Onze Heer en Geliefde op de eerste Plaats zetten

Lieve bruiden,

Terwijl ik een bemoedigend woord voor de onderstaande bruid achterliet door haar te verwijzen naar onze Crisis Hoek pagina https://eeuwigdurendeliefde-nl.com/crisis-hoek/ .

Wetende dat dit haar net zoals het voor mij heeft gedaan een grote hulp was en is geweest, toen ik gebroken en verwond hier bij de Ministrie kwam. Kreeg ik zelf een bemoediging en hulp voor een crisissituatie waar ik in was gekomen. Aan jullie allen zou ik daarom willen vragen dat indien je iets op je hart hebt ter bemoediging omdat te plaatsen als reactie. Je weet maar nooit waarom je Heer je vraagt om het te doen.

Onze lieve Erin, die een groot hart heeft voor al de vrouwen die op zoek zijn naar de Enige ware liefde die je een gelukkig leven heeft gegeven. Door wat Hij voor ons heeft gedaan. Zodat wij vrouwen niet meer hoeven te wanhopen maar ons kunnen laten omgeven met Zijn liefde, elke dag. Zij reikte naar mij en de andere bruiden uit om te delen met ons waarom de crisishoek pagina is gepubliceerd. https://loveatlast.org/faq-why-the-concern-over-religion-and-names-we-use/

Wat ik uit haar bemoediging heb geleerd is dat onze Man en Maker die ons geroepen heeft een diepe intieme relatie met zijn bruiden wilt hebben, dat voordat er een crisissituatie door de vijand op ons af zal komen, wij als bruiden door onze Geliefde reeds op de hoogte zijn gebracht. Is dit niet geweldig. En dat als wij niet als eerst naar Hem zullen gaan, de stappen die we zullen zetten wellicht de situatie erger zouden kunnen maken.

Mijn reactie hierop: Bedankt lieve Erin voor deze pagina. Ik heb de crisishoek pagina zo vaak gelezen en anderen geadviseerd. Ik had niet kunnen vermoeden dat ik uit deze aanmoediging iets nieuws zou kunnen halen. Mijn ogen bleven echter de zin lezen dat mijn Geliefde mij instructies kan geven, zelfs voordat de crisis plaatsvindt. Jij en ik kunnen zo’n intieme relatie hebben. Vorige week bevond ik mij opnieuw in een situatie (emotioneel) die voorkomen had kunnen worden. Had ik maar meer aandacht besteed aan dat stemmetje in mijn hart dat mij opriep om te kalmeren. Het is geweldig om op dit punt nog dichter bij mijn geliefde Man te komen. Hoeveel vrediger zal mijn leven zijn als Hij mij langs de kalmere wateren leidt terwijl de crisis zich om mij heen ontvouwt.

De afstand tussen mijn Geliefde en mij is inderdaad soms nog steeds aanwezig. Wat ik zeker zeer spijtig vindt. Hij heeft al zoveel voor mij gedaan, waarom zou ik mijn volledige hart van Hem afhouden? En zelfs niet in staat zijn om Hem volledig op de eerste plaats te zetten. Op deze pagina leer ik echter ook dat het mijn geloof in God is dat mij zal helpen mijn verlangende hart tot Hem te wenden. Voor elk gebied van mijn leven.

Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben.Exodus 20:3

Ook van jullie zou ik willen weten wat jullie uit de pagina https://eeuwigdurendeliefde-nl.com/crisis-hoek/ hebben geleerd. Deel het met ons door een opmerking te plaatsen of een lof prijs in te sturen.

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

4 opmerkingen over “Onze Heer en Geliefde op de eerste Plaats zetten”

  1. Bedankt voor het delen van deze dierbare Kristien. In de Crisishoek wordt gevraagd:
    Naar wie ren je normaliter toe als een crisis je treft? De telefoon, het internet, om hulp te krijgen of bemoediging van een vriend of familielid?

    En ik zal nooit vergeten dat ik jaren geleden huilend naar mijn dierbare vriendin rende en dat nadat ik een telefoontje kreeg van mijn aardse echtgenoot dat niet zo goed ging. En terwijl ik op weg was naar haar, hoorde ik onze dierbare Heer tegen mij zeggen: Ik wou dat je zo naar mij toe zou rennen, precies daar besefte ik dat we eerst naar onze geweldige Heer moeten rennen, Hij wil ons troosten en Hij is Degene die alles voor ons kan veranderen.

    1. Lieve Janine, bij ons hier in Nederland hebben wij een spreekwoord het gaat zo: “gedeelde smart is halve smart” Hiermee willen ze zeggen dat (=als je over problemen praat, dan kan je het makkelijker verwerken / door de problemen/ellende van een ander is het gemakkelijker de eigen problemen/ellende te dragen)

      Met dit soort spreekwoorden te zijn opgegroeid kan ik mij helemaal voorstellen dat jij naar een dierbare vriendin rende. Ook ik na het horen van slecht nieuws rende naar mijn voormalige schoonmoeder en schoonzus onze vriendinnen rennen. Wat ik onlangs besefte dat het mij nog frustrerender maakte.

      Maar gelukkig, door steeds weer teleurgesteld te worden en daarvan moe te worden. Kan ik nu zeggen dat er niks zo vredevoller is dan mijn situatie, irritaties, en lasten die andere aan mij willen geven, weer aan Hem te geven. Gelukkig is Hij nog niet klaar want in het stuk van de crisishoek praat de schrijfster ook over dat hoe intiemer je relatie word met Hem hoe meer je al zal weten wat er zal gaan gebeuren voordat het gebeurt.

      Heb jij een soortgelijke bemoedigende situatie Janine die je zou kunnen delen als lofprijs op de website van eeuwigdurendeliefde=nl.com?

  2. Wat mooi dat je de crisishoek deelt. Ik ben daar zo vaak naar toe gegaan als ik geen uitweg meer zag in mijn situatie en ik alles op wilde geven.

    Ga naar je gebed kamer (ergens waar het stil is en je alleen kan zijn: een badkamer of toilet, je auto, een kast, je slaapkamer of je kantoor). Maak een “gebed kamer” thuis en op het werk, dan ga DAAR NAARTOE en bid tot de angstgevoelens die je ervaart weg zijn en dat in plaats daarvan je overstroomt met Zijn vrede.

    Door het lezen van de crisis hoek heb ik geleerd dat ik naar mij gebedskamer moet vluchten als ik angst, paniek en boosheid voel. Alleen bij Hem moet ik mijn hart uitstorten. In mijn gebedskamer vind ik altijd rust en ervaar ik weer vrede, omdat Hij bemoedigende woorden tot mij spreekt.
    Hoe vaker we ons hart bij Hem uitstorten hoe minder behoefte we hebben om onze angsten en zorgen met andere te delen. Hij is degene die het beste troosten kan met Zijn woorden en belofte uit de Bijbel.

    1. Ja Hanna, het hebben van een gebedskamer is naar mijn mening het eerste dat wij als bruiden zouden moeten maken. Onze strijd is immers geen vleselijke strijd maar een geestelijke. Wat ik geleerd heb uit bijna alle lessen is dat we niet meer zelf hoeven te vechten, onszelf te verdedigen of je mening te laten horen. Hij is onze rechter, advocaat, beschermer en beloner voor de momenten dat het nodig is. Van mensen kan kunnen we dit niet verwachten. En omdat we het niet kunnen verwachten want zij hebben Hem niet😊. Is het ook niet nodig om ons te focussen op wat we zien maar op het feit dat de vijand ons weer probeert te beroven van mijn vrede.

      “want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.” Efeze 6:12

      Ik ben blij te horen dat wanneer je in je binnenkamer bent Hij jou met Zijn Woord bemoedigd. Want Hij verlangd er zo naar om jou te troosten en de wijsheid te geven zodat je de crisissituaties in je leven zal gaan zien als kansen om nog dichter bij Hem te komen. En Hem nog intiemer te leren kennen. Ik zou je willen aanmoedigen om met ons te delen hoe jouw Man je heeft geholpen nadat hij je door een crisissituatie heeft laten gaan😊.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *