LAL-NIEUW-FRONT-COVER-190x300-1

"Een nieuw hart zal Ik je geven

en een nieuwe geest in je binnenste. . ."

—Ezechiël 36:26

Het was vorige week nog dat ik me verwonderde over hoe de Heer mij had genezen van een verschrikkelijke "hart wond" die al jaren aan het etteren was. De meesten van jullie hebben ook last van diepe zweren of hebben te maken met pijnlijke littekens uit je verleden: sommigen uit je jeugd, anderen uit je moeizame huwelijk. Ik weet dat sommigen van jullie hulp zoeken bij psychologische methoden die misschien lijken te werken, maar uiteindelijk zullen resulteren in oppervlakkige genezing.

"Zij trachten de breuk van de dochter mijns volks op het lichtst te genezen door te zeggen: Vrede, vrede, terwijl er geen vrede is." (Jeremia 8:11).

Hoewel ik nooit enige vorm van psychologie of hun methoden heb geprobeerd, probeerde ik tevergeefs hulp te krijgen van iemand anders dan de Heer, dus mijn pijn en zweren sijpelden vele, vele jaren door - het was tragisch - tragisch omdat ik naar de Heer had moeten gaan omdat ze vers waren en om volledig te genezen. Zelfs nu vraag ik me af waarom ik heb gewacht om het naar de Grote Geneesheer te brengen. Geliefde, heb je ergens last van gehad omdat je hebt nagelaten het naar Degene te brengen die je van binnenuit kan genezen?

Persoonlijk kwam mijn pijn voort uit het niet geaccepteerd worden door de familie van mijn man sinds de dag dat we trouwden; Ik had ze zelfs nog nooit ontmoet toen we wegliepen. Toen hij na de ceremonie belde, groeide mijn opwinding tot angst toen ik hem zijn moeder kon horen troosten; toen belde hij me op en het enige wat ze deed was huilen. Zijn vader en broer 'verwelkomden' me ook in de familie op ongeveer dezelfde manier, minus de tranen.

De eerste keer dat ik zijn familie ontmoette was bijna een jaar later toen ik al zwanger was van onze eerste zoon. Hoewel ze aardig probeerden te zijn. . . nou, we voelen allemaal aan wanneer we niet geaccepteerd of gewenst zijn. Het duurde niet lang om te horen dat ze hadden gewild dat mijn man met iemand anders zou trouwen, maar wat nog belangrijker was voor hen, ze wilden dat hij eerst zijn studie afmaakte voordat hij zich settelde. Er waren veel andere problemen die ze hadden, ze waren allemaal geldig; niettemin speelden de afwijzing en het gebrek aan acceptatie een grote rol in onze huwelijks problemen en ellende.

Om het dilemma nog groter te maken, woonden we uren verderop met het vliegtuig, wat er alleen maar toe bijdroeg dat de overduidelijke afwijzing voor telefoontjes en zeldzame bezoeken bleef, maar het diende ook als een manier om te voorkomen dat ik die plek van acceptatie kreeg, aangezien we zo ver weg woonden weg van elkaar.

In mijn onwetendheid en domheid (gedurende meer dan twintig jaar) had ik tevergeefs geprobeerd om hulp te krijgen van mijn man om de kloof met zijn familie te dichten. Omdat ik hem had geholpen een goede band met mijn familie op te bouwen (die hem aanvankelijk niet accepteerde), vond ik dat hij hetzelfde voor mij moest doen. Toch besefte ik het principe pas toen ik het aan Hem voorlegde, toen Hij me liet zien: “Laten zij zich tot u keren, maar gij zult u tot hen niet keren....” waaraan de Heer me toen liet toevoegen "voor hulp of genezing" (Jeremia 15:19). Zelfs met dit vers begreep ik het eerst niet.

Door al die jaren naar mijn man te gaan voor troost in plaats van de Heer, in plaats van hulp, of medeleven, of steun, kreeg ik (keer op keer op keer) beledigingen toegevoegd aan de verwonding. Hij gaf mij de schuld van het probleem en rechtvaardigde de mening van zijn familie over mij. Ik geloofde echt wat mijn man over mij zei totdat ik het aan de Heer voorlegde en vroeg of het waar was. De Heer opende onmiddellijk mijn ogen en vroeg me of ik met mensen kon opschieten. Terwijl ik hierover nadacht, vroeg de Heer me met wie ik niet goed kon opschieten (behalve mijn schoonfamilie) en ik was niet in staat om zelfs maar één andere persoon te bedenken die ik niet voor me kon winnen. Het was toen dat Hij me vertelde dat deze kwestie aan hun kant lag, niet aan de mijne, maar het deed nog steeds pijn. Ik weet dat je weet wat ik bedoel.

Terugkijkend ben ik vandaag totaal verbijsterd dat ik niet begreep dat niemand me kon helpen hun acceptatie te krijgen of een betere relatie met hen te krijgen. En er was niemand die mijn pijn uit het verleden kon genezen: ik niet, therapie niet, zelfs niet hun goedkeuring krijgen zou de diepe wonden helen. Het was het moment dat ik genoeg pijn had dat ik uiteindelijk in mijn lijden naar God, mijn Vader, rende. Ben je er al mijn liefste? Zelfs als u wat meer kunt verdragen, waarom zou u dan lijden als u nu kunt beginnen met genezen?

Om het genezingsproces te beginnen, opende God mijn ogen voor zo'n ongelooflijke wijsheid over mijn situatie. "Indien echter iemand van u in wijsheid te kort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft, eenvoudigweg en zonder verwijt; en zij zal hem gegeven worden. " (Jakobus 1:5). Ten eerste herinnerde God me eraan dat mijn man en ik heel verschillende mensen waren met verschillende persoonlijkheden. Ik had verwacht dat hij me zou opbouwen in de ogen van zijn familie, zoals ik voor hem had gedaan met mijn familie. Lijkt logisch, maar toen ik het eenmaal vroeg, toen ik eenmaal bij Hem om hulp kwam, liet Hij me zien dat ik in mijn familie de vredestichter ben en dat ik gezocht word om dingen glad te strijken; mijn man was niet zo (heel weinig mannen zijn dat). Dus al die jaren van aannemen dat hij zou kunnen of moeten helpen, was dwaas.

Vervolgens openbaarde God aan mij dat niet alleen mijn schoonfamilie een hekel aan mij had en niet accepteerde - helaas werd ik wakker met de waarheid - zij hielden niet van hun eigen zoon (mijn man destijds) en accepteerden deze niet. Dus als ze hem niet leuk vonden of accepteren, waarom zouden ze mij dan leuk vinden of accepteren? Eindelijk liet God me de pijn van mijn man voelen omdat hij die acceptatie niet had bij zijn eigen ouders. Hij herinnerde me eraan dat mijn ouders zo ongelooflijk veel van me hadden gehouden en dat ik niet geaccepteerd werd - mijn familie koesterde me openlijk. Dus waarom verwachtte ik meer als mijn man deze basisbehoefte niet vervulde?

Toch doen we dat allemaal, nietwaar? We willen het allemaal. En dat soort egoïsme en egocentrisme had jarenlang tot een hellend vlak kunnen leiden. Terwijl ik in mijn ellende zat, riep het vaak de gedachten op van al die andere jongens die ik had afgewezen toen ze me ten huwelijk vroegen en hoe hun familie vond me zo geweldig. Mijn hemel, zo dwaas! Dit soort terugkijken op de "wat als" heeft de pijn en het lijden alleen maar vergroot, en zoals ik al zei, had het me ertoe kunnen brengen om naar die gevoelens te handelen. Het is alleen bij de gratie van God dat ik dat niet deed. Dit, mijn liefste, zijn die gedachten die onmiddellijk moeten worden neergeslagen als je naar Hem toe rent. Het is echter duidelijk dat de Heer deze voortdurende ellende, samen met al het andere lijden in mijn leven, gebruikte als Zijn manier om mij te verfijnen en mij Hem beter te laten leren kennen, om vandaag met jullie te delen. Ja, alle dingen zijn goed gekomen. Vandaag ben ik vrij van pijn en lijden met een geweldig getuigenis! Laat me doorgaan. . .

Nu de wijsheid en Gods zienswijze de mijne vervangen, was mijn genezing goed op weg. Maar voordat ik je vertel wat God me heeft gezegd te doen, moet je beloven deze "methode" niet in je eigen situatie te proberen (zelfs als het erg op de mijne lijkt), want wat de Heer wil dat je doet, is naar Hem toe komen om jouw eigen recept te krijgen, niet het mijne. Dit is de reden waarom God ons toestaat om door dingen heen te gaan, zodat we Hem kunnen gaan horen en met Hem kunnen communiceren. Overeengekomen?

Wat de Heer me zei te doen, leek zo simpel, te simpel: Hij zei me gewoon dat ik elke week een kort briefje aan mijn schoonmoeder en één aan mijn schoonvader moest schrijven.

De eerste keer dat ik ging zitten om te schrijven, stopte ik en kromp ineen, me herinnerend hoe ik dat had "geprobeerd" om hen te helpen mij te leren kennen; alleen om door mijn man te worden uitgescholden toen zijn moeder hem belde en klaagde dat ik had geschreven om op te scheppen over mijn kinderen. Ik was stomverbaasd, aangezien ik eigenlijk dezelfde brief aan mijn eigen ouders had geschreven, die heel blij waren. Dus toen ik stopte om het Hem te vragen, herinnerde Hij me eraan dat mijn ouders mij aanbaden, en op hun beurt aanbaden zij mijn kinderen. Het was daarom een ​​genoegen om ze alle wonderbaarlijke dingen te vertellen die ze allemaal deden.

Dus, lieverd, hier is een ander punt in je genezing: zorg ervoor dat je de Heer vertelt wat voor zorgen je hebt; Hij staat altijd klaar met meer wijsheid en begrip als ons hart open is. Als angst ons in de weg staat, vertel dan nogmaals niet aan anderen wat jou bezighoudt - breng ze allemaal naar de Heer, zodat Hij jou van jouw angsten kan bevrijden en jou kan helpen te doen wat je voelde dat Hij van jou vroeg.

Voor mij loste de Heer dit ongemak van niet 'opscheppen' op door me een visioen te laten zien van de kleine notitiekaartjes die ik in mijn la had. Hij zei dat door iets heel kleins te gebruiken, er gemakkelijk helemaal niet veel geschreven zou kunnen worden. Het enige wat Hij zei dat ik moest doen, is 'contact houden'. Dus ik schreef mijn eerste twee aantekeningen, deed ze op de post en voelde me beter. En zodat ik er niet over hoefde na te denken, liet Hij me een melding op mijn computer instellen zodat ik elke woensdag zonder mankeren zou schrijven. Een andere onmiddellijke verandering in mij was dat ik eindelijk geen behoefte voelde om met mijn man over het plan te praten. Dit was een enorme verandering. Ik besefte, nadat ik keer op keer naar Hem was gegaan, dat dit tussen de Heer en mij was. Wat een keerpunt, om niet het gevoel te hebben dat ik het moest vermelden toen ik iets ontdekte waarvan ik wist dat het mijn leven zou veranderen.

Dus bijna twee jaar lang schreef ik elke week mijn kaartjes. De resultaten begonnen slechts een paar weken later toen mijn schoonmoeder in ruil daarvoor begon terug te schrijven; ze stuurde ze echter niet rechtstreeks naar mij, maar adresseerde ze aan onze familie. Hierdoor vroeg mijn man zich in eerste instantie af waarom ze schreef in plaats van te bellen zoals ze altijd had gedaan, maar nogmaals, ik had eindelijk ook geleerd over de zegeningen van die rustige geest in zoveel situaties waarin ik altijd ver had gezegd te veel in plaats van gewoon stil te blijven.

Mijn schoonvader, aan de andere kant, erkende mijn brieven helemaal niet, en dat vond ik verrassend genoeg prima. Het deed er niet toe wat iemand anders op dat moment deed, wat ik wist was dat dit Gods recept was voor mijn genezing - niets meer en niets minder. Pas toen mijn man zijn vader bezocht, zag hij mijn brief boven aan een stapel post en schrok een beetje toen hij hem de brief van mij overhandigde, en zijn vader zei: "Oh, ze schrijft elke week,” en legde het neer zonder het te openen of te lezen. Toen mijn man thuiskwam, ondervroeg hij me erover, waarop ik een heel kort antwoord gaf, aangezien de Heer me zei een antwoord voor te bereiden. Toen hij vroeg waarom ik het hem niet had verteld, zei ik gewoon: "Oh, omdat het tussen hen en mij was om een ​​betere relatie te krijgen." Ik genas niet alleen, maar de Heer gaf me ook meer van die "rustige geest" die ik zo graag had willen hebben omdat die zo kostbaar was in de ogen van God, samen met wijsheid die ik had geleerd maar niet echt wist hoe ik die moest toepassen, zoals uit 1 Petrus 3:13-15, “En wie zal u kwaad doen, als gij u beijvert voor het goede? Al moest gij lijden om de gerechtigheid, toch zijt gij zalig. Doch vreest niet voor hun dreiging, en laat u niet verschrikken. Maar heiligt de Christus in uw harten als Here, altijd bereid tot verantwoording aan al wie u rekenschap vraagt van de hoop, die in u is, doch met zachtmoedigheid en vreze.

Hoevelen van jullie, dierbaren, delen voortdurend, zoals ik zoveel jaren heb gedaan, jouw hart en jouw pijn met anderen, alleen om meer pijn en lijden toe te voegen, en dan vaak om jouw verwondingen te beledigen? Nogmaals, wat Hij verlangt te doen, is jou genadig te zijn, jou te helpen, jou te genezen en jou te troosten. Dan, als we tijd met Hem hebben doorgebracht, alles op een rijtje hebben gezet, zelfs als we ons zorgen maken over het opvolgen van Zijn recept, zal onze genezing beginnen. Dan, net zo belangrijk, moeten we deze dingen in ons hart verbergen, koesteren en erover nadenken, in plaats van ze met anderen te delen - waardoor we tijd krijgen om te genezen. "Doch Maria bewaarde al deze woorden, die overwegende in haar hart." (Lucas 2:19).

Als we er niet in slagen deze schatten verborgen te houden totdat onze genezing voltooid is, kan het worden vergeleken met het laten zetten van een gebroken bot, dat vervolgens weer wordt gebroken door wrede woorden of spot. Of een gapende wond laten dichtnaaien, alleen om die fijn geplaatste hechtingen uit elkaar te halen.

Leer in plaats daarvan van Maria, koester en verberg wat de Heer je vertelt, bewaar het diep in je hart en denk vaak na over de waarheden. En nogmaals, het zal de zachtaardige en stille geest zijn die boven alles wint: “Uw sieraad zij niet uitwendig: het vlechten van haar, het omhangen van goud of het dragen van gewaden, maar de verborgen mens uws harten, met de onvergankelijke (tooi) van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is in het oog van God.” (1 Petrus 3:4).

Op een dag eindigde mijn recept voor het wekelijks schrijven van notities, het was de dag nadat mijn man onze slaapkamer binnenkwam om aan te kondigen dat hij op weg was naar de advocaat om van me te scheiden. Zoals het bijna drie jaar had gedaan, kwam mijn computermelding om mijn schoonfamilie te schrijven. Dus stopte ik om de Heer te vragen of ik door moest gaan met schrijven, waarop Hij antwoordde: "Het is volbracht." Tot mijn stomme verbazing besefte ik op dat moment dat er absoluut geen pijn meer was, geen verdriet meer. Er was geen open wond, noch was er zelfs maar het kleinste litteken van jaren en jaren van hopeloze pijn!

Alles "voorgoed laten werken" schiet zo tekort bij mijn dankbaarheid aan de Heer. Sinds mijn scheiding heb ik honderden keren nagedacht over hoe gemakkelijk het is geweest om sindsdien niet meer emotioneel gebonden te zijn aan mijn schoonfamilie, nu ik niet langer getrouwd ben met hun zoon. Velen van jullie hebben echter een hechte band met je schoonfamilie en het is dubbel zo moeilijk geworden om ze te verliezen. Voor jou, lieverd, verlaat dit hoofdstuk en voel hoe gemakkelijk het zou zijn als je was zoals ik en niet gehecht aan de schoonfamilie. Oefen niet en deel niet met anderen hoe je ze mist - in zelfmedelijden vervallen voor je verlies, wat erg gevaarlijk is. Realiseer je in plaats daarvan dat jouw genezing, net als de mijne, rechtstreeks voortkomt uit het zoeken naar God, en ook naar jouw Machtige en medelevende Arts, die jouw perfecte recept heeft geschreven en op jou wacht - als je gewoon aan Zijn voeten zou willen zitten en het zou willen vragen. “Daarom verlangt de Here ernaar u genadig te zijn, en daarom zal Hij Zich verheffen om Zich over u te ontfermen, want de Here is een God van recht; welzalig allen die op Hem wachten.” (Jesaja 30:18).

Nu voor de epiloog: de titel van dit hoofdstuk stond al in mijn aantekeningen toen er iets verbazingwekkend gebeurde. Het is meer dan zestien maanden geleden dat mijn scheiding definitief was toen ik een brief kreeg van mijn ex-schoonmoeder waarin ze me smeekte haar te vergeven. Ze zei dat ik altijd haar schoondochter zou blijven en dat ze wilde dat we elkaar weer zouden gaan schrijven. Is het je ooit opgevallen dat pas als we niet langer wanhopig naar iets verlangen (behalve wanhopig naar de Heer en Zijn liefde), we eindelijk krijgen waar we niet zonder konden?

Omdat ik niet wist wat ik met deze brief moest doen, ging ik naar mijn slaapkamer om met de Heer te praten over wat Hij wilde dat ik deed. Dames, toen realiseerde ik me dat ik erin geluisd was (zie hoofdstuk 8). In plaats van haar terug te schrijven, zei de Heer dat ik mijn ex-man een e-mail moest sturen om hem te vragen dit met zijn moeder af te handelen. Aangezien vergeving ook betekent dat we vergeten, was ik geschokt toen mijn ex-man terug schreef met dezelfde venijnig wrede woorden die ik al jaren had meegemaakt! Verbijsterd trok ik me opnieuw terug in mijn slaapkamer om de Heer te zoeken voor wijsheid (en troost deze keer) om te weten waar ik de fout in was gegaan. Liefdevol vertelde de Heer me dat ik inderdaad zo was ingesteld dat de pijn van afwijzing vers was, zodat ik dit hoofdstuk gemakkelijk met veel meer gevoel kon schrijven - maar dat is niet alles. Nu ik het principe van het overwinnen van het kwade door het goede begrijp en naleef, de extra mijl mee gaan en echt mijn vijanden zegenen—Werd ik ook in de val gelokt voor een zegening— door mijn ex man en ex schoonmoeder te zegenen!

Eerst leidde hij me ertoe om de e-mail van mijn ex-man te beantwoorden met hoe gelijk hij had, en om hem te bedanken voor zijn hulp! In zijn e-mail bekritiseerde mijn ex-man ook snel mijn bediening, en vooral mij als predikant, door te zeggen: “dat ik een kans miste om een ​​'herstelde relatie'-getuigenis te hebben om te delen (verwijzend naar mijn ex-schoonmoeder) Bovendien had ik het gevoel dat hij me in de gaten hield, dus ik had de Heer gevraagd of ik toen paranoïde was of beeldvorming. Dus, door Zijn voorbeeld te volgen (door hem te vragen de situatie met zijn moeder af te handelen), onthulde God dat hij mijn huwelijks website had bezocht, en ook vaak naar HHI kwam om lovende verslagen te lezen (aangezien hij naar beide refereerde). Dit deed me ook beseffen dat Hij me creatieve manieren liet zien om discreter te worden.

Dierbare, ik weet dat ik niet de enige ben die wordt bespot en ondervraagd over wat je doet. Als je geen dingen in jouw hart verbergt, als je niet naar Hem gaat voor jouw reeds geschreven recept, als je hoopt dat jouw methode of die van iemand anders je zal genezen of enige pijn zal verlichten, dan hoop ik dat wat ik heb gedeeld met jou de manier waarop je denkt en handelt zal veranderen om je pijn te helen. Velen van jullie twijfelen nu aan jezelf vanwege wat anderen tegen of over jou hebben gezegd. Geliefden, alvorens wrede woorden ter harte te nemen, breng deze uitspraken naar de Heer om te zien wat Hij erover zegt, net zoals ik deed (waarover ik in het volgende hoofdstuk meer zal spreken). Maar voor nu, laat me delen de conclusie van deze epiloog...

Terwijl ik mijn schoonmoeder antwoordde, herinnerde de Heer me aan iets dat ik eerder die ochtend had gelezen. Ik diende een vrouw die, net als ik, een man had die hertrouwd was. Op de website stond: “Hoewel we de nadruk leggen op het herstellen van relaties, moedigen we een ex-vrouw niet aan om een ​​relatie met voormalige schoonfamilie aan te gaan wanneer haar ex-man hertrouwd is. We moeten te allen tijde anderen altijd belangrijker vinden dan onszelf.” "Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede." (Romeinen 12:21). Toen wist ik wat Hij me vroeg en me liet doen.

In plaats van haar te blijven schrijven, zoals ze vroeg, antwoordde ik in plaats daarvan mijn schoonmoeder en voegde ik een cheque toe voor haar om haar nieuwe schoondochter mee uit eten te nemen, zodat ze weet dat zij alleen nu haar schoondochter is.

Toen ik begon met het schrijven van dit hoofdstuk (waar ik aan begon maar het bleef een tijdje liggen), verwachtte ik dat haar brieven zouden stoppen. Het ging echter nog twee keer door. Mijn ex-schoonmoeder begon me geld te sturen, en de tweede keer dat ik antwoordde, verdubbelde ik het bedrag en vroeg haar om in plaats daarvan de nieuwe vrouw van mijn ex-man mee uit eten te nemen op basis van: "Maar Ik zeg u, de boze niet te weerstaan, doch wie u een slag geeft op de rechterwang, keer hem ook de andere toe; en wil iemand met u rechten en uw hemd nemen, laat hem ook uw mantel; en zal iemand u voor één mijl pressen, ga er twee met hem.” (Matteüs 5:39-41).

Is het niet altijd opwindend om God aan het werk te zien in ons leven en in het leven van anderen? Het is niet genoeg om simpelweg de andere wang toe te keren; de echte zegen komt van het zegenen van degenen die je jarenlang op een hatelijke manier hebben gebruikt of vervolgd, en dan doorgaan als je dacht dat de relatie voorbij was. Het gaat vaak verder dan redeneren – je bent in staat, door de ervaring, om de liefde van de Heer in je hart te voelen kloppen. En dat is wanneer je je realiseert dat elke pijn en/of ziek gevoel totaal verdwenen is, vervangen door een kracht die zo magnifiek is dat het ons redde toen we nog zondaars waren - deze kracht is Zijn liefde.

De laatste brief werd verzonden, toen ze me opnieuw schreef om me geld te sturen. En zoals eerder, bracht ik het naar de Heer om te weten wat Hij wilde dat ik deed. In mijn laatste brief verdubbelde ik het dubbele en vroeg ik mijn ex-schoonmoeder om haar nieuwe schoondochter en ook haar vier nieuwe kleinkinderen (de stiefkinderen van mijn ex-man) mee uit te nemen voor pizza. Hij liet me mijn brief beëindigen door haar te laten weten dat ik geen goed gevoel had over ons schrijven, wetende hoe het haar nieuwe schoondochter en het nieuwe huwelijk zou kunnen schaden, en haar vervolgens bedanken voor het feit dat ze zo'n geweldige ex was. schoonmoeder voor mij. Dus daar zou ik liefdevol aan denken door geen brieven meer van haar te openen of te lezen. Gelukkig heb ik sindsdien niets meer van haar gehoord.

Wat er is of zal gebeuren, is niet iets waar ik over nadenk, omdat ik weet dat God achter de schermen aan het werk is, en wat er ook gebeurt, kan mij niet schelen. Mijn enige zorg is en zou moeten zijn, hoe ik gefocust blijf op mijn nieuwe en mooie man, die toevallig ook de meest geweldige arts is, doordrenkt van zijn liefde, terwijl hij van me blijft houden en me van binnenuit geneest.