Mijn “Geliefde Ouder”: en mijn “Geliefde Kind”

11 oktober

Laten in U jubelen en zich verheugen allen die U zoeken; laten wie uw heil liefhebben, bestendig zeggen: De Here is groot! Psalm 40:17

Geliefden, zoekt u de Heer? Verheugt u zich voortdurend en bent u blij in Hem, uw Verlosser? O, de vreugde die gevoeld wordt in de harten van degenen die de Heer zoeken. Maar van degenen die beweren gelovigen te zijn, schieten degenen die de Heer niet ‘zoeken’ tekort in de vreugde omdat ze Hem niet zoeken. Ze horen dat God een wonder of mirakel doet en zijn verbaasd, maar niet zo erg dat ze zich verheugen. Of erger nog, sommigen twijfelen zelfs aan de geldigheid van de omstandigheid.

Geliefden, was dat niet zo lang geleden bij jou het geval, voordat deze gevreesde situatie zich in je leven voordeed? Is deze beproeving waar u samen met Hem doorheen gaat, niet de moeite waard om in uw geest te ontwaken? O, als we in deze perfecte mentaliteit konden blijven, hoe plezierig zou de reis dan kunnen zijn, hoe tevreden zouden we worden – vol vreugde, vol vrede. Maar in plaats daarvan laten we toe dat ons vlees rusteloos begint te worden nadat we onze geest hebben laten stilstaan bij dingen die niet lieflijk en niet goed zijn. We laten anderen die de Heer niet zoeken in ons leven spreken.

Geliefden, zoek vandaag de Heer met heel je hart, verstand en ziel. Mediteer over al de goedheid van de Heer, alles wat Hij voor u heeft gedaan, groot en klein, en zeg deze week voortdurend: “De Heer zij groot!”


🎈 Maar laten alle mensen die van U houden, juichen en blij zijn. Laat iedereen die van U houdt steeds kunnen zeggen: “De Heer doet machtige dingen!” Psalm 40:17

Geliefde kind, verheug je je voortdurend en roep je herhaaldelijk: ‘Groot is de Heer!’? O, wat een vreugde is er in de harten van degenen die de Heer zoeken.

Geliefd kind, zoek de Heer met heel je hart, verstand en ziel – doe het vandaag nog. Mediteer over al de goedheid van de Heer, alles wat Hij voor je heeft gedaan, groot en klein, en zeg deze week voortdurend: “Groot is de Heer!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *