“Mijn Bijbels Dagboek” 18 Februari

Goedemorgen! We hebben een heerlijk Geestelijk ontbijt☕🍞die op jouw wacht! Maar wees er zeker van dat je je ochtend begint met het hebben van koffie of thee ☕met jouw Echtgenoot, jouw Maker. En sluit daarna elke morgen aan het ontbijt!!

💌 Belofte van Vandaag: opdat gij zoudt weten, dat de Here, uw God, de enige God is, de trouwe God, die het verbond en de goedertierenheid houdt jegens wie Hem liefhebben en zijn geboden onderhouden, tot in duizend geslachten; D7:9

Psalm 18, 48, 78, 108, 138 Spreuken 18 NBG-51

🎧 Luister naar de Psalm & Spreuken

Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u. 1 Petrus 5:7

Geliefde, werp alle zorgen en bezorgdheid, de redenering en de plannen op zee. Laat ze los om te weten hoe Hij om je geeft. Elke beslissing, elk wonder – geef het aan Hem en voel het loslaten van het gewicht dat je hebt meegedragen. Zo licht zult u zich voelen, zo verfrist zult u zijn, zo veranderd zal uw houding zijn dat iedereen de vreugde zal opmerken die voortkomt wanneer u in uw aanwezigheid bent!

Waarom zou u de zorgen van de wereld dragen als Hij u heeft gevraagd ze allemaal op Hem te werpen? Doe het nu. Doe het elke keer als je het gewicht van een beslissing of een gedachte voelt. Geef het aan Hem, geliefden – doe het nu.

Daarom zeg Ik u, al wat gij bidt en begeert, gelooft, dat gij het hebt ontvangen, en het zal geschieden. Marcus 11:24

Toen mijn zoontje een jaar of tien was, beloofde zijn oma hem een ​​postzegelalbum voor Kerstmis. Kerstmis kwam en ging zonder postzegelalbum en geen bericht van oma. De zaak werd echter niet genoemd, totdat zijn vrienden zijn kerstcadeautjes kwamen bekijken. Ik was verbaasd toen hij, nadat hij alle geschenken had opgesomd die hij had ontvangen, hem hoorde toevoegen: “En een postzegelalbum van mijn grootmoeder.”

Nadat ik dit verschillende keren had gehoord, riep ik mijn zoon bij me en zei: “Maar George, je hebt geen postzegelalbum van oma gekregen. Waarom zei je dat je dat deed?

Met een verbaasde blik op zijn gezicht, alsof ik een heel vreemde vraag had gesteld, antwoordde hij: “Nou mam, zei oma, en dat is hetzelfde als.” Geen woord van mij zou zijn geloof doen wankelen.

Er ging een maand voorbij en er werd verder niets over het album gezegd. Eindelijk, op een dag, om zijn geloof te testen en omdat ik me in mijn eigen hart afvroeg waarom het album niet was verzonden, zei ik: “George, ik denk dat oma haar belofte is vergeten.”

“Oh nee, mam,” antwoordde hij snel en resoluut. “Dat heeft ze niet.” Ik keek naar zijn lieve, vertrouwende gezicht, dat er een tijdje heel serieus uitzag, alsof hij de mogelijkheid besprak die ik had gesuggereerd. Al snel klaarde zijn gezicht op toen hij zei: “Denk je dat het goed voor me zou zijn oma te schrijven om haar te bedanken voor het album?”

“Ik weet het niet,” zei ik, “maar je zou het kunnen proberen.” Toen begon een rijke spirituele waarheid tot me door te dringen.

Binnen een paar minuten werd er een brief geschreven en op de post gedaan, terwijl George fluitend zijn vertrouwen in zijn oma uitsprak. Al snel kwam er een brief van oma met dit bericht:

Mijn beste Joris,

Ik ben mijn belofte aan jou voor een postzegelalbum niet vergeten

album. Ik kon degene die je wilde hier niet vinden, dus ik

bestelde er een uit New York. Het kwam pas na Kerstmis aan, en het was niet de juiste. Ik heb toen

nog een besteld, maar die is nog steeds niet aangekomen. Ik heb besloten om jouw in plaats daarvan dertig dollar te sturen, zodat je degene kunt kopen die je wil in Chicago.

Je liefhebbende oma.

Toen hij de brief las, was zijn gezicht het gezicht van een overwinnaar. Uit het diepst van een hart dat nooit twijfelde, kwamen de woorden: “Nou mam, heb ik het je niet verteld?” George “geloofde tegen alle hoop… in hoop” (Rom. 4:18) dat het postzegelalbum zou komen. En terwijl hij vertrouwde, werkte oma, en na verloop van tijd werd geloof zicht.

Het is niet meer dan menselijk om te willen zien voordat we de beloften van God nakomen. Toch zei onze Heiland tegen Thomas en tegen een lange lijst twijfelaars die hem volgden: ‘Zalig zijn zij die niet hebben gezien en toch hebben geloofd’ (Johannes 20:29).

Mevrouw Rondes

Wees er zeker van dat je jouw lunch en avondeten 🍽 neemt! We zullen je een Bemoedigende Lof Prijs van een Bemoedigende Vrouw serveren—veel van onze Ministrie Team Leden. PLUS een VOLLE maaltijd 🍖 met een geselecteerde les van een van onze vele cursussen! We hopen en bidden ook dat we jouw kunnen voorzien van een leraar met een mooie Youtube video om het allemaal nog mooier te maken —zo speciaal, dat we hopen dat je jouw familie en vriendinnen zal uitnodigen om met je mee te eten!!

Gepubliceerd in: Niet gecategoriseerd

1 dacht op ““Mijn Bijbels Dagboek” 18 Februari”

  1. Van de week ben ik weer op het punt terecht gekomen dat ik dacht, ik zal waarschijnlijk dit wat ik niet leuk vind aan mijzelf ooit zien veranderen. Toen las ik een stuk van een bruid dat als we proberen door werken onszelf te veranderen. Het niet zal lukken. We kunnen ons zelf niet veranderen, dat kan alleen God. Hij is onze maker en kan ons weer zo maken zoals Hij dat gedaan had voordat we geboren waren. Door de invloeden van je omgeving kan het zijn dat je bepaalde karakter eigenschappen heb ontwikkelt die je nu dat je dichter bij Hem aan het komen bent graag niet meer zou zien bij je zelf. Maar zoals Paulus in Romeinen 7 praat over dat hij dingen doet die hij niet wilt doen en dingen niet doet die hij wel zou willen. Praat hij hier over de zondige natuur van ons lichaam.
    Ik maak mij soms daar over wel zorgen. Zal ik ooit de “Stille en Vriendelijk Geest” bezitten en kunnen uitdragen. Maar na het lezen van de Dagelijkse Toewijding uit de “Beloved” zal ik deze bekommernis weer aan Hem moeten geven. En het aan Hem overlaten om mij te veranderen naar Zijn evenbeeld. Rest mij alleen om te geloven dat de verandering er al ontvangen hebt zoals in Marcus 11:24 mij verteld wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *