LAL-NEW-FRONT-COVER-190x300-1

"Indien gij het niet weet, o,

gij schoonste onder de vrouwen . . .

Zie, zijt gij schoon, mijn liefste, o, gij zijt schoon!"

—Hooglied 1:8, 15

Misschien heb ik dit al eerder gedeeld, maar veel van de woorden die ons kwetsen, waar we het in het vorige hoofdstuk over hadden, zijn woorden of gedachten die in onze geest worden geoefend en die te maken hebben met hoe we eruit zien. Tegenwoordig worden sommigen van ons meer dan ooit voortdurend gebombardeerd door gedachten over hoe we er niet uitzien en ons niet echt mooi voelen. We denken dat we of wel: te dik of te dun, te lang of te kort zijn, onze neus te lang of te breed is, onze huid te wit of te donker is - de lijst is eindeloos.

Toen ik door verschillende delen van de wereld reisde en toen ik in Brazilië aankwam, was ik verrast door wat ik zag. Brazilië lijkt nog meer geobsedeerd te zijn (zelfs meer dan de VS) door vrouwen die de behoefte voelen om er sexy uit te zien en zich sexy te voelen. Nog voordat ik het vliegveld verliet, terwijl ik stond te wachten bij de bagageband, merkte ik dat ik de enige vrouw was die niet veel huid liet zien. Mijn buik en decolleté waren bedekt en mijn kleren zaten niet echt strak of provocerend.

Mijn verbazing bleef bestaan ​​toen mijn gastgezin me door de stad naar de kerk reed waar ik was uitgenodigd om te spreken. Ik was gebiologeerd door alle billboards die deze trend in hun samenleving riepen; overal waren extreem sexy advertenties van vrouwen. Het gekste aspect hiervan en wat me met stomheid geslagen had, was dat deze Braziliaanse vrouwen gewoon prachtig zijn!! Dus waarom voelen ze de behoefte om meer te laten zien dan hun mooie gezichten en mooie figuren in welke kleding dan ook waardoor ze zich mooi voelen? Terwijl ik verbaasd bleef zitten, herinnerde ik me dat ik een tv-special had gezien waarin stond dat Zuid-Amerika de meeste Miss Universe-winnaars had dan welk ander continent dan ook, en in één land worden de meeste meisjes naar scholen gestuurd om ze te leren hoe ze de titel kunnen winnen door ze te verzorgen met hoe ze moeten praten, lopen, wat ze moeten dragen, enz. Het lijkt erop dat, hoe mooi we ook zijn, de meesten van ons zich minderwaardig voelen ; ik zelf inbegrepen.

Dus een paar weken later, terwijl ik naar een ander continent vloog, had ik genoeg tijd om hierover met de Heer te praten. Ik begon Hem te vragen naar een manier om aan vrouwen over de hele wereld uit te leggen hoe Hij ze zag. Wat interessant is, is dat ik op weg was naar Afrika, waar mijn gastgezin een tijd voor ons had afgesproken om op safari te gaan. En toen begreep ik echt hoe, wat Hij had gezegd voor mij duidelijk werd, wat ik hoop over te brengen aan een ieder van jullie. En ik zou graag willen dat jullie allemaal beloven om ten minste één andere vrouw die je ontmoet of kent, die moet weten hoe mooi ze is, te bemoedigen over hoe Hij haar ziet - misschien door dezelfde analogie te gebruiken die Hij met mij deelde.

Wat de Heer zei, is dat Hij ieder van ons ziet als een bedreigd persoon die bescherming nodig heeft, net als alle bedreigde dieren over de hele wereld. Wat Hij tijdens mijn vlucht had uitgelegd, zag ik toen uit de eerste hand toen we tijdens een safari door de uitgestrektheid van open land reden. Toen we stopten in de beschermde en omheinde rustplaatsen, ontmoette ik mensen die maar om één reden uit alle delen van de wereld waren gekomen - gewoon om zich in te spannen om ook maar één van deze dieren te bekijken. Bijvoorbeeld de prachtige en majestueuze giraf. Maar terwijl deze lieve giraf wordt bewonderd en gefotografeerd, zei de Heer, zodat ik me kon voorstellen dat ze dacht: “Kijk me eens aan. Waarom moet mijn nek zo lang zijn? Wat gênant dat ik mijn benen uit elkaar moet spreiden om wat water te kunnen drinken! En al die bruine vlekken. . .

Dan loopt er een ongelooflijke en zeer bedreigde neushoorn die zegt: “Ik kan niet geloven dat ik de lange neus van mijn moeder heb, het is zo gênant, en haar overdreven grote achterkant ook – het is enorm! Waarom moet mijn huid zo donker en leerachtig zijn, waarom kan het niet zacht zijn zoals Miss Luipaard?

En daar waren we, uren aan het rijden, ons best aan het doen om foto's te maken van elke hoek van de neushoorn, of het nu haar grote achterwerk is of in de hoop die moment opname van haar zij aanzicht te krijgen om de prachtige lengte van die neus te laten zien! We hopen alleen maar een giraffe te zien drinken uit een drinkplaats, met haar benen gespreid vanwege haar lange benen en lange nek, blij als we ooit dichtbij genoeg kunnen komen om de lange zwarte tong te zien - foto's en foto's maken om later aan iedereen te laten zien dat we kennen.

Hopelijk snap je het beeld.

Onze eigen mening over hoe we eruit zien, is helemaal niet hoe de Heer naar iemand van ons kijkt. Voor Hem, zoals Hij zei, staan ​​we allemaal op Zijn lijst van bedreigde diersoorten, aangezien er geen twee van ons gelijk zijn! Onze Geliefde houdt van ons zij aanzicht, ons haar, onze huidskleur en textuur, zelfs de onvolkomenheden die we denken te zien in ons uiterlijk. De Heer houdt ervan hoe lang we zijn of hoe klein. Hij houdt zelfs van dat extra gewicht dat we hebben aangebracht. Stel je eens voor dat je een mager dier ziet en hoe geschokt en diepbedroefd we zouden zijn als we er een zagen.

Aangezien gewicht bij de meeste vrouwen een obsessie lijkt te zijn, als je worstelt zoals de meesten van ons, en momenteel zwaarder bent dan je zou willen zijn, heb ik daar ook met Hem over gesproken! Dit is hoe Hij me verzekerde dat het niet uitmaakt hoeveel ik weeg, ik ben nog steeds mooi. Toen ik in Italië was, merkte ik meteen dat de grootste en beroemdste kunstenaars hele grote, ronde vrouwen schilderden en beeldhouwden! Zelfs hun achterkant werd als mooi beschouwd als ze behoorlijk groot en vol was. Maar hier spelen we de vijand in de kaart, die ons graag het gevoel geeft dat we niet mooi zijn. Volgens wiens maatstaven? Niet van de Heer. En waarom zouden we ons zorgen maken over onze uiterlijke schoonheid als we weten dat "charme bedrieglijk is en schoonheid ijdel, maar een vrouw die de Heer vreest, zij zal geprezen worden”(Spreuken 31:30)? Als het ouder worden je zorgen baart, herinnerde Hij me zelfs aan 2 Korinthiërs 4:16-18: "Daarom verliezen we de moed niet, maar hoewel onze uiterlijke mens aan het aftakelen is, wordt toch onze innerlijke mens elke dag vernieuwd." En in de Amplified versie zegt het nog meer. “Daarom raken we niet ontmoedigd [geesteloos, teleurgesteld of bang]. Hoewel ons uiterlijke zelf [geleidelijk] aan het wegkwijnen is, wordt ons innerlijke zelf toch [geleidelijk] van dag tot dag vernieuwd. Want ons kortstondige, lichte leed [deze voorbijgaande narigheid] brengt voor ons een eeuwig gewicht aan heerlijkheid voort [een volheid] boven alle maatstaf [alle vergelijkingen te boven gaand, een transcendente pracht en een eindeloze zegening]! We kijken dus niet naar de dingen die gezien worden, maar naar de dingen die niet gezien worden; want de dingen die zichtbaar zijn, zijn tijdelijk [slechts kort en vluchtig], eeuwigdurend en onvergankelijk.”

Toen ik dit alles met de dames in Zuid-Afrika deelde, vertelde een dierbaar lid me later dat ze de volgende ochtend opstond en zichzelf in de spiegel bekeek en zei dat ze het echt leuk vond wat ze zag. Voor het eerst keek ze door de ogen van haar Geliefde! Een paar weken later deelde ik het opnieuw op een conferentie in Nairobi, Kenia, waar vrouwen uit vele landen over het hele continent van Afrika waren gereisd. Hoewel ik er niet lang genoeg was om daarna met iemand te praten, zag ik de boodschap hen transformeren toen ik in elk van hun gezichten keek. De Heer liet me rondkijken in het publiek en ik kon gezichten zien stralen van vreugde en sommige vrouwen hadden tranen over hun wangen. Het enige dat ik had gedaan, was Hem zijn mening vragen, samen met een manier om het aan andere vrouwen uit te leggen, en er vervolgens voor zorgen dat ik ook vroeg om een ​​gelegenheid om te delen wat hij me had verteld, waarvoor ik de tijd had genomen om de Heer te vragen me te helpen - en lieve bruid, jij kunt hetzelfde ook doen! Neem wat ik heb gedeeld, als het je heeft geraakt, en deel het met andere vrouwen, laat ze elk weten hoe HIJ ons ziet. Ga hier dan mee door elke keer dat je een behoefte, pijn of vraag hebt. Breng het naar Hem toe, luister naar hoe Hij het je uitlegt en geef deze liefdevolle boodschap door aan vrouwen nadat je Hem hebt gevraagd om je te laten zien wie het moet horen.

Vrij gespierd

Iets nieuws waarvan ik voelde dat ik het moest toevoegen. De laatste paar jaar verraste me een ander fenomeen, namelijk de trend voor vrouwen om te trainen of te trainen tot ze er net zo gespierd uitzien als een jonge man. In het Wijze Vrouwen- boek van Erin leerde ze me hoe belangrijk het was om te vieren hoe we als man en vrouw zijn geschapen. Vervolgens legde ze het gevaar uit van hoe het vervagen van deze lijnen heeft bijgedragen aan homoseksualiteit.

In plaats van dat vrouwen zich mooi willen voelen en er mooi uit willen zien, zie ik nu dat vrouwen er tegenwoordig naar streven er behoorlijk gespierd uit te zien. Niet alleen produceert deze overmatige training met gewichten en oefeningen goed gedefinieerde en omvangrijke spieren, die ooit voorbehouden waren aan mannen, maar wanneer vrouwen in deze mate trainen, vermindert het vaak het borstweefsel en kan het zelfs de maandelijkse cyclus van een vrouw stoppen. Is dit het eren en vieren van hoe we zijn geschapen, vrouw? Zou een al te gespierde vrouw gemakkelijk als zijn bruid worden beschouwd en zich voelen zoals Hij bedoelde?

Het wil niet zeggen dat we ons moeten schamen als we gespierder of mannelijker zijn gemaakt, maar alleen als we ernaar streven om meer te zijn zoals de wereld verandert - om de mannelijke en vrouwelijke geslachten te mengen. Het berooft je niet alleen van je mooi voelen, de manier waarop Hij ons ziet, maar het komt ook gevaarlijk dicht bij de glibberige helling van een samenleving die verder gaat dan accepteren wie een persoon is. Het promoot nu een manier van leven die tegengesteld is aan het Overvloedige Leven - genietend van zijn wie we geschapen zijn te zijn, een vrouw, Zijn bruid.

Hoe Hij jou ziet

Toen ik in Brazilië was, had ik een gastvrouw die voortdurend tegen me zei: "Linda, linda, linda", wat "mooi, mooi, mooi" betekent. Dierbare, dat is wat je Geliefde, je Hemelse Echtgenoot, elke keer zegt als Hij naar je kijkt! Hij kan zijn ogen gewoon niet van je afhouden, en zijn liefde groeit met elke blik. Het is niet nodig om uit te werken of te veranderen wie je bent, aangezien je Linda bent, Zijn mooie bruid, “Als je het niet weet, de mooiste van alle vrouwen. . . Wat ben je mooi, mijn liefste! O, wat mooi!” (Hooglied 1:8, 15)