"Morning Glory, lentezonsopgang."

Hoofdstuk 6

Vertel het aan je Man

 

Toen het mij bang te moede was, riep ik de Here aan;

tot mijn God riep ik.

En Hij hoorde mijn stem uit zijn paleis,

mijn hulpgeroep klonk in zijn oren..”

—2 Samuël 22:7

 

 

"Bewaar je drama voor je mama " beter nog, bewaar het voor je papa.

Er lijkt tegenwoordig een trend te zijn dat vrouwen in hun dagelijks leven een soapserie beleven, en als jij een van deze vrouwen bent, laat me je dan vertellen dat er helemaal niets is dat je relaties sneller of vollediger kan vernietigen dan dat je je leven dramatiseer.

Toch begrijp ik volledig hoe moeilijk sommige dingen (waar je momenteel doorheen gaat) je kunnen laten voelen. Het lijdt geen twijfel dat je erover moet praten, ze moet bespreken, maar helaas, als je dat doet, speel je het allemaal uit in een vreselijke of met tranen besmeurde scène die ervoor zorgt dat de mensen van wie je houdt verder wegrennen!

Laat me je vertellen over een geheim dat de Heer me heeft geleerd: praat NOOIT over iets als er nog emoties aan verbonden zijn. Wat ik bedoel is dit: wanneer iemand je pijn heeft gedaan, zul je reageren met een van de volgende twee emoties: pijn of woede. Als je met iemand praat over 'wat het ook is' terwijl je pijn hebt, terwijl er nog emoties aan verbonden zijn, zul je tranen vergieten, je tedere en kwetsbare hart blootleggen, met nog meer pijn tot gevolg.

Op dezelfde manier, als je met iemand praat terwijl je boos bent, zul je het vuur aanwakkeren, wat ertoe leidt dat je dingen zegt die snijdend, wreed en vaak overdreven zijn - dingen zeggen waar je later spijt van zult krijgenDingen die je het slachtoffer probeert te vertellen, zijn dingen die je echt niet meende.

Dus, wat doe je met al die gevoelens?

Je brengt ze allemaal naar God, je HV hemelse Vader, die je echte en diepe troost zal brengen elke keer dat iemand je pijn doet. Eerlijk gezegd, hoewel je wilt dat de ander 'het goed maakt', maar de waarheid is: de persoon die je heeft aangevallen, zal je nooit kunnen genezen - en hoe dwaas is het voor ons om te denken dat ze dat kunnen.

Ze hebben het gewoon niet - die hebben niet, zullen niet hebben, zouden nooit kunnen hebben wat jij nodig hebt.

Als deze bewering waar voor je is, is hier nog een hoofdstuk dat je leuk zult vinden " Ze hebben het niet " 🌱open voor gasten!

____________________________________

Belachelijk

Hier is hoe absurd, hoe belachelijk deze manier van denken is - ook al neemt iedereen het als vanzelfsprekend aan dat we onze aanvaller, aanvaller, aanvaller moeten dwingen om het goed te maken. Dus, laten we zeggen dat iemand je fysiek gewelddadig heeft aangevallen, zou je je dader dan vragen om je wonden te hechten? Zelfs als de persoon een arts zou zijn, zou u erop vertrouwen dat hij of zij u zou kunnen helpen genezen - hoe kunt u hem vertrouwen als hij of zij degene was die uw verwonding heeft veroorzaakt? Daarom is het niet alleen dwaas, maar ook dwaas om te proberen de ander je te laten helpen genezen, door het goed te maken, terwijl hij of zij degene is die je pijn heeft gedaan.

De Bijbel zegt dat de Heer onze grote Geneesheer is, en dat is zo waar. Hij alleen kan onze pijn genezen, diep van binnen, tot aan de route toe - als je gewoon elke verwonding naar Hem zou brengen. “Is er geen balsem...? Is er geen arts aanwezig? Waarom is de gezondheid van de dochter van mijn volk dan niet hersteld?” (Jeremia 8:22). Het antwoord is dat we niet naar de grote Geneesheer gaan, maar in plaats daarvan kunstmatige en zelfs gevaarlijke middelen gebruiken om te genezen wat ons heeft verwond.

Hoewel God alles weet, begrijpt Hij nog steeds dat vooral vrouwen het moeten uitpraten. Helaas praten we vaak met onze "dader" of doen wat net zo schadelijk is en praten er met andere mensen over. Zelfs mensen die getraind zijn om te luisteren, zullen nooit in staat zijn om je hart dat gekwetst, gebroken en bloedend is te genezen. Nooit. En daarom helpt praten met een ander niet alleen niet, maar het houdt de wijde wond open en etterend.

Leer het geheim om al je emoties mee te nemen naar je gebedskamer. Dit ene principe zou de krachtigste sleutel kunnen zijn tot een herstelde relatie. Leer je gebedskamer te vinden in je huis en ook waar je werkt - aangezien we allemaal weten dat heel vaak dat mobiele telefoontje dat ons hart doorboort, onmiddellijke genezing nodig heeft.

Thuis kan het een donkere kast zijn, je badkamer of je slaapkamer - als je daar privacy kunt krijgen. Op het werk kan het een opbergkast zijn, een badkamerhokje of je persoonlijke kantoor - als je daar privacy kunt krijgen. Hier is een goede manier om je pijn naar je arts te brengen - vraag HEM om je te laten zien, aan je te onthullen of je te leiden naar waar Hij wil dat je heen gaat als je gewond bent en Hem nodig hebt om je te genezen.

God weet (en ik gebruik deze uitdrukking letterlijk, God is die weet) dat jij misschien een persoon bent die baat zou hebben bij een wandeling of gewoon een ritje maken om weg te komen. Als je alleen bent, kun je het allemaal aan je hemelse Vader of hemelse echtgenoot vertellen — beiden wachten erop om het te horen en je hart te genezen.

Nogmaals, of je nu thuis of op het werk bent of waar dan ook, je bent in het verleden aangevallen VRAAG HEM om je te laten zien waar je die speciale plek kunt vinden waar je de privacy kunt krijgen om niet alleen met Hem te praten, maar om te LUISTEREN naar wat Hij wil je onthullen.

Nogmaals, hier is de regel die je zoveel hartzeer in je leven zal besparen:

Bespreek NOOIT iets als er emoties aan verbonden zijn! Deze emoties betekenen normaal gesproken uw pijn en mogelijk hun woede. En als de andere persoon boos is, stem er dan meteen mee in . Gewoon met je hoofd knikken zodat ze weten dat ze gehoord zijn, kan de situatie heel vaak kalmeren. Als je net dat stapje verder kunt gaan door de volledige verantwoordelijkheid te nemen. Leer deze eenvoudige woorden en oefen ze vaak te zeggen: "Het is allemaal mijn schuld." Je zult geschokt zijn over wat er gebeurt!

Onlangs heeft de Heer dit principe bevestigd door mij het tegenovergestelde te laten zien van wat ik zojuist met u heb gedeeld. Jarenlang had ik altijd, niet slechts af en toe, al mijn pijn of enige andere negatieve emotie rechtstreeks bij de Heer gebracht. Op deze dag bracht ik, zoals ik normaal doe, het naar de Heer, maar toen ik wegging, ontmoette ik mijn aanvaller die me opnieuw onder druk zette, gewoon dezelfde kwetsende woorden herhalend die me de eerste keer hadden verwond. Ik raakte niet alleen opnieuw geblesseerd, maar deze persoon was onvermurwbaar om erover te praten.

Laat me je vertellen wat je al weet, maar misschien nog nooit echt goed hebt bekeken. In 99% van deze "discussies" waar iedereen zo graag naar verlangt, is het resultaat veel meer pijn en woorden die uren, dagen of soms jaren blijven hangen!

Als u echter de wijsheid verwelkomt die ik met u heb gedeeld, die Hij met mij heeft gedeeld, en uw pijn of frustraties bij de Heer brengt, in plaats van ze te verspreiden en een grotere en vaak "ongeneeslijke" puinhoop te creëren, zult u in staat om ze later te bespreken, desgevraagd. Dat is de openbaring die je zult vinden, net als ik: als ik het eenmaal met de Heer heb besproken, hoef ik niets meer te bespreken! Hoe bevrijdend!! Ook al vond de andere persoon dat ze het nodig hadden om het te bespreken, wat mij betreft waren mijn hart, geest, ziel en geest volledig tot rust gekomen, wat te danken is aan het levenslange voordeel van naar de grote en machtige Arts te gaan voor zo lang vele jaren!

Ik beloof dat wanneer er geen pijn meer is, je emoties tot rust zullen komen en je leven niet langer zullen vernietigen door ervoor te zorgen dat je dierbaren je mijden. In plaats daarvan zul je een wijze vrouw zijn die lacht naar de toekomst, en een vrouw waar iedereen graag bij is.

Spreek altijd over goede dingen, gelukkige dingen, en wees een goede luisteraar in plaats van de hele tijd te praten. Dit is nog een voordeel van veel met de Heer praten. Wanneer we met vrienden of familie praten, hebben we de neiging om wanhopig te worden naar meer. Weet je waarom? Omdat praten met anderen ons niet tevreden stelt, omdat het een imitatie is van waar we voor gemaakt zijn. We zijn ontworpen om intimiteit met onze Schepper te hebben, daarom stelt niets ons op dezelfde manier tevreden.

Hoeveel van jullie hebben christenen of predikanten horen vragen of we Jezus "kennen" in de hoop te zien of wij, of iemand anders, gered is? Maar weet je dat dit GEEN echt teken van verlossing is en dat het niet uitmaakt of we Hem kennen? De Bijbel vertelt ons duidelijk: “Jullie geloven dat er één God is. Goed! Zelfs de demonen geloven dat - en huiveren. Jakobus 2:19

Als je naar PS123 " gaat en gewoon door Gods Woord heen waait, zul je geschokt zijn hoeveel demonen zo snel naar Jezus roepen (om genade met hen te hebben) omdat ze hem kennen! In plaats daarvan gaat het erom of Hij ons kent! Kijk naar dit vers...

“Niet iedereen die tegen Mij zegt: 'Heer, Heer', zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie de wil doet van Mijn Vader die in de hemel is, zal binnengaan.

 Velen zullen op die dag tegen mij zeggen: 'Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam demonen uitgedreven en in uw naam vele wonderen verricht?' En dan zal ik tegen hen verklaren: 'Ik heb je nooit gekend GAAT VAN MIJ AF, U DIE WETTELOOSHEID BEOEFT”' (Matt. 7:22-23). De vraag is: kent de Heer JOU?

Hetzelfde woord in de Griekse vertaling is hetzelfde dat wordt gebruikt in de Hebreeuwse vertaling: wanneer van een man werd gezegd dat hij zijn vrouw intiem 'kende'. Het betekent naakt of blootgesteld zijn voor iemand anders. Als we al onze emoties en gevoelens bij de Heer brengen, lijdt het geen twijfel dat Hij ons als zijn bruid zal kennen. Daarom zullen we die woorden van "vertrekken" nooit horen, want wat belangrijk is, zoals ik al eerder zei, is dat Hij ons kent !

Persoonlijke inzet: om al mijn emoties naar mijn man of hemelse Vader te brengen in plaats van ze met iemand anders te delen. “Op basis van wat ik in Gods Woord heb geleerd, verbind ik mij ertoe Hem mijn pijn, emoties en gevoelens toe te vertrouwen. In plaats van ze te delen met mijn aanvaller of met iemand anders om de zaken recht te zetten, zal ik alles regelen met Degene die me begrijpt en kan genezen, in plaats van mijn destructieve emoties de vrije loop te laten en mijn belangrijkste relaties te vernietigen.”

 

Zorg ervoor dat je LOG

 

Lees Lofprijs 🙌🏼 die vrouwen aanmoedigen op onze aanmoediger posten over het hebben van een hemelse Vader #HF .