Het wonder van Loslaten

Lieve bruiden 🌹,

Vandaag zou ik graag een korte lof prijs met jullie willen delen. Het is ongelooflijk hoe mijn Hemelse Man onze kinderen leert hoe ze de zegeningen kunnen ontvangen die er zijn als je iets loslaat ondanks dat je denkt dat het onrecht jou hiermee word aangedaan. Voor kinderen is het belangrijk om op jonge leeftijd de principes van hun Beste Vriend te leren zodat ze later in hun eigen leven hierop terug kunnen vallen.

Ik heb twee jongens, een tweeling, het zijn echt broers van elkaar. Ondanks dat het een twee-eiige tweeling is zijn ze zo aan elkaar gehecht dat ze regelmatig in elkaars zone zitten. Dit gaat meestal goed maar soms ook niet. Nu dat ze bijna jonge tiener jongens aan het worden zijn merk je dat ze elk hun eigen weg gaan. Ook de manieren hoe ze met situaties omgaan is verschillend. Zo heeft de jongste een ontwikkeling om niet altijd de confrontatie aan te gaan. Echter dient de oudste zich meer mondeling te uiten opeen manier dat zijn Beste Vriend blij mee zal zijn. Wat echter voor allebei de ontwikkeling is is het onrecht wat je lijkt aangedaan te worden over te geven aan Iemand die voor jou kan opkomen. Voor volwassenen is dat al een uitdaging. Daarom ben ik al meer dan verheugd dat mijn jongens op zo een jonge leeftijd hiermee mogen leren omgaan.

We hebben in de woonkamer twee zit banken. Er is genoeg plaats voor iedereen om te zitten. Het is natuurlijk fijn om te loungen op de bank. Waar de oudste al een plekje had gevonden om zijn boek te lezen, kwam de jongste bij hem in de buurt zitten. Dit werd natuurlijk een vervelend moment want de oudste zat daar als eerst. De jongste wilde niet graag weg. Ik voelde mij geleid als moeder om de oudste te vragen ergens anders te gaan zitten. Dit was in zijn ogen onterecht want hij zat er als eerste. Na wat gemopper is hij toch opgestaan, heeft zijn zit plek opgegeven. Een aantal minuten later nam ik plaats op de bank wat voor hem de mogelijk maakte om lekker bij mij te komen zitten en te genieten van knuffels, lekkere rug massage. Op dat moment realiseerde ik mij dat de jongste vanaf de andere bank wat teleurstellend toekeek. Ik heb de mogelijkheid gebruikt om de jongens allebei uit te leggen wat het je aan zegeningen kan opleveren als je iets gevraagd wordt om te doen, wat in jouw ogen onterecht is, maar je geeft toch toe, je laat toch los.

Dit is tevens ook voor ons vrouwen, soms worden van ons dingen gevraagd die we eigenlijk niet willen opgeven. We vinden dat niet terecht. Onze Hemelse Man leert ons dat onze rechtvaardigheid niks waard is in vergelijking met zijn rechtvaardigheid. Het mooiste is dat hoe eerder we loslaten hoe eerder de zegeningen die voor ons zijn ons kunnen bereiken. Dus lieve bruiden, laat los alles waarvan Hij zegt dat je aan Hem kan geven. Zie hoeveel rust en vrijheid je kan hebben in het Overvloedige Leven waarvoor Hij jouw uitgekozen heeft.

Lees ter bemoediging onderstaande les en deel met ons wat je hebt geleerd. Maar tevens ook hoe het jou heeft gezegend 😍

https://eeuwigdurendeliefde-nl.com/cursus-2/dag-15/

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

2 opmerkingen over “Het wonder van Loslaten”

  1. Bedankt voor het delen Kristine. Het is niet altijd gemakkelijk om iets op te geven, of om iets los te laten waar we zo wanhopig aan willen vasthouden, maar de beloningen van loslaten en overgave zijn groot.

    Ik heb hetzelfde probleem met mijn kinderen die ergens om vechten, normaal gesproken was een van hen er eerst of begon eerst iets te doen en dan wil de ander meedoen of het overnemen. Ik vind het geweldig hoe je je zoon de zegeningen liet zien die voortkomen uit overgave.

  2. Lieve Adina, ben blij te horen dat ik een mede bruid hebt die soortgelijke situaties meemaakt. Ik vind het tevens ook mooi hoe onze Heer onze kinderen leert op een speelse manier wat een zegeningen je kan krijgen als je loslaat. Want inderdaad het is het moeilijkste wat een mens moet doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *