FAL-NEW-FRONT-COVER2

"Geeft en u zal gegeven worden: 

een goede, gedrukte, geschudde, overlopende maat zal men in uw schoot geven. 

Want met de maat, waarmede gij meet, 

zal u wedergemeten worden.

— Lucas 6:38

Voor dit specifieke hoofdstuk drong het niet meteen tot me door, in tegenstelling tot weten hoe ik het moest noemen. In plaats daarvan had ik zoveel titels die ik wilde gebruiken. De boodschap van geven is er een die zo is misbruikt, wat er uiteindelijk toe leidde dat deze krachtige principe vreselijk werd verwaarloosd. Het resultaat van het misbruik van het onderwerp geven, gevolgd door de veronachtzaming van de boodschap over geven, heeft ervoor gezorgd dat de christelijke gemeenschap niet langer lijkt op "kinderen van God" - in plaats daarvan zien we eruit als wezen.

Hier zijn een paar van mijn titels:

Geven: de weg uit de armoede

Geef — wanneer je in nood bent

Zoals met elk principe dat we tot nu toe hebben geleerd, is geven totaal het tegenovergestelde wat natuurlijk komt. Als we in nood zijn, is geven zeker het allerlaatste waar we zin in hebben. Ik ben niet anders dan jullie. Mijn vlees wil mijn leven beheersen, net zoals jouw vlees jouw leven wil beheersen. Maar als volgelingen van de Heer (wat christen zijn betekent), streven we er allemaal naar om onze vleselijke gewoonten te doorbreken en het overvloedige leven te leiden, wat betekent leven volgens Gods principes door de leiding van de Heilige Geest en Zijn genade toepassen op elke moeilijke situatie.

Een volgeling zijn betekent sterven aan het vlees en uitstappen in geloof, wat altijd ongezien is.

Als je de hele video van Erin hebt gezien, herinner je je misschien dat ze sprak over leven 'niet op zicht'. En net als ik heb je geleerd dat God ons eigenlijk in een plaats van nood plaatst om ons te zegenen. Dat het op het kruispunt van onze behoefte is wanneer ons lot, of onze zegen, voor ons staat, en wij zijn het die kiezen. Ons vlees wil zich terugtrekken, inhouden en op zoek gaan naar een andere hulpbron om in de behoefte in ons leven te voorzien. Als gelovigen wordt ons in plaats daarvan echter gevraagd om door ons geloof te wandelen, ook al kunnen we niet zien wat ons te wachten staat. En het is ons vertrouwen in de Heer dat ons vooruit stuwt.

Voor degenen die de video niet hebben gezien, laat me zeggen dat de Heer me in een zeer, zeer onheilspellende positie heeft geplaatst. Op een vroege ochtend was ik naar mijn internetbankieren gegaan om het bankafschrift voor mijn persoonlijke rekening en de kerkrekening af te drukken. De balans verraste me totaal, want er was in geen van beide meer over. In de loop van het "moeilijkste jaar van mijn leven" vertrokken veel kerkleden nadat het overspel van mijn man was ontdekt: eerst waren de oudere leden, daarna de mannen (die ook onze grootste donateurs waren), en later degenen die overbleven, begonnen financiële moeilijkheden te ervaren, dus begonnen ze geen tienden te betalen of aan de kerk te geven. Laat me hier even pauzeren en dit ene principe delen dat letterlijk je leven zal veranderen.

Als je niets meer lijkt te hebben, moet je geven om te ontvangen. Als je niet geeft, blijft je tekort.

Er zijn er, die uitstrooien en toch nog meer verkrijgen; terwijl anderen meer inhouden dan recht is en toch gebrek lijden. De zegenende ziel wordt overvloedig verkwikt, wie laaft, wordt ook zelf gelaafd.' (Spreuken 11:24-25).

De Message Bible zegt het zo: “De wereld van de vrijgevigen wordt steeds groter; de wereld van de gierigen wordt steeds kleiner. Degene die anderen zegent, wordt overvloedig gezegend; wie anderen helpt, wordt geholpen.”

Die ochtend werd ik geconfronteerd met een totale ondergang. Maandenlang had ik gezien hoe onze kerkleden hun persoonlijke profielen (die in onze e-mail op kantoor binnenkomen) bijwerkten met keer op keer "niet geven". Bovendien had ik me geleid gevoeld (aangezien het al JAREN in mijn hart zat) om onze toekomstige kerkleden de vereiste boeken te geven om gratis online te lezen, in plaats van ze te verplichten de boeken te kopen in onze kerkboekhandel. Als gevolg hiervan zette onze boekwinkel deze boeken vervolgens in de uitverkoop, en als gevolg daarvan ging een groot deel van ons kerkpersoneel parttime werken omdat er niet langer genoeg werk was voor een fulltime dienstverband.

Als ik niet in een sneltreinvaart had geleefd (dat voelt meer als de Duitse Autobahn), had ik onze financiën kunnen zien dalen, maar ik had het te druk gehad om er echt de tijd voor te nemen - tot die ochtend. Die ochtend was als een plons koud water in mijn gezicht. De Heer vertelde me maanden eerder over enkele van deze veranderingen, maar het was toen ik financieel meer dan in orde was. God had met opzet gewacht tot ik duidelijk kon zien dat ik op het punt stond ten onder te gaan om mij te vragen om te geven.

“Toen Hij dan hoorde, dat hij ziek was, bleef Hij daarop nog twee dagen ter plaatse, waar Hij was; Toen Jezus dan aankwam, bevond Hij, dat hij reeds vier dagen in het graf lag.” (Johannes 11:6, 17).

De Heer had me klaargestoomd voor een enorme zegen en zodat Zijn Vader verheerlijkt zou worden. Maar om dat te laten gebeuren, moest Hij me naar die ene poort leiden, die smal en moeilijk te vinden is. Gaat in door de enge poort, want wijd is [de poort] en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden. (Matteüs 7:13-14).

De Heer sprak die ochtend tot mij, net nadat hij zag dat ik niets meer had, dat Hij wilde dat ik naar onze online kerkwinkel ging en korting gaf op al onze boeken, video's en geluidsbanden, maar daar bleef het niet bij. Toen dat klaar was, zei Hij dat ik naar binnen moest gaan en onze kortingscode voor kerkleden moest instellen op 50% korting, een stijging ten opzichte van de 20% die we al jaren aan onze kerkleden gaven. Het resultaat zou zijn dat we helemaal geen winst hebben. De prijs dekt gewoon onze afdrukkosten.

Als we naar de feiten kijken, zou deze stap leiden tot het instorten van onze kerk, maar welke opties had ik eigenlijk? De Heer had me door de jaren heen geleerd om op Hem en Hem alleen te vertrouwen. Werken of een ander plan bedenken kwam niet meer bij me op, en eigenlijk zat ik er veel te diep in om zoiets stoms niet te proberen. Bovendien had God in mijn hart een passie om te geven gelegd , die rechtstreeks voortkwam uit (of moet ik zeggen "stroomde rechtstreeks") uit Zijn hart van geven aan het mijne.

In de loop van het voorgaande jaar had ik zoveel van de Heer gekregen : liefde, mededogen, troost, zekerheid, vrede, vreugde, geduld, goedheid, en de lijst gaat maar door. Het resultaat was dat ik alleen maar wilde gevengeef van mijn tijd, geef van mijn overvloed aan liefde, geef alles weg wat zo vrijelijk aan mij was gegeven ! Er waren zoveel keren dat ik aan het einde van al mijn middelen was, alleen om op een plek te worden geplaatst waar God me vroeg om uit mijn gebrek te geven , en toen ik dat deed - stroomde ik weer over!

Laat me een paar voorbeelden geven waarin financiële donaties niet zijn opgenomen, zodat je kunt zien dat geven wanneer je in nood bent een principe is dat je moet volgen, geen wet die we moeten gehoorzamen of waardoor we ons onderdrukt voelen.

Het eerste waar de Heer aan dacht, was tijdens mijn eerste, zeer lange, ontmoeting met onze kerkleden. Ik was precies halverwege (vliegen naar 14 steden in 16 dagen) en ik was doodmoe! Ik had geen idee hoe ik het ging maken. Dus trok ik me terug in mijn kamer om er met de Heer over te praten. Terwijl ik op mijn dieptepunt was, spoorde de Heer me aan om naar beneden te gaan en mijn dierbare gastvrouw te zegenen met een "make-over" van haar haar en make-up. Toen ik me wilde terugtrekken, kwam de "kans" voor MIJ om te geven .

Die nacht ging ik niet vroeg naar bed, zoals mijn normale routine is, maar laat me je vertellen dat toen ik wakker werd, ik meer energie en enthousiasme had dan toen ik aan mijn reis begon! In plaats van in te houden, gaf ik het kleine beetje energie dat ik nog had op en het resultaat was ronduit wonderbaarlijk.

De volgende kans die in me opkwam was weer toen ik aan het einde van mezelf (en mijn kracht) kwam. Het gebeurde een paar maanden na mijn scheiding toen het weer "een alleenstaande moeder" zijn tol eiste. Ik had net mijn VMs-positie in onze kerk overgenomen (behalve preken) zodat ons inkomen als predikanten zou blijven bestaan. Dus bovenop mijn eigen functie bij onze kerk, die duizenden vrouwen diende, moest ik al zijn andere taken in de kerk en ook rond ons huis overnemen. Bovendien was ik elke maand twee weken gaan reizen om te helpen herstellen van het overspel schandaal toen we veel van ons televisiepubliek en leden verloren. Bovendien worstelden mijn kinderen nog steeds met hun eigen verlies, dus toen ik thuis was, moest ik het op me nemen (uiteraard vertrouwend op Gods kracht),

Die dag leek mijn kracht op te raken. Ik zat gewoon aan mijn FH-bureau in ons thuiskantoor en vroeg me af hoe ik het zou gaan redden, toen God de "gelegenheid" bracht om mijn uitputting te overwinnen door te geven zodat Hij me kon zegenen.

Eerst kwam er een e-mail binnen van mijn broer die in het buitenland woont. Hij schreef om me te vertellen dat hij "een vlucht had geboekt voor mijn nichtje" (die 16 jaar oud was) om een ​​jaar bij ons te komen wonen. Ik zat daar gewoon verbijsterd (omdat ik hem had geschreven dat ze NIET kon komen, en later ontdekte dat ik het eigenlijk naar het verkeerde e-mailadres had gestuurd). Even later komt mijn zoon binnen die me vertelt dat zijn vriend net uit zijn huis gezet is en vroeg of hij bij ons mocht komen wonen. Niet alleen was het gewoon weer een lichaam in ons huis - deze jongen was enorm en kon echt eten!

Nog geen tien minuten later kwam mijn dochter binnen om me te vragen wat ze moest doen. Het leek erop dat haar vriendin uit haar huis was buitengesloten, haar moeder was op een conferentie van een week en ze wist niet hoe ze haar moest helpen.

Op dit punt wil ons vlees schreeuwen en rennen, maar diep in onze geest, als we die rust in ons hart vinden, kunnen we vaag horen dat de Heer ons verleidt met Zijn liefde en ons vraagt ​​om te geven . De overvloed van Zijn liefde heeft ons "aangezet" om anderen te zegenen, niet om het voor onszelf te houden.

  • Pas als we tegen de Rode Zee staan, zullen de wateren scheiden zodat we er doorheen kunnen lopen (om nog maar te zwijgen van het feit dat onze vijanden verdrinken).
  • Pas als er geen wijn is op het bruiloftsfeest, zal het eerste wonder in ons leven worden verricht.
  • Pas als we onze laatste maaltijd hebben met ons enige kind, komt er een profeet langs die ons vraagt ​​om een ​​cake voor hem te bakken, zodat onze keuken gevuld zal zijn met olie om onze schulden af ​​te betalen en ons welvarend te maken (lees 1 Koningen 17:8-16). In plaats daarvan wil ons vlees eten om die cake te voeren aan ons eigen kind dat honger lijdt en op het punt staat te sterven.

Omdat ik God kende en Zijn principes kende, en ook de eindeloze liefde van de Heer voor mij kende, zonder de minste neiging dat het zou leiden tot een overvloed aan kracht, stemde ik er graag mee in dat mijn nichtje bij ons kwam wonen, ook de jongeman Beneden ingetrokken bij mijn jongens, en de vriendin van mijn dochter ook, die hun kamer boven deelde. Het resultaat was het vinden van een onbeperkte energie die was aangejaagd door de Heilige Geest! Ik kon meer aan dan voorheen, en in plaats van te worstelen met het 'arme ik, wat ga ik doen'-syndroom, kon ik er met gemak tegen vechten. In plaats van te worstelen zoals ik me net had gevoeld, gleed ik door alles heen met onbeperkte energie, vreugde in mijn hart en lof op mijn lippen. Alles wat ik nu kon zien was Gods hand en Zijn voorzieningen om me heen, niet het gebrek dat ooit boven me uit doemde.

En dames, het bleef niet bij fysieke overvloed. Overvloed is ook waar ik nu financieel ben, niet verarmd zoals ik die ochtend was toen ik naar ons banksaldo keek. Slechts enkele minuten nadat ik gehoorzaamde en mijn huis opende voor 3 jonge mensen, kwam de kans om uit de schulden te komen letterlijk aan mijn deur. Het "tekort" op onze bankrekeningen eindigde in de meest ongelooflijke zegen die ik ooit heb gezien, maar niet voordat de Heer me een andere plek liet zien die ik nodig had om uit mijn gebrek te geven.

Later diezelfde dag had ik, zoals ik al zei, op geen van beide bankrekeningen iets staan. De Heer liet me bestellingen ophalen voor onze kerkbibliotheek, dat meestal nieuwe Bijbels waren. Onmiddellijk nadat de jongeman alle dozen in mijn auto had geladen, sprak de Heer tot mij dat Hij wilde dat ik alles zou weggeven, niets in rekening zou brengen, zelfs onze kosten niet zou terugkrijgenIn plaats daarvan wilde Hij dat ik deze zaaide in de levens van de daklozen in plaatselijke opvangcentra, en Hij legde het hele plan uit terwijl ik terugreed naar de kerk. Al deze "kansen" leidden ertoe dat ik mijn enorme financiële behoefte vervulde, maar niet voordat God me de laatste "kans" gaf om te geven. Het resultaat was onmiddellijk - diezelfde avond opende ik mijn computer en er kwam een ​​enorme donatie binnen via e-mail, wat de grootste eenmalige donatie was die onze kerk ooit had ontvangen!!

Als ik niet elke "gelegenheid" had gehoorzaamd die de Heer mij bood, zou ik niet openstaan ​​voor de enorme zegen die ik en onze kerk die dag ontvingen. Hier is het principe van overvloed:

Hoe groter de crisis van nood, des te grotere gehoorzaamheid zal nodig zijn, wat resulteert in des te groter de zegen die overstroomt - neergedrukt, door elkaar geschud en overlopend.

Daarom, als je armen bezwaard zijn en bijkomstigheden dragen die van anderen zijn, wanneer Hij je vraagt ​​om te geven, zullen je armen niet openstaan ​​om te ontvangen wat Hij van plan is je te geven.

Zoveel vrouwen willen dit soort zegeningen in hun leven hebben, maar zijn niet bereid om het kleinste wat ze hebben te geven om te ontvangen. Begin gewoon te geven wat je hebt als je ziet dat de Heer je de kans heeft gegeven om dat te doen.

Een belangrijk principe dat we in het achterhoofd moeten houden, maar niet zozeer dat het ons gevangen zal zetten als we bang zijn om vrijmoedig met de Heer te wandelen op het gebied van geven, is dat de vijand, de duivel, ook graag vermommen om ons van het spoor te krijgen. Hoe vaak heb ik vrouwen letterlijk "zichzelf van een klif zien werpen" alleen om zichzelf in een puinhoop te bevinden waar iedereen getuige van kan zijn als een bespotting van hun "geloof"? God vraagt ​​ons niet om gekke dingen te doen (onthoud dat de vijand ook een stem heeft), hoewel voor sommigen alles wat we doen gek lijkt. Dus hoe weten we het verschil?

Natuurlijk is het kennen van Gods stem de sleutel, en dat gebeurt gewoon door in Zijn aanwezigheid te zijn en Hem elke ochtend en de hele dag door tot je te laten spreken. Dit is iets anders dan het lezen van de Bijbel, maar het lezen van Zijn Woord is waar je moet beginnen. Als je Zijn principes kent, voorkomt je ook dat je afdwaalt, omdat Zijn Woord jou wijsheid geeft en je laat weten waartoe Hij je zou kunnen roepen en wat Hij jou zou zeggen te doen. Ten slotte is het gewoon stil zitten en luisteren naar dat stille zachte stemmetje, zodat je Zijn stem boven al de rest kunt herkennen.

Dit omvat ook niet vragen naar of luisteren naar ieders mening over wat je zou moeten doen. Zelfs als je niet om advies 'vraagt', zul je advies krijgen als je iedereen (of zelfs maar een paar of soms maar één persoon) vertelt wat er in je leven gebeurt. Dit is wanneer die "Zachte en STILLE geest" in actie moet worden gebracht. Wees stil over wat er gaande is in je leven en praat in plaats daarvan met de Heer - zet je telefoon uit zodat je Zijn stem beter kent dan die van iemand anders.

Ten tweede heb ik ontdekt dat de vijand me graag van het goede spoor brengt door mijn 'zelfingenomen vlees' te voeden. Hij vindt het heerlijk om me op te blazen, zodat ik me hde geweldige getuigenis kan voorstellen dat ik zal kunnen delen als ik dit of dat doe! Als dit je motivatie is, betekent het dat je in plaats daarvan jezelf van een klif werpt om jezelf voor gek te zetten als het slecht afloopt.

Een ander verkeerd motief is wanneer sommige vrouwen buitensporige dingen doen om iemand anders dan de Heer te laten zien hoeveel ze om hen geven of bereid zijn te doen om hun liefde te bewijzen - vooral echtgenoten of VM. Als dit uw motivatie is, dan bent je nog steeds in afgoderij door jouw man (of iemand anders en hun mening of hun liefde) boven die van de Heer te stellen.

Voor het grootste deel betekent doen waartoe God je roept, 1) het naleven van een van Gods principes, zoals geven, 2) zal iets zijn waarvoor niemand je zal prijzen, 3) en het zal een getuigenis zijn dat je zou deel het liever niet met de meeste mensen die je kent, omdat ze 'het niet zouden begrijpen' en waarschijnlijk denken dat je gek bent geworden.

Hier is nog een destructieve motivatie: "Als ik $$$ aan HHI geef, zal mijn huwelijk worden hersteld." Dierbare, God neemt geen steekpenningen aan en HHI heeft mij of jou nooit om geld gevraagd. Als de Heer je roept om te geven (of op een andere manier te gehoorzamen), heb je meestal geen bepaalde beloning in gedachten. Je bent eenvoudigweg vastbesloten om te geven wanneer daarom wordt gevraagd of te gehoorzamen wanneer dit wordt gezegd.

Laat me afsluiten met nog een paar getuigenissen, aangezien God zei dat we de goddeloze zouden kunnen overwinnen door Zijn kostbare bloed EN door het woord van ons getuigenis (lees Openbaring 12:11).

Getuigenis

De eerste echte grote financiële test voor mij gebeurde onmiddellijk na mijn scheiding toen ik, voor het eerst in 16 jaar, de leiding had over de financiën van ons gezin. Mijn man liet me al onze schulden na en was onvermurwbaar dat hij ook geen kinderalimentatie zou betalen. Toen ik naar ALLE rekeningen keek, was ik overweldigd. Dus ging ik naar de Heer om Hem te vragen waar ik moest beginnen. Hij herinnerde zich meteen de bouw belofte van onze kerk. Wij, als koppel, hadden $ 10.000 toegezegd om over twee jaar te betalen; toch waren er minder dan twee maanden over en moest er nog $ 7.000 worden betaald. De Heer zei dat Hij wilde dat ik daar zou beginnen.

Weet je nog hoe ik zei dat ik nog een weg te gaan heb om niet met anderen te delen wat ik doe of ga doen? Nou, ik kan je niet vertellen hoeveel mensen probeerden me ervan te weerhouden te doen wat ik echt niet zou kunnen doen zonder Gods hulp. Dus ik probeerde uit te leggen dat ik dat soort geld gewoon niet had. Maar ik wist dat als ik met het juiste hart naar voren liep, Hij een weg zou banen als dit Zijn plan was. Verbazingwekkend genoeg wees God me de weg en slechts twee uur nadat ik die cheque van $ 7.000 dollar in de collecte had gestopt, ontving ik $ 10.000 dollar (de hele toezegging) terug!

Mijn openingsgetuigenis, toen ik niets op onze bankrekeningen had, leidde later tot een ongelooflijke herfinancieringsoptie die geen andere schuld zou inhouden dan een huisbetaling (zelfs mijn auto stond op het punt te worden afbetaald) en nog een cheque die een televisie lid schreef aan vertel me dat ik kwam voor mijn vrouwenbediening die bijna $ 15.000 was.

Onthoud dat dit pas gebeurde nadat ik diezelfde ochtend zag dat het betalen van de rekeningen die ik kon zien, zou betekenen dat ik rood stond. Ik zag dag na dag de "niet geven" updates van de profielen van de leden, zoals ik de daling van de online boek- en videoverkoop zag , maar in vergelijking met de beloften van God, die me vroeg om Hem te vertrouwen, was ik in staat om gehoorzamen elke keer dat Hij me vroeg om te geven, zelfs als ik tekort kwam, waardoor ik sterk kon worden in het geloof en uiteindelijk God de eer kon geven!

'En zonder te verflauwen in het geloof heeft hij opgemerkt, dat zijn eigen lichaam verstorven was, daar hij ongeveer honderd jaar oud was, en dat Sara’s moederschoot was gestorven; maar aan de belofte Gods heeft hij niet getwijfeld door ongeloof, doch hij werd versterkt in zijn geloof en gaf Gode eer, in de volle zekerheid, dat Hij bij machte was hetgeen Hij beloofd had ook te volbrengen."  (Romeinen 4:19– 21).

Laat ik afsluiten door te zeggen dat ik geen schouderklopje verdien "oh kleingelovigen", maar met het geloof van een mosterdzaadje zag ik die berg van financieel gebrek in zee storten.

Geachte lezer, zaai dat mosterdzaadje van geloof terwijl de Heer je leidt en wacht op die "kansen" die jou zult geven wanneer je wordt geconfronteerd met een "gebrek" wetende dat, dierbare, God op het punt staat de Rode Zee achter u te openen - dus pak je koffers, want je staat op het punt door te lopen op het droge terwijl het water je vijanden overspoelt en verdrinkt!