat ik wilde, Hij was alles wat ik nodig had en hoeveel ik van Hem hield en aanbad. De volgende ochtend, toen ik op het punt stond alle cheques in de juiste enveloppen te doen om te versturen, opende God mijn ogen voor het feit dat ik deze cheques niet van de kerkrekening kon schrijven zoals ik had gedaan, maar dat het persoonlijke belastingen waren die Ik moest betalen van onze persoonlijke rekening! Als dit bedrag dat grote vangnet op onze kerkrekening zou kunnen wegvagen, dan had ik onmogelijk zoveel geld op mijn persoonlijke rekening staan!

Maar toen ik de Heer dit vertelde, vroeg Hij me gewoon opnieuw of ik Hem vertrouwde en zei: "Het is daar."

Dames, ons wordt gevraagd te geloven wat we niet zien, en God te vertrouwen voor elk wonder door geloof, daarom geloofde ik, ook al "zag" ik dat ik niets had, en God was opnieuw wonderbaarlijk trouw! De Heer bracht me er weer toe om kalm één cheque per keer van mijn persoonlijke rekening af te schrijven, totdat er uiteindelijk nog maar één cheque over was om te betalen. Dat was toen Hij me ertoe bracht te stoppen. Toen ik dat deed, besefte ik dat het de grootste cheque was en dat ik de andere cheques eigenlijk "buiten gebruik" van hun vervaldatum had geschreven. Dat is het moment waarop de vijand me probeerde te achtervolgen omdat ik deze onbetaald had gelaten en me vooral kwelde omdat ik de schulden 'niet in orde' had betaald. Toch ging ik door en liet die ene schuld bijna een week liggen totdat de Heer me terug leidde naar de papieren en mijn chequeboek.

Toen de beproeving voorbij was, had ik al onze achterstallige belastingen van mijn persoonlijke rekening betaald!! Er is geen manier dat mogelijk was - echt niet!! Maar Hij vond een manier, hoewel ik niet kan uitleggen hoe Hij het deed!

Dus toen ik deze week met mijn nieuwe financiële crisis werd geconfronteerd, ging al mijn eigen getuigenis door mijn hoofd, toen ik opnieuw werd teruggedreven naar de Rode Zee. Ik weet zeker dat het het gevolg was van de achterstallige belastingen, maar toen het deze week tijd was om de hypotheekbetaling voor ons huis te betalen, wist ik dat het er niet was. Ik had helemaal niets. Wat verdrietig was, maar me aan het lachen maakte, was dat ik niet eens genoeg had om een ​​excursie voor mijn drie jongste kinderen te betalen - in totaal slechts $ 6,00 (ik hoop dat jij ook lacht)! Ik was net klaar met het uitschrijven van looncheques en het betalen van de kerkrekeningen, en toen stond ik weer oog in oog met de Rode Zee.

Wat me ook aan het lachen maakte, was dat dit een gebied was waarop mijn VE me had bespot en dat hij me bleef vertellen dat het zou gebeuren. Hij had er zelfs een punt van gemaakt om onze oudere kinderen te vertellen dat ik "het huis zou verliezen" met mijn "dwaze geven" waarvan ik dwaas had beweerd dat het "geloof" was. Natuurlijk heb ik nooit geprobeerd mezelf te verdedigen, want God weet dat ik een dwaas ben. 1 Korinthiërs 1:27 zegt: "Integendeel, wat voor de wereld dwaas is, heeft God uitverkoren om de wijzen te beschamen, en wat voor de wereld zwak is, heeft God uitverkoren om wat sterk is te beschamen;" Ja, dat ben ik.

Hoewel ik normaal gesproken alle boekhouding op zaterdag probeer te doen, had ik geen idee wat ik moest doen. Dus als ik niet weet wat ik moet doen, doe ik niets; Ik denk niet eens na over wat ik moet doen. Nogmaals, ik liet het chequeboekje en de rekeningen achter en ging naar boven om te rusten in de Heer en in zijn goedheid. Ik greep elke gelegenheid aan om alleen te zijn met de Heer, niet zodat Hij me kon geruststellen, noch zodat ik kon huilen of smeken, want ik was eigenlijk vol vreugde en opwinding. Ik ging alleen met Hem alleen om mijn liefde voor Hem en de Zijne voor mij te bevestigen - Hem te vertellen dat Hij alles was wat ik wilde en alles wat ik nodig had. Het was tegen het einde van elk van onze kleine ontmoetingen toen de Heer me vertelde: "Het is daar", wat betekent dat het geld daar was. Ik weet dat ik niet wist waar het verborgen was, maar als Hij zei dat het daar was, zou Hij me laten zien hoe ik het kon vinden.

Ik wil even zeggen dat God wonderen heeft gedaan bij het opbouwen van mijn geloof. Ik heb Hem het ongelooflijke zien doen, en om mijn geloof te vergroten, besteed ik elke dag veel tijd aan het nadenken over elke keer dat Hij langskwam en mij zegende. Het 'tellen' en opsommen van mijn zegeningen, één voor één elke dag, wiegt me in slaap, en het is ook hoe ik elke ochtend wakker word door ze opnieuw te herhalen. Ik doe het om mijn geest te vernieuwen, en in al mijn tijd alleen met Hem vertel ik Hem ook graag hoe geweldig dit of dat was.

Daarnaast houd ik nooit spannende dingen voor mezelf. Ik vind ook veel gelegenheden om anderen te vertellen over elk wonder dat Hij heeft gedaan. En omdat ik vijf kinderen heb, vertel ik ze graag elk apart. Omdat elke keer dat ik erover spreek, het mijn geloof (en dat van hen) vergroot en het God ook de eer geeft die Hij verdient. Zo vaak als God voor ons doorkomt, erkennen we nauwelijks dat het is gebeurd. Dit verzwakt ons geloof in plaats van het op te bouwen. Degenen die lovende berichten sturen naar HHI, die ik trouwens graag lees, en die er een punt van maken om anderen te vertellen over Gods trouw, zijn degenen die grote en machtige dingen in hun leven zien! Dus als God iets doet, denk dan eens terug aan de tijd dat je niet wist wat je zou doen, en hoe perfect Hij het voor je uitwerkte. Denk er keer op keer aan, en gebruik elke gelegenheid om het geloof van andere mensen te vergroten door uw getuigenis te geven elke keer dat God u de gelegenheid geeft. Dit vervult ook het principe van weggeven als je in nood bent, en is ook 'getuige zijn'. Dus als je meer geloof nodig hebt, geef dan weg wat je hebt door te delen wat Hij in het verleden voor je heeft gedaan.

Dus het was de volgende ochtend, dat was een zondag, toen ik op mijn gebruikelijke manier wakker werd door de Heer te vertellen hoe gelukkig Hij me maakt en hoeveel ik van Hem hield en al het geweldige op te sommen dat Hij de dag ervoor voor mij had gedaan, toen God bracht iets in me op. Hij herinnerde me eraan dat toen mijn VE wegging, hij om "een lening" had gevraagd, waardoor ik financieel weggevaagd was (waardoor het onmogelijk werd om onze loonlijst te betalen. Trouwens, ik "leende" het geld niet aan hem, maar in plaats daarvan vertelde ik hem dat het een geschenk was dat hij niet hoefde terug te betalen). Die week, omdat er niet genoeg was, zei Hij dat ik geen salaris moest aannemen (anders zou ik het niet in staat zijn om onze medewerkers te kunnen betalen). Maar toen herinnerde ik me dat ik nog steeds mijn enorme vangnet had (het was er nog steeds, weet je nog, want ik heb op wonderbaarlijke wijze alle achterstallige belastingen van mijn persoonlijke rekening betaald!). Daarom, zoals de Heer had gezegd, was het geld daar! Ik betaalde mezelf gewoon een achterstallig salaris dat ik verschuldigd was, maar in mijn gedachten, zoals ik het snel berekende, zou ik nog steeds tekort komen - maar dat was niet zo! Ik kon alle (niet slechts enkele) persoonlijke rekeningen van ons gezin betalen. Hoewel het meer dan 24 uur geleden is dat dit wonder gebeurde, ben ik nog steeds verbluft en kan ik er niet achter komen hoe Hij het deed!! Het is onmogelijk. Marcus 10:27: “Jezus keek naar hen en zei: 'Jezus zag hen aan en zeide: Bij mensen is het onmogelijk, maar niet bij God; want alle dingen zijn mogelijk bij God."

Voordat ik mijn huis had betaald, had de Heer me ertoe gebracht een zeer grote cheque uit te schrijven aan onze Afrikaanse Missionarissen, en toch stond er meer dan genoeg op mijn persoonlijke rekening! Later, wetende dat ik moest vermeerderen wat ik had (niet alleen de rekeningen betaald krijgen), vroeg ik God hoe Hij anders wilde dat ik zou geven. Onmiddellijk herinnerde ik me dat een van mijn zoons een dekbedset nodig had voor zijn slaapkamer. Dus toen ik een paar dagen geleden boodschappen deed, had ik mannelijke dekbedden gezien in een winkel in de buurt, en ik herinnerde me dat toen we naar ons nieuwe huis waren verhuisd, deze zoon de enige was die geen nieuw dekbed voor zijn bed kreeg. Dus na de kerk ging ik naar de winkel die de Heer in gedachten had. Ik wist dat ik precies zou vinden wat ik nodig had, wat ik deed. En later, toen ik mijn zoon vertelde wat ik voor hem had gekocht, hij vertelde me dat dit iets was waarvan hij steeds dacht dat hij het nodig had, maar dat hij er het geld niet voor had, dus had hij erop vertrouwd dat God zou voorzien. God wilde hem zegenen en Hij koos ervoor om mij te gebruiken!

Aangezien er nog steeds een nood op mijn bankrekening had staan, en ik weet dat God deze nood heeft gebracht om opnieuw te vergroten wat ik heb, zal ik blijven zoeken naar mogelijkheden om te geven. Er zijn veel verschillende ideeën in mijn gedachten gekomen, maar ik zal gewoon wachten en de Heer toestaan ​​om de deuren te openen voor degenen die Zijn ideeën zijn en niet de mijne. Waar ik van hou is dat we dingen niet hoeven te laten gebeuren, het enige wat we hoeven te doen is naar de deuren te lopen die de Heer verlicht in onze gedachten of harten, en dan wachten tot Hij de deur opent (zoals een heer zou doen). En als een deur niet opengaat, loop dan gewoon door naar een andere open deur. Forceer nooit, ooit een deur - Zijn wegen zijn moeiteloos; de enige poging zal zijn om je geloof te oefenen.

Getuigenis: meer geven

Het principe van geven als je in nood bent, is niet alleen van toepassing op financiën en geld, het geldt ook voor elk gebied van je leven. Toen ik de effecten voelde van het zijn van een 'alleenstaande moeder van vijf', vroeg mijn zoon me of zijn vriend een week introk omdat hij nergens heen kon. Binnen een paar uur ontdekte de vriend van mijn dochter dat ze buitengesloten was omdat haar moeder bijna twee weken weg was, dus stelde ik voor dat ze bij ons bleef. Dat komt omdat ik wist dat God op het punt stond mijn kracht en uithoudingsvermogen te vergroten, en ik wilde met God werken !

Diezelfde week had mijn broer, die in Azië woont, om de een of andere onbekende reden mijn e-mails niet gekregen dat zijn dochter een jaar niet bij ons kon komen wonen om naar school te gaan, en hij drong er bij mij op aan om haar vlucht te regelen! Toen ik eenmaal meewerkte aan wat de Heer aan het doen was, merkte ik dat ik een kracht en uithoudingsvermogen had waarvan ik niet wist dat ik ze had! In mijn nood bracht God kansen om het kleine beetje kracht dat ik nog had weg te geven om me de groei te geven die ik nodig had!! En als ik nu financiële problemen heb, weet ik dat ik moet uitkijken naar wat God wil dat ik doe om het weinige dat ik nog heb weg te geven.

God liet me dit principe vele jaren geleden zien toen ik mijn baby's borstvoeding gaf. Hoe meer mijn baby's borstvoeding gaven, hoe meer melk ik had. Veel artsen of lactatiekundigen zullen helaas een moeder vertellen dat ze moet worden aangevuld met flesvoeding en dat ze niet genoeg melk heeft als haar baby kieskeurig is en de hele tijd borstvoeding wil geven! Maar de waarheid is dat God die perfecte baby heeft gemaakt en de moeder al het voedsel geeft voor haar opgroeiende baby. Hoewel dokters me vertelden dat ik supplementen zou moeten geven (aangezien ik enorme baby's had, één bijna 12 pond bij de geboorte), wist ik dat ik genoeg melk zou hebben als ik gewoon stil zou zitten en mijn baby zo veel mogelijk zou laten drinken. Hij wilde bij elke groeispurt!

Niet alleen hoefde ik het dieet van mijn baby niet aan te vullen met flesvoeding, maar ik kon ook mijn overtollige melk doneren aan een neonatale ziekenhuis. Op een gegeven moment vroegen ze me om een ​​klein meisje te helpen dat alleen mijn melk kon verdragen. Dus stuurde het ziekenhuis elke dag een taxi om mijn melk op te halen. Tijdens deze crisis besloot ik mijn baby aan de ene kant te voeden en de melk van de andere kant aan het ziekenhuis te geven. Maanden later ontving ik een foto van het gezonde kleine meisje dat goed genoeg was en in staat was om naar huis te gaan, naar haar familie.

God wil grote dingen doen als we Hem voldoende vertrouwen om weg te geven wat we van nature willen vasthouden of oppotten, omdat we bang zijn dat we niet genoeg zullen hebben.

Zoals ik steeds zeg, werkt dit principe op elk gebied van je leven: financiën, liefde, kracht en tijd - de lijst is eindeloos. Wanneer je een "tekort" begint op te merken op enig gebied van je leven, dan zegt God: "Ik sta op het punt om te vermeerderen wat je hebt! Zet jouw geloof nu voor je aan het werk. Geloof wat je niet ziet, wandel in dat geloof. Trek niet terug; begin niet bang te zijn dat je opraakt. Ik ben je Bron, maar ik heb je geloof nodig, getoond door je werken (het uitleven) opdat deze spirituele wet zich manifesteert.”

En je geloof uitdragen betekent niet dat je zegt: "Laat me dit, dit en dit geven", maar kijk in plaats daarvan uit naar de kansen die de Heer je brengt en voorhoudt. Ze zullen groot en klein zijn. Op een ochtend zag ik een kans om een ​​tiener (van wie ik weet dat hij Jezus nodig heeft) te zegenen met een kopje Starbucks-koffie. Toen ze zich verzette, kon ik met haar delen hoe God ons graag zegent en dat ik opgewonden was toen God me gebieden liet zien waar ik anderen kon zegenen! Dus begreep ze waar mijn Bron is, en waar die van haar ook zou kunnen zijn. Er zijn zovelen die bewijzen nodig hebben om de goedheid van God te begrijpen, maar hoe zullen ze dat weten als ze het niet uit de eerste hand in ons leven zien?

Te midden van al dit geven kwam er een situatie naar voren dat ik naar God moest gaan voor begrip. Ik ging eigenlijk naar Hem toe om berouw te tonen, omdat ik dacht dat ik een kans had gemist om te geven. Een vrouw kwam naar me toe en wilde mijn visitekaartje, maar ik aarzelde en ik vroeg haar waarom ze het wilde. Ze vertelde me dat ze me wilde leren kennen en me soms wilde bellen om te praten. Ik vertelde haar dat ik het zo druk heb met mijn vijf kinderen (en mijn nicht) en dat als ik thuis ben (en niet op reis ben), ik heel weinig tijd heb voor een sociaal leven. En eigenlijk moest ik een afspraak met een dierbare vriend afzeggen omdat ik mijn jongste drie uur 's ochtends thuisonderwijs gaf. Gelukkig werd ik onderbroken door een andere vriend die hallo kwam zeggen, dus de vrouw liep gewoon weg.

Toen ik er berouwvol over sprak met de Heer, vertelde Hij me dat Hij me ertoe had gebracht de pogingen van deze vrouw te weerstaan, omdat het de vijand was die komt om van ons te stelen en Zijn kinderen uit te putten. Hij vertelde me dat hoewel Hij ons kansen biedt om te geven, de vijand er ook is om te stelen of om ons gewoon uit te putten. Toen ik hem vroeg hoe we weten wanneer hij het is en niet de vijand, zei hij dat als we dicht bij hem blijven, we instinctief, in onze geest, zijn leiding zullen onderscheiden en er natuurlijk niet aan ten prooi zullen vallen.

Een andere manier waarop we ten prooi vallen, is wanneer we trots beginnen te worden op wat we geven. Onze getuigenissen loven God niet langer, maar prijzen ons (en hoe vrijgevig en gevend we zijn)! Dit zal uiteindelijk het net zijn waar we in kunnen vallen of een podium waar we vanaf kunnen vallen. Wees dus heel voorzichtig wanneer u uw getuigenis deelt. Zorg ervoor dat het de Heer is die je verheft en niet jouw grootheid.

Zoek ook naar mogelijkheden om te geven, maar loop niet rond met het geven. God moet je kansen bieden en de deur ervoor openen om Zijn groei te brengen. Er zijn tijden dat we misschien een behoefte zien, maar God wil niet dat we die vervullen. Het kan zijn dat de behoefte aan iemand anders is om te vullen of het kan zijn dat het gebrek is wat God gebruikt om de ander zover te krijgen dat hij het uitschreeuwt naar Hem. En zoals God me vertelde, zal dicht bij Hem blijven ons de grootste bescherming geven om het precies goed te doen!

Dus nogmaals, neem vandaag en deze week de tijd om verliefd te worden op je Lover. Vertel Hem dat Hij alles is wat je wilt en alles wat je nodig hebt. Zing je favoriete liefdeslied voor Hem en herinner jezelf aan alle manieren waarop Hij je heeft gezegend. Niemand hoeft een leven van gebrek te leiden als onze God, en onze Echtgenoot, de ultieme Bron is voor alles wat nooit opraakt!