😊Blij zijn met Beproevingen

Lieve bruiden,

Op dit moment kan ik de ene lofprijzing naar de andere lofprijzing met jullie delen na al de maanden dat de ene situatie na de andere benauwende situatie plaats heeft gevonden. Om jullie kort even een overzicht te geven, begon het allemaal net voor het einde van het vorige jaar toen mijn dochter vertelde, na de zoveelste vervelende gebeurtenis, dat ze bij mij wilde blijven wonen. Toen ik dat hoorde was ik heel blij, eindelijk mijn dochter weer terug onder mijn dak. Echter kwam daar al snel een mail achteraan van de familielid waar ze weg was gegaan met pijnlijke informatie over hoe ik als moeder had gefaald bij te dragen in het oplossen van de ontstaande situatie. Wat deed dat mij pijn maar gelukkig heb ik al enkele jaren nu de hand vast van mijn Hemelse Geliefde, dus na een potje flink gehuild te hebben heb ik al mijn zorgen, pijn en angsten voor mogelijke vervolg acties aan Hem gegeven. Nu kan ik getuigen dat de gemoederen tot rust zijn gekomen en dat mijn dochter zelfs weer contact heeft met die familielid. De mogelijke vervolgacties hebben niet plaatsgevonden. Voor dit alles heb ik niks gedaan, alle eer komt Hem toe die harten keert zoals Hij dat wenst. Voor mij is deze beproeving goed geweest want het heeft mij gedwongen om nog meer mijn vertrouwen in Hem te plaatsen, te bidden en te blijven geloven dat alles ten goede is voor mij die Hem zo lief heeft. Hij heeft de situatie onder controle. Wanneer je door beproevingen heen gaat dan is het niet alleen voor jouw om een verandering mee te maken. Ik begrijp nu dat terwijl Hij het goede werk waar Hij mee begonnen is in mij aan het voltooien is, Hij tevens ook aan het werk is in de levens van anderen. Vaak focussen we ons alleen op onszelf. Denken we dat onze eigen ellende het enige is dat telt en wat andere best mogen kunnen begrijpen. In de tussentijd echter heeft mij dochter mogen zien en meemaken hoe ik de rust en vrede die ik heb gekregen van Hem komt. Mijn zorgen en verdriet deel ik met mijn Heer en daarna geeft Hij mij de kracht en vrede om de principe “Winnen zonder Woorden” in werking te stellen. Had ik in mijn pijnlijke emoties gereageerd op de mail en gezaaid op de akker van mijn vlees, dan had ik zeker andere dingen geoost die mij zeker nog verder weg van Zijn hart hadden laten staan. En de relatie met de persoon zien afbrokkelen. En wat mij ook stappen terug zou hebben gezet op mijn herstel reis. Maar wat ben ik blij met deze Bijbel vers https://www.bible.com/bible/328/PSA.32.8.NBG51. Het is er eentje waar ik vaker aan vast zal houden.
Nadat de situatie rond mijn dochter enigszins voorbij was begon de vervelende school situatie omtrent mijn zoon. Vroeger had ik gedacht dat ik waarschijnlijk iets fout zou hebben gedaan omdat ik weer in een vervelende situatie gekomen was. Vermoeiend zou ik dat gevonden hebben. Gelukkig hier bij HHI heb ik mogen leren dat ik echt wel blij mag zijn met de strijd in mijn leven. Ik mag Hem daarvoor prijzen. Want ook al ga ik van de ene beproevingen naar de ander. Hij alleen weet wat er nodig is om mij nog dichter bij Hem te brengen. Waar ik dacht dat ik al veel aan Hem vraag laat Hij mij elke keer nog meer beseffen dat ik nog veel meer dingen aan Hem moet en mag overgeven. Ook de situatie omtrent mij zoon is nu naar enkele maanden van intensieve gesprekken tussen de school, mijn ex man en ik uit het dal aan het klimmen. Mijn zoon laat zien dat hij echt wel wilt leren maar door enkele beperkingen die nu bevestigd zijn door een arts maar waarvan ik weet dat God hiermee aan het werk is om Zijn grootheid te laten zien en alles onder controle heeft. Leer ik hoe ik van mijn Hemelse man hoe ik mijn zoon kan begeleiden.

Mijn beantwoord gebed om de communicatie tussen mijn ex man en mij te verbeteren heeft Hij door middel van de situatie met onze zoon gebruikt. Het heeft mij gedwongen om de belangrijkste 4 hoofdstukken van “Een Wijze Vrouw” https://encouragingbookstore.com/languages/netherlands/ww-dutch/ te lezen, bidden en erover te mediteren.
“Stille en Vriendelijk Geest” “Een Twistzieke Vrouw” Winnen Zonder een Woord” Vriendelijk op Haar Tong”. Om vervolgens de testen te krijgen tijdens de gesprekken. Niet altijd heb ik ze goed toegepast maar ondanks dat heeft Hij mij liefdevol mij elke keer weer opgevangen en mijn overtredingen vergeven en omgekeerd ten goede. Om vervolgens mij te bemoedigen dat “Hij het is die mij leid en raad geeft. Zijn oog is op mij” Psalm . Ik ben zo blij dat Hij Erin heeft geleid om ons voor te gaan en om haar deze principes te laten opschrijven.
Wat een vernieuwing van mijn gedachten ben ik doorgegaan de afgelopen maanden. Wat mij allemaal de zegening heeft opgeleverd nog meer in Zijn Woord te zijn. Nog meer te willen weten welke beloftes Hij mij heeft gegeven. Om daar aan vast te kunnen houden. Dit is mijn verlangen al die jaren geweest, de leegte die ik voelde was Hij die ik miste in mijn leven. Ik heb Hem nodig, Hem alleen en door mij dit allemaal te laten ondergaan heeft ertoe geleid dat toen mijn ex man gisteren belde over de verandering die hij nog graag zou willen zien in onze zoon. Ik deze vraag meteen bij Hem heb voorgelegd met het vertrouwen dat Hij mijn gebed zal beantwoorden.

Is het niet geweldig hoe onze God door het gebruiken van beproevingen Zijn glorie en grootheid maar vooral zijn liefde laat zien. Hij laat deze beproevingen toe maar is ook met ons om ons erdoor heen te brengen. Hij wilt niks liever dan dat we alles aan Hem geven, zodat wij optimaal kunnen genieten van een intiem leven met Hem. Waarna we erop kunnen vertrouwen dat er een transformatie in ons gemaakt kan worden. Die mooie vruchten (zegeningen) zullen geven om te oosten. Niemand en niks hier op aarde kan doen wat Hij kan. Bij Hem is niks onmogelijk. Dit draait mijn hart nog meer naar Hem toe. Hoe Hij ons in zijn ontferming van Liefde helpt en leid door de diepe dalen in ons leven, kan niet gedaan worden door iemand anders.

De Bijbel vers die mij door al deze maanden geholpen heeft is;
“Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven. Dan zult gij Mij aanroepen en heengaan en tot Mij bidden, en Ik zal naar u horen; dan zult gij Mij zoeken en vinden, wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart. Dan zal Ik Mij door u laten vinden, luidt het woord des Heren, en in uw lot een keer brengen;”J2911

Ik zou jou lieve bruid willen bemoedigen om ook alles waar je mee zit. Of het nou van jezelf is of een situatie van een dierbare. Geef het aan Hem, Hij weet er wel raad mee💞.

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

Gepubliceerd in: Niet gecategoriseerd

1 dacht op “😊Blij zijn met Beproevingen”

  1. Bedankt liefste Kristine voor het delen. Ikzelf heb zo vaak de vruchten gezien van het winnen zonder een woord en een rustige en kalme geest in mijn eigen leven en hoe het op wonderbaarlijke wijze situaties kan omkeren. Wanneer we worden aangevallen, moeten we onmiddellijk alleen komen met onze hemelse Man en al onze emoties voor Hem uitstorten. Wanneer we gekalmeerd zijn en alle emoties weg zijn, kunnen we verder gaan volgens Zijn leiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *