Dagelijkse Toewijding “Mijn Geliefde”

4 Juni 2023

10 Want zíj hebben ons voor luttele dagen naar hun beste weten getuchtigd, maar Híj doet het tot ons nut, opdat wij deel verkrijgen aan zijn heiligheid. Hebreeen 12:10

Geliefden, het is door deze strenge en pijnlijke disciplinering dat we Zijn heiligheid mogen delen. We kunnen er niet anders aan komen. Velen hebben het geprobeerd, maar niemand zal toegang krijgen tot Zijn heiligheid zonder, voor een korte tijd, te lijden wat Hem het beste lijkt. Wie kan de geest van God kennen? Wie zijn wij dat wij zijn raadgever zijn geworden? Hoe zouden we ooit kunnen twijfelen aan Zijn liefde voor ons? God zond Zijn Zoon, en Jezus nam de schande en werd zonde voor ons. Zouden we ooit kunnen twijfelen aan Zijn liefde of Zijn reden waarom we blijven lijden, nog steeds wachtend op Zijn verlossing in onze omstandigheden? Zullen we, terwijl de stormen woeden, eraan twijfelen dat Hij op geen enkel moment de zeeën kon oproepen om “stil te zijn”?

Geliefden, dit lijden is voor ons welzijn. We hebben mensen gezien die lijden, die volharden tot het einde, mensen die een getuigenis hebben. Maar we waren er niet tijdens de vele jaren van lijden. We kennen de nachten van huilen, jammeren en smeken niet. We zien alleen de barmhartigheden van God. Kijk je naar anderen die lijden en vergelijk je die van jou veel verder dan die van hen? Minimaliseert u degenen die hebben volhardt, omdat u denkt dat uw lijden of omstandigheden erger zijn? Geliefden, de betekenis van volharden is de gezindheid van Christus hebben. En onze Heer zegt dat Hij om ons verdriet geeft. Dat Hij voor ons tussenbeide komt. Zijn gedachten voor ons is dat Hij medelijden heeft met Zijn kinderen. Kunnen we minder doen?

___________________________________________________________________________________________

Onze Hemelse Vader heeft ons gemaakt. Naar zijn evenbeeld heeft Hij ons gemaakt, bijna goddelijk. Hij is heilig, Hij is perfect, Hij is volmaakt en zoals Hem kunnen we worden. Hiervoor is het nodig dat Hij het goede werk start in ons die ons de kroon des levens zal geven als we volharden. Die ons de heiliging zal geven die nodig is om Hem te kennen en zien, in het overvloedige leven die Hij ons belooft heeft. Hij is begaan met onze welzijn. En als een echte Vader zal Hij niks Lievers willen doen dan ons de beproevingen geven die nodig zijn zodat we heilig en rein kunnen worden.

Als ik terug denk aan vele jaren geleden dat Hij op de deur van mijn hart klopte, toen ik Zijn liefdevolle stem heb genegeerd. Voel ik mij nu enorm gezegend en blij dat Hij is doorgegaan met mij te vormen.

Ik was jong en dacht dat ik Hem niet nodig had. In mijn eigenwijsheid dacht ik dat ik mijzelf wel heilig en rein kon maken. Door goede daden te doen. Velen nachten heb ik gehuild en begreep ik niet waarom ik steeds weer faalde. De ene teleurstelling na de andere teleurstelling moest ervaren. Ik vond het leven zo oneerlijk. Zwaar en zeer depressief voelde ik mij op gegeven moment. Velen malen heb ik boos uitgeroepen tot God dat ik niet begreep waarom ik zoveel ellende moest doormaken. Waarom ik in de steek gelaten werd door mensen waarvan ik dacht dat zij mijn vriendinnen waren. Waarom zij mij niet begrepen. Wat een arrogante en hoogmoedige vrouw was ik toen. De trotsheid en eigen rechtvaardiging die ik had heeft mij veel ellende gegeven.

Maar wat ben ik blij dat Hij mij in omstandigheden heeft gebracht die mij hebben geleerd om de heiliging te krijgen die rechtvaardig is in zijn ogen. Hij heeft mijn ogen en oren geopend voor de disciplinering die Hij nodig vind. En nu is het tij aan het keren. Wat ben ik blij dat Hij niet gevoelig is geweest en nog steeds niet voor mijn tranen en drama die van tijd tot tijd uitgestort worden, als ik bij Hem op zijn schoot klim. Hij houd zielsveel van mij en ook van jou. Dat Hij er alles aan zal doen om je dichter bij Hem te krijgen. Vraag je niet af waarom maar laat Hem je leiden door die diepe dalen. Zodat wanneer je erdoorheen bent gegaan je dichter bij Hem bent gekomen.

Wil je bemoedigd en op de hoogte blijven van de laatste berichten die er zijn geplaatst abonneer je dan op onze nieuwsbrief 📥.

Gepubliceerd in: Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *