😊 Van Hem kan ik het Verwachten 😊

Lieve bruiden,

Morgengebed

Neem mijn redenen ter ore, o Here,
let op mijn verzuchting.
Sla acht op mijn hulpgeroep, o mijn Koning en mijn God,
Here, des morgens hoort Gij mijn stem,
des morgens leg ik het U voor, en zie uit.


Het is weer een aantal weken dat ik een beproeving doorloop voor mijn oudste zoon. Ik heb veel tranen gelaten, gesmeekt en gebeden om mij uit deze situatie te halen maar gelukkig heeft mij Heer dat niet gedaan. In deze weken heb ik nog meer geleerd om aan Hem alles te geven. Alles waar ik moe van was. Op gegeven moment wist ik niet meer wat ik nog kon doen. Dit was het moment dat ik het aan Hem heb gegeven, alles wat ik nog zelf probeerde te doen. Wow wat een geweldig gevoel kreeg ik daarna. IK ben zo blij dat Hij mij beproeving niet gestopt heeft.
Het begin van het krijgen van wijsheid is door God te gehoorzamen. Soms ben ik nog steeds aan het bedenken wat ik zelf kan doen terwijl het zo makkelijk is om Zijn wijsheid te gebruiken, Zijn Woord om de vele situaties die boven je hoofd uit willen stijgen met vreugde toe te zien. Let op de dik gedrukte woorden in de Psalm hierboven. IK dacht dat ik al de vrede dat ons verstand te boven gaat al had ontvangen van mijn Heer echter was dat niet waar. Wat Hij mij heeft geleerd en mij dichter bij Hem heb gebracht is om alles met Hem eerst over te praten. Hem te vragen de antwoorden die ik nodig heb en mij te laten doen wat Hij het beste vind dat ik doe. Door het lezen van het Woord en erover mediteren krijg ik de wijsheid die mij ondanks de beproevingen de kracht en blijdschap geeft, gedurende de dag te blijven lachen. Ik begin nu eindelijk te snappen waarom andere konden zeggen dat zij ondanks hun omstandigheden niet waren veranderd toch blij en vreugdevol konden zijn en deze vreugde door kunnen geven aan andere. Hoe meer je van Hem hebt hoe minder vervelende situaties je zullen deren.

Als ouders hebben wij weer een evaluatie gesprek gehad met de docenten van de school van mijn zoon. Het gesprek is helemaal goed verlopen. Gemoedelijk en na mooie resultaten gehoord te hebben hebben we de school verlaten. Mijn redenering en verzoek aan mijn Heer dat mijn zoon op de school zou kunnen blijven en de klas over kan doen heeft Hij beantwoord. IK ben heel blij naar huis gegaan. En dat allemaal door wat mijn Lief met en voor mij doet. Hij laat mij zien en leert mij door verschillende beproevingen op Hem en Zijn Woord te vertrouwen. https://www.bible.com/bible/328/PRO.31.25.NBG51

Lieve bruiden, het overvloedige leven begint bij het moment dat je alles aan Hem overgeeft. Hij kan alles. Zijn liefde draagt ons elke dag wanneer Hij zijn bruiden de wijsheid geeft om rust en vrede in Hem te vinden. Hij zal hetgene wat je aan Hem geeft voor je veranderen in wat je graag zou willen. Daarop kan je vertrouwen.

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

Gepubliceerd in: Niet gecategoriseerd

1 dacht op “😊 Van Hem kan ik het Verwachten 😊”

  1. Lieve Kristine,
    Wat heerlijk om te lezen dat jouw Hemelse Man je helpt om deze beproevingen te door staan. Alleen door dicht bij Hem te zijn ervaren wij kracht, wijsheid en rust in de moeilijkste beproevingen. Zo geweldig dat Hij jouw een zegen geeft en je gebed verhoord heeft. Daarom hoeven wij niet bang te zijn voor beproevingen omdat Hij juist door een beproeving heen een zegen zal gaan geven. Hem alleen de eer!!!

    1 Kortinthe 10:13 Ulieden heeft geen verzoeking bevangen dan menselijke; doch God is getrouw, Welke u niet zal laten verzocht worden boven hetgeen gij vermoogt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven, opdat gij ze kunt verdragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *