“en wil iemand met u rechten en uw hemd
nemen, laat hem ook uw mantel;
—Matteus 5:40

Tijdens mijn eerste echtscheiding hielp de Heer me om te leren hoe ik "het eens kon zijn met mijn tegenstander" (Matteüs 5:25 NBG-51), maar deze keer koos Hij ervoor om mij (en jou) hoger te brengen. Hoger gaan met God betekent meer intimiteit, grotere zegeningen, en om daar te komen - grotere testen en diepere beproevingen.

Het principe dat ik deze keer heb leren gebruiken, zegt: Maar Ik zeg u, de boze niet te weerstaan, doch wie u een slag geeft op de rechterwang, keer hem ook de andere toe; 40en wil iemand met u rechten en uw hemd nemen, laat hem ook uw mantel; 41en zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem. 42Geef hem, die van u vraagt, en wijs hem niet af, die van u lenen wil.” (Mattheus 5:39-42).

Deze ene principe heeft altijd enorme zegeningen in mijn leven opgeleverd, maar niet zoveel als toen ik deze keer voor een echtscheiding stond. Deze principe om verder te gaan dan wat er van ons wordt gevraagd, in combinatie met het “enthousiast” doen, zal zegeningen opleveren waar je nooit van hebt gedroomd - net zoals het voor mij heeft gedaan!

Hoewel het God was die me ertoe bracht dit te doen, nam ik, toen ik eenmaal in staat was bewust naar kansen te zoeken, op een dag nam ik een moment om naar mijn gebedskamer te gaan om er zeker van te zijn dat ik volledig en compleet begreep wanneer ik dit principe van geven moest toepassen. verder gaan dan wat werd gevraagd: de tweede mijl gaan, de jas geven als er alleen om het hemd werd gevraagd, de andere wang toekeren.

Het antwoord van de Heer was zo simpel; Hij zei dat het is wanneer ze erom vragen! Nou, duh, dat zegt het wel, nietwaar??!! Maar soms ontwijken de eenvoudigste dingen ons vermogen om ze te begrijpen.

Het was elke keer dat mijn man iets “vroeg” terwijl ik hem meer moest geven dat wat hij vroeg. En het ontzagwekkende is dat wanneer jij en ik wandelen in de Geest van de Heer, wij ons overgeven aan Zijn wil en gevoelig zijn voor Hem omdat we veel tijd met Hem hebben doorgebracht, we niet eens hoeven te stoppen en na te denken van wat we moeten geven buiten wat er wordt gevraagd, het rolt gewoon van onze tong!!

De meeste christenen verzetten zich in plaats daarvan tegen wat van hen wordt gevraagd, of geven het uiteindelijk op een koopje, met verplichtingen! Is het een wonder waarom christelijke huwelijken sneller instorten dan de ongelovige? Het is tijd voor gelovigen om te leven naar het voorbeeld dat de Heer ons heeft nagelaten om te volgen, en om de kracht van de Heilige Geest te nemen en te volgen wat Hij zei dat we zouden moeten doen!

Tijdens het herzien van dit boek vertelde mijn man me dat hij ging verhuizen en vroeg hij of hij onze jongere kinderen met zich mee kon nemen (of ze daarheen kon vliegen) voor een week of twee, aangezien ze thuisonderwijs krijgen. Ik reageerde enthousiast “natuurlijk!” en zei vervolgens zonder erover na te denken: "Ik heb daarboven een vriend die ik graag zou ontmoeten, dus wanneer je maar wilt, kan ik ze zelf naar boven rijden en dan terugrijden, wat je wat tijd en geld bespaart !”

Mijn man was zo dankbaar en vele dagen daarna teder tegen mij. Ik probeerde mijn man niet te verleiden, omdat ik niet op zoek ben naar herstel (dit keer ben ik alleen geïnteresseerd in het volgen van de Heer); niettemin kan ik zien dat, hoewel ik niet geïnteresseerd ben, het volgen van deze principes als een magneet werkt, aangezien dit nederigheid is! Niemand kan de vriendelijkheid weerstaan die hen wordt betoond, vooral wanneer ze het "niet verdienen" en wanneer er geen verplichtingen aan verbonden zijn. Hoewel ze misschien proberen weerstand te bieden, begint nederigheid een verhard hart door te dringen en zorgt ervoor dat een partner het verschil begint te zien tussen wie hij/zij achtervolgt en degene die hij/zij achterlaat. Luister je?

[Kant tekening: terwijl ik dit schrijf is het inmiddels drie jaar geleden en ben ik nooit gevraagd om mijn kinderen tien uur naar het noorden te rijden! In plaats daarvan, omdat ik deze principes enthousiast volgde, en me niet door angst of rede liet weerhouden van het volgen van de principes die ik nu met jullie deel, zegende de Heer me echt! Want in de scheidingspapieren staat duidelijk dat ieder van ons verantwoordelijk is voor het delen van het wegbrengen of ophalen van de kinderen en dat is nog nooit van mij gevraagd! Dit, beste lezer, is God aan het werk!]

Ook ongeïnteresseerd zijn in je echtgenoot die je heeft verlaten of een echtscheiding heeft aangevraagd, is buitengewoon aantrekkelijk (vooral als je dat niet wilt, omdat het zo oprecht is). Zoveel mannen/vrouwen weigeren hun partner los te laten en komen daardoor in een eindeloze cyclus van pijn terecht. Als je van Jezus alles maakt wat je wilt en alles wat je nodig hebt, dan zal je hart veilig in Zijn handen rusten en zal het verlangen om je partner terug te krijgen in je houding vervagen. Dit zal ertoe leiden dat uw echtgenoot u verleidt / achtervolgt! Wat is dat voor omslag in de gang van zaken?

Het zal echter niet werken, maar zal averechts werken als je games speelt. Veel mensen zullen je vertellen dat je alsof doet dat je betrokken bent bij iemand anders of zoiets stoms. Het spelen van spelletjes is ook bedrieglijk, en God zal niet worden bespot.

Als je betrokken bent bij Jezus, garandeer ik je dat je eruit zult zien alsof je een minnaar hebt en dat je zult gloeien. Koppel dat enthousiast loslaat, en de rollen zullen sneller omslaan dan de weken, maanden of jaren die je partner nodig had om niets met je te maken te willen hebben!! Gegarandeerd!!

Als je klaar bent om een verbintenis aan te gaan met GOD om de cursus af te maken, door te KLIKKEN op je LOG ben je ermee akkoord gegaan, en ben je klaar om deze volgende stap op je Herstel Reis te documenteren in je "Mijn Dagelijkse Log"-formulier. Neem de tijd, ga zitten, pak je koffie of thee en stort je hart uit in je Log.

Als "Oudere vrouwen evenzo... die het goede leren, opdat zij de jonge vrouwen mogen AANMOEDIGEN..." (Titus 2:3) krijgt u de gelegenheid om met de jongere vrouwen te spreken die nog steeds vrijgezel zijn als onderdeel van uw bediening.