HTWG: Principe #3 “De Zegeningen en Zalving Vloeit”

💌 Belofte van Vandaag: "Want voorwaar, Ik zeg u: Eer de hemel en de aarde vergaat, zal er niet Ă©Ă©n jota of Ă©Ă©n tittel vergaan van de wet, eer alles zal zijn geschied." Mattheus 5:18

đŸČ Jouw Geestelijke Lunch đŸ„ đŸ„—

🎧 Principe #3

Laten we doorgaan waar we gebleven waren, met dien verstande dat #1 God ons wilt zegenen. En dat als het waar is dat God ons wil zegenen, waarom worden dan niet alle gelovigen gezegend?

Ik heb begrepen dat het antwoord om dezelfde reden is dat NIET iedereen wordt gered. Omdat niet iedereen "in de Heer Jezus Christus gelooft" en dat God ons vertelt dat Hij wil dat "niemand verloren gaat, maar dat allen tot het eeuwige leven komen". En als je het boek Herstel Jouw Huwelijk of de werkboeken Een Wijze Vrouw of een Wijze Man hebt gelezen, weet je dat we aan Gods voorwaarden moeten voldoen om zijn belofte te verkrijgen. Helaas vergeten we soms dat er voorwaarden zijn, daarom herinner ik je aan het derde principe.

Principe #3 Om gezegend te worden, moet je genoeg van Hem houden om Hem te gehoorzamen.

Dit is niet wat ik zeg, het is wat Hij zei in Johannes 14:15. Jezus zegt eenvoudig: "ALS je van Mij houdt, zul je Mijn geboden onderhouden."

Geloof het of niet, vanaf het moment dat ik mijn bediening begon uit te breiden (zoals de Heer me opdroeg te doen toen Hij het op mijn hart legde om de bediening weer over te nemen in 2004), begon ik verrassende dingen te zien. Ik ontdekte dat velen die zich bij onze bijeenkomsten aansloten, hun toezeggingen niet nakwamen. Om lid te worden van onze Herstel Bijeenkomsten moest je destijds boeken lezen die velen niet lazen, ook al hadden ze zich ertoe verbonden dit te doen toen ze lid werden. Toen keek ik ook of mensen dagelijks in hun Bijbel lazen, een dagelijkse stille tijd hadden en andere dingen die gehoorzaamd moesten worden om gezegend te worden met een hersteld huwelijk waar ze voortdurend over spraken en waar ze geobsedeerd naar waren.

Deze openbaring kwam echt tot stand als antwoord op mijn gebed. Gedurende de zomer van 2003 bleef ik tot God "uitroepen" om Hem te vragen WAAROM sommige huwelijken werden hersteld en waarom andere niet - aangezien ik Hem eraan herinnerde dat Hij GEEN aanzien des persoons is, zoals wordt uitgelegd in Handelingen 10:34. En zoals ik had verwacht, was God getrouw om veel dingen aan mij te openbaren, door veel problemen aan het licht te brengen die eraan ten grondslag lagen.

Interessant genoeg ben ik niet de enige met deze vraag. Velen van jullie vragen hetzelfde wanneer je naar onze kantoren schrijft of wanneer je je Herstelreis bespreekt met je ePartner en mogelijk wanneer je zelf tot God hebt geroepen.

Het volgen van Zijn wetten is op zichzelf een principe en aangezien het een van Gods wetten is, betekent het, zoals u weet, dat het gehoorzamen ervan niet optioneel is. Elk van Gods wetten werd ingevoerd toen Hij het universum schiep. Net als de wet van de zwaartekracht is er geen ontkomen aan de gevolgen. Als je springt, val je. Daar lijken we niet verbijsterd over te zijn. Dus waarom zijn we zo verbijsterd en verbaasd als we geen zegeningen zien - ook al bidden en geloven we ervoor en weten we dat God ons wil zegenen?

Als onze zegen dan niet binnen een redelijke tijd komt, beginnen we ons af te vragen of God ons wel of niet wil zegenen. Nogmaals, het lijdt geen twijfel dat Hij u op alle mogelijke manieren wil zegenen, maar als u Zijn principes en/of Zijn wetten overtreedt, dan kan Hij u eenvoudigweg niet zegenen. Zo simpel is het.

Jaren geleden deelde ik met de bediening dat toen ik de bediening weer overnam in 2003, God VEEL dingen op mijn hart drukte waarvan Hij zei dat ze veranderd moesten worden om Zijn zegen en zalving in, door en op mij te laten stromen. Een deel van wat Hij zei leek bijna onmogelijk te bereiken. Maar een voor een werden ze voltooid toen ik Hem zocht om mij te helpen, voornamelijk door simpelweg meer tijd met Hem door te brengen. Niet door te werken of te streven, maar door rustig bij Hem te zitten, gebeurde er iets.

Dit is een principe dat de meeste gelovigen niet begrijpen en daarom schrijven ze naar ons kantoor of vertellen ze het aan iemand anders binnen gehoorsafstand. Ze kunnen gewoon niet begrijpen hoe of waarom de dingen niet gaan zoals ze zich hadden voorgesteld. Zoals bij het belijden van een zonde of bij het vragen om vergeving van iemand. Zelfs als ze het met het juiste hart doen, reageert de persoon met wie je je gedwongen voelt om het goed te maken misschien niet goed - maar het maakt niet uit hoe ze reageren. Het principe is simpelweg dat God je hart zag toen je ervoor koos om Zijn wetten te gehoorzamen en Zijn principes te volgen. En dit is waar het om gaat en wat je zal veranderen en zegenen!

Gehoorzaamheid is vaak moeilijk te onderscheiden. Toen ik deze serie voor het eerst schreef over Hoe gezegend te worden, zocht ik de Heer ijverig en zei dat ik Hem elke dag zou zoeken om te onderscheiden wat Hij wil dat ik doe aan degenen die niet gehoorzamen en zich niet aan hun toezeggingen houden. Eigenlijk tegen Hem zeggen: "Wat heeft het voor zin om mensen in onze gemeenschap te houden in de hoop hun huwelijk te herstellen, terwijl U en ik weten dat ze niet hersteld zullen worden. Het is alsof ik deelneem aan het bedrog."

Toen opende ik de Bijbel bij dit vers in Maleachi 3:18 "Dus je zult opnieuw onderscheid maken tussen de rechtvaardigen en de goddelozen, tussen iemand die God dient en iemand die Hem niet dient." Meteen nadat ik dit aan het lezen was, bleef ik lezen en kwam ik bij een zeer populair vers uit Maleachi 3:10-11: "'Breng de hele tiende in de voorraadschuur, zodat er voedsel in mijn huis kan zijn, en stel Mij nu op de proef. hierin, zegt de HERE der heerscharen, als Ik de vensters van de hemel niet voor u zal openen en zegen voor u zal uitstorten totdat deze overstroomt, dan zal Ik de verslinder voor u bestraffen, zodat hij de vruchten van de grond, en uw wijnstok zal zijn druiven niet op het veld afwerpen, zegt de HERE der heerscharen."

Er was toen GEEN twijfel, en GEEN twijfel nu, dat velen van jullie vechten tegen de verslinder die je op de hielen zit om je financieel te blijven vernietigen en zeker om een ​​einde te maken aan het vernietigen van je huwelijk, je partner en je gezin. Dus ik vraag je nogmaals, wat doe je om hem tegen te houden?

De waarheid is dat je niets anders kunt doen dan zover te komen dat je je overgeeft aan en Zijn principes gehoorzaamt. Niet degenen die je wilt gehoorzamen of degenen die je aanspreken, maar degenen die het moeilijkst zijn. Omdat het de principes zijn die het moeilijkst zijn, die de vijand zijn best doet om je ervan te weerhouden te doen.

De tweede waarheid is dat je niets kunt doen zonder Hem. Dus stop met proberen. Breng in plaats daarvan, zoals ik al eerder zei, gewoon meer tijd met Hem door. Verandering zal niet plaatsvinden door te werken of te streven, maar door rustig bij Hem te zitten. Toen gebeurde er iets. Dan zijn we veranderd. Dat is wanneer we van glorie naar glorie gaan. Dat is wanneer zegeningen in ons leven overstromen - overlopen naar degenen die het dichtst bij ons staan. Nu is het tijd om


LOG

Gepubliceerd in: Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *