Onweerstaanbaar verkwikkend Bemoedigd Worden en Zijn

Lieve bruiden,

Weer is dit een bemoediging wat ik heb gelezen. Het is fijn om te horen dat mijn Geliefde naar mijn verlangt. Is het daarvoor nodig dat een aanval van de vijand mij hiervoor moet raken dan zal Hij dat toelaten.

Deze week kwam ik geheel onverwachts in een conflict met een collega. In mijn achterhoofd wist ik dat het weer een aanval was. Al meerdere hadden mij die dag geraakt. Echter was dit conflict iets dat bij mij enige teleurstelling en boosheid opriep. Gelukkig ontvang ik van Hem de genade om niet te reageren. Totdat ik in mijn gebedskamer was aangekomen. Daar heb ik mijn hart en tranen uitgestort bij Hem. Hem vertelt hoe vervelend ik het vond dat het was gebeurt. Even heb ik het moment gedacht om een gesprek aan te gaan met de des betreffende collega, echter, op dat moment herinnerde ik het hoofdstuk https://eeuwigdurendeliefde-nl.com/c3/h10/ uit het boek “Een Wijze Vrouw” en les 3 uit het boek “Leven van het Overvloedige Leven” https://eeuwigdurendeliefde-nl.com/hoofdstuk-3-de-golf-van-tegenspoed/

Door de zekerheid die Hij ons geef dat deze keuze niet het gewenste resultaat geeft, maakt het voor mij makkelijker om mij te focussen op het waarom deze situatie mij raakt. Wat wilt Hij mij vertellen, wat kan ik leren en in de toekomst anders doen. Omdat Hij een goede werk in mij begonnen is zal de transformatie die er zal zijn blijvend zijn na de beproeving.

In de tussentijd kunnen jij en ik in zekerheid ons altijd storten in de armen van onze Geliefde, ons laten vullen met alle wijsheid, liefde en kracht om vervolgens weer door te geven aan anderen die er zo wanhopig op zitten te wachten. Zijn bron zal nooit droog komen te staan. Want na het lezen van slechts een Psalm, 34, voelde ik al de rust en zekerheid dat Hij alles is wat je nodig hebt. Want Zijn lof zal altijd op mijn lippen zijn.

Mijn Geliefde 1 september

“En nu heft mijn hoofd zich op boven mijn vijanden rondom mij; daarom wil ik in zijn tent offeren offers met geschal, ik wil zingen, ja psalmzingen de Here.” Psalm 27:6

Geliefden, zitten jullie midden in de oorlog? Ben je bebloed en geslagen? Staat uw kracht op het punt het op te geven? Heeft u gedachten over opgeven en toegeven aan uw ontmoediging? Dan, geliefden, zit u niet bij de Heer en wordt u niet verliefd op Hem. Als God voor je is, wat maakt het dan uit wie tegen je is?

Geliefden, God is een jaloerse God. Hij heeft ervoor gezorgd dat je deze tijd alleen met Hem kunt zijn, verliefd op Hem kunt worden en Hem intiem kunt leren kennen. Waarom blijf je zoeken naar wat Hij van je heeft weggenomen? Hij was het die minnaar en vriend ver van jou verwijderde. Hij was het die u tot een walging voor hen maakte. Als je je eerste liefde, je Jezus, achterlaat, zul je in wanhoop achterblijven.

Geliefden, Jezus is wie je echt nodig hebt. Je man, vriend of welke andere man dan ook heeft je niets te geven; ook zij hebben Jezus nodig; zij hebben Zijn liefde nodig. Maar de enige manier waarop ze het zullen krijgen is door de overvloedige liefde die u bezit, omdat u uren, dagen, weken, maanden aan de voeten van uw gezegende Heer en Verlosser, Jezus Christus, hebt gezeten. En met die liefde die overstroomt, kun jij gebruikt worden als een vat waarmee Zijn liefde de wereld om je heen kan aanraken. Maar als ook jij behoeftig bent, zul je er kapot van zijn als iemand je afwijst, slaat, of er niet in slaagt zijn of haar liefde voor je te tonen.

Ga aan Zijn voeten zitten. Aanschouw Zijn gezicht. Zing dan, ja, zing lof voor de Heer, want Hij is het waard! Hallelujah!!

Lieve Bruid, deel met ons de momenten dat jouw Geliefde je heeft opgevangen tijdens een beproeving. Wat gebeurde er? Wat heeft Hij voor jou gedaan? Welke transformatie heeft er in jou plaatsgevonden?

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *