Geroepen om een zegen te beërven

Vergeld geen kwaad met kwaad of laster met laster, maar zegen daarentegen, omdat u weet dat u daartoe geroepen bent, opdat u zegen zult beërven. 1 Petrus 3:9 (HSV)

Lieve Bruiden,

Gisteren was ik bezig met het lezen van Hoofdstuk 9 uit het boek "Herstel je relaties"  Dit onderstaande gedeelte raakte mijn hart.

Het is natuurlijk voor ieder van ons om het kwaad te weerstaan ​​als het tegen ons opkomt. Het is niet natuurlijk om de andere wang toe te keren, maar om ervoor te zorgen dat we de volgende klap krijgen. Maar dit, mijn geliefde gelovige, is niet de manier waarop christenen (volgelingen en discipelen) moeten reageren.

“Samenvattend: laat iedereen eensgezind zijn, medelijdend, broederlijk, vriendelijk en nederig van geest. Vergeld geen kwaad met kwaad of scheldwoorden met scheldwoorden , maar zegen in plaats daarvan. Want u bent geroepen om zegen te beërven” (1 Petr. 3:8-9).

God, gewoon omdat Hij zo goed is, koos er ook voor om een ​​zegen te verbinden aan het feit dat we weigeren om in het vlees te reageren door het kwaad te weerstaan ​​of het terug te geven. Maar zoals bij alle beloften, is er een voorwaarde waaraan voldaan moet worden. Als u A Wise Woman nog niet hebt gelezen , bent u misschien niet bekend met dit principe en beschuldigt u mij van iets dat niet waar is, aangezien niemand verlossing kan verdienen. Hoe waar dit ook is, er zijn eenvoudige voorwaarden die onze zegen creëren of ons in de juiste positie brengen om deze te ontvangen, zelfs als de voorwaarde is om deze eenvoudigweg te accepteren . Hier zijn er een paar uit A Wise Woman :

Voorwaarde : “Geloof in de Heere Jezus... Belofte , en gij zult behouden worden” (Handelingen 16:31).

Voorwaarde —“Schep vreugde in de HEERE... Belofte —En Hij zal u geven de verlangens van uw hart” (Ps. 37:4).

Belofte — “... God zorgt ervoor dat alle dingen meewerken ten goede... Voorwaarde — “aan hen die God liefhebben... aan hen die geroepen zijn overeenkomstig Zijn voornemen” (Rom. 8:28).

 

Nadat ik dit gedeelte gelezen had, las ik in mijn Bijbel Handelingen 16:31 nog eens na. De laatste woorden troffen mijn hart:

"En zij zeiden: Geloof in de Heere Jezus Christus en u zult zalig worden, u en uw huisgenoten."

Wat een heerlijke belofte voor ons, niet alleen wij zullen zalig worden maar ook onze huisgenoten, dat zijn onze kinderen, onze aardse man of iemand anders die bij jou woont. Door ons geloof in Hem en door de liefde en rust die wij uitstralen worden ook zij getrokken naar Hem. De beloftes die Hij geeft zijn ECHT waar en Hij doet wat Hij in Zijn woord beloofd!

Ik wil jullie aanmoedigen om met vertrouwen op Zijn beloftes deze herstelreis, die je met Hem maakt met te blijven volhouden. Ik wil de onderstaande tekst met jullie delen:

U moet volhouden om de wil van God te doen. Als u dat doet, krijgt u wat Hij heeft beloofd. Hebr. 10:36 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *